Укр
Рус
Сирний Соуси Французька кухня

Французький сирний соус

( 5.0000 5 55 5 оцінок)
592 - переглядів
20 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Французький сирний соус - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Відкрийте для себе рецепт французького сирного соусу в легкому варіанті, без яєць і без масла.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Французький сирний соус" (на 100 грам)

  • Білки16.2 гр.
  • Жири22.6 гр.
  • Вуглеводи2.4 гр.
  • Калорії285 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Класичний сирний соус готується з яєць, сиру, вершків, молока (або білого вина) і вершкового масла з можливим додаванням крохмалю. У цій версії ми пропонуємо рецепт зі скороченням загальної кількості калорій. Спочатку встановіть алюмінієву або керамічну каструлю на штатив, спираючись на мармурову або дерев'яну поверхню. Помістіть піч, заповнену легкозаймистим гелем, під штатив, відповідно до каструлі вище. Накрийте каструлю спеціальною кришкою для захисту від бризок.

Крок - 1
02

Звільніть сири від скориночки і поріжте їх на дуже маленькі кубики. В якості альтернативи, натріть на великій тертці і змішайте сири, щоб отримати ще більше дрібні шматочки і полегшити їх плавлення. Бажано вибирати сири з не дуже щільною консистенцією (наприклад, грюйер): таким чином, буде легше плавити молочний продукт.

Крок - 2
03

Помістіть глибоку каструлю на плиту і залийте в неї молоко високої жирності. Нагрійте молоко разом з вершками до напів-киплячого стану. Потім приправте молочну суміш сіллю, чорним меленим перцем, мускатним горіхом і часниковим порошком.

Крок - 3
04

Коли рідина в каструлі закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і додайте раніше подрібнений сир. Продовжуйте варити і постійно змішувати за допомогою вінчика або ложкою до повного розчинення продукту. Щоб сир не прилипав до дна каструлі, рекомендуємо нагрівати молочну суміш на водяній бані.

Крок - 4
05

Приблизно через 10 хвилин сирна суміш буде готова: сир повинен здаватися повністю розплавленим і виглядати як соус. Для кращої презентації налийте готовий французький сирний соус в раніше підготовлену каструлю, щоб суміш залишалася теплою і рідкою. Підпаліть легкозаймистий гель (розташований під керамічною каструлею) запальничкою або сірником, потім помістіть каструлю з соусом наверх. На вилці занурте шматочки хліба, овочі або фрукти в сирний соус і відразу ж пробуйте.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Холодник - покроковий рецепт, фото 1 Холодник 60 4 3 з 5 - детальніше -
Рис з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами 50 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Гуляш з томатною пастою - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з томатною пастою 110 5 3 з 5 - детальніше -
Шарлотка класичний рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Шарлотка класичний рецепт 65 4 3 з 5 - детальніше -
Кимчи по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Кимчи по-корейськи 40 1 2 з 5 - детальніше -
Бутерброд з ікрою - покроковий рецепт, фото 1 Бутерброд з ікрою 35 3 2 з 5 - детальніше -