Укр
Рус
Круасани Випічка Французька кухня

Французькі круасани

( 4.8000 4 510 10 оцінок)
1020 - переглядів
65 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Французькі круасани - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Кожна господиня, яка любить свою сім'ю, безумовно, намагається завжди приготувати щось особливе, щоб порадувати своїх рідних і подарувати чудовий настрій. Якщо ви теж одна з таких господинь, може вам стане в нагоді мій рецепт відмінної випічки - французькі круасани. Звичайно, ви можете подумати про те, що нічого особливого немає в булочках з листкового тіста, які можна купити в будь-якому супермаркеті, але ж справжній круасан - це щось особливе, до того ж, якщо ви шанувальник всього французького.

Інгредієнти

  • Борошно 500 г.
  • Цукор 75 г.
  • Сіль 6 г.
  • Вершкове масло 350 г.
  • Дріжджі 25 г.
  • Молоко 95 мл.
  • Вода 135 мл.
  • Барвник за смаком
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Звичайно, справжні майстри знають, що тісто для круасанів не просте, і головне мати найсвіжіші і якісні продукти. Борошно краще брати так зване, борошняне, в якому міститься 9% білка, тоді тісто буде ідеально еластичним. Для початку приготування нам необхідно приблизно за годину дістати з холодильника масло, яке знадобиться безпосередньо в заміс, і витримати при кімнатній температурі. У чашу міксера засипаємо борошно і сіль. Додаємо також цукор і вливаємо молоко. Потім викладаємо м'яке масло і дріжджі.

Крок - 1
02

На середній швидкості змішуємо вміст, поступово додаючи воду, до тих пір, поки всі інгредієнти не зберуться разом, і тісто буде відділятися від стінок до центру, утворюючи неправильної форми кульки.

Крок - 2
03

Після цього викладаємо тісто на стіл і трохи з'єднуємо його руками, утворюючи більш компактну кульку. Тепер місимо протягом 10-12 хвилин, поки тісто не стане однорідним, гладким і дуже еластичним, щоб при розтягуванні його руками, не ламалося.

Крок - 3
04

З уже практично ідеально еластичного тіста формуємо кульку, кладемо в миску, обертаємо харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 8 годин або на ніч, якщо приготували з вечора.

Крок - 4
05

Після цього дістаємо з холодильника 250 г масла і кладемо його між двома паперами для випічки. За допомогою качалки ми злегка розбиваємо шматок, а потім розтягуємо масло, сформувавши прямокутник товщиною близько 7-8 мм. У такому вигляді відправляємо масло в холодильник на 20 хвилин.

Крок - 5
06

Дістаємо з холодильника тісто, яке знаходилося там 8 годин і за допомогою ножа відрізаємо порцію тіста вагою тісто близько 110 г. Формуємо маленьку кульку і пальцями робимо отвір посередині. Потім додаємо кілька крапель барвника в отвір, краще червоного, змішуємо дуже добре і з терпінням, поки у нас не вийде маса однорідного червоного кольору і дуже еластична. Обертаємо його в харчову плівку і залишаємо в холодильнику до моменту використання.

Крок - 6
07

Решту тіста розтягуємо качалкою до утворення прямокутника товщиною 7 мм. Потім охолоджене масло, викладаємо в верхню половину розкачаного тіста, покриваємо його іншою половиною тіста, тобто звертаємо, як книгу, щоб масло було добре вкрите.

Крок - 7
08

Тепер посипаємо борошном робочий стіл і розміщуємо тісто так, щоб згин був праворуч. Спочатку розтягуємо тісто в поздовжньому напрямку, а потім трохи розширюємо його. Важливо почати розтягуватися, завжди починаючи від центру, до кутів. Розкачуємо тісто, поки не отримаємо його знову товщиною близько 7 мм, при цьому дотримуючись обережності, щоб тісто не розкачати дуже багато.

Крок - 8
09

Після цього за допомогою пензлика видаляємо зайву муку і підводимо нижню половину тіста до центру. Тепер складаємо верхню половину також до центру, щоб половинки торкалися один одного. Таким чином складаємо тісто вдвічі, як ніби гаманець, щоб отримати прямокутник з 4 шарами. Обертаємо тісто харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 30-40 хвилин.

Крок - 9
10

Після цього знову викладаємо тісто на стіл, посипаний борошном, розгортаємо спочатку в поздовжньому напрямку, щоб надати йому прямокутну форму товщиною 6 мм, потім трохи в ширину і видаляємо зайву муку.

Крок - 10
11

Складаємо верхню половину тіста до центру і накриваємо нижньою половиною, щоб скласти його в 3 шари. Знову загортаємо плівкою і залишаємо в холодильнику на 30-40 хвилин.

Крок - 11
12

Тепер дістаємо з холодильника кольорову кульку тіста і поміщаємо на стіл з невеликою кількістю борошна. Ретельно розгортаємо качалкою, посипаною борошном, поки не отримаємо прямокутник того ж розміру, що і основне тісто, яке поки відпочиває в холодильнику.

Крок - 12
13

Після цього знову на стіл посипаємо щіпку борошна і викладаємо тісто з холодильника. Пензликом, змоченим водою, змащуємо поверхню тіста, щоб кольоровий шар прилипав і не рухався при розтягуванні.

Крок - 13
14

Розміщуємо прямокутник з кольорового тіста зверху, щоб він ідеально підходив і розгортаємо всю масу, щоб отримати прямокутник товщиною 5-6 мм. При цьому періодично посипаємо борошном, щоб тісто ні в якому разі не прилипало до столу.

Крок - 14
15

Після цього великим гострим ножем відрізаємо по 1 см тіста з кожного боку прямокутника, щоб розкрити шари. Тепер за допомогою спеціального пристрою для нарізки тісто ріжемо на трикутники шириною 8 см в основі. Таким чином у нас виходить 12 трикутників, які викладаємо на тацю і, накривши харчовою плівкою, відправляємо в холодильник на 15-20 хвилин.

Крок - 15
16

Після цього беремо кожен трикутник тіста, за допомогою маленького ножа робимо маленький надріз в середині основи кожного трикутника. Злегка розтягуємо тісто на надрізах і акуратно згортаємо, щоб кінчик трикутника завжди був знизу, як би закриваючи виріб. До речі, загортаємо круасан кольоровим назовні.

Крок - 16
17

Тепер приготовані кондитерські вироби укладаємо на листи на значній відстані один від одного, оскільки вони виростуть досить сильно. Ми залишаємо круасани в теплому місці на 2 з половиною години, щоб виросли в два рази.

Крок - 17
18

Духовку розігріваємо до 200 градусів протягом 20 хвилин. Ставимо листи з круасанами в духовку і готуємо протягом 6-7 хвилин при 200 градусів, після чого температуру знижуємо до 180 градусів і випікаємо ще 12 хвилин.

Крок - 18
19

В принципі все залежить від вашої духовки, тому слід не довіряти суворому часу, а просто стежити за випічкою. Як тільки круасани добре підрум'яняться з усіх боків, і колір стане однорідним, можна виймати з духовки. Готовим виробам даємо трохи охолонути і за допомогою пензлика делікатно змащуємо наші французькі круасани блиском, який використовують для печива або просто солодкою водою.  

Крок - 19

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Гамбургер с курицей - покроковий рецепт, фото 1 Гамбургер с курицей 20 2 2 з 5 - детальніше -
Жевательный мармелад - покроковий рецепт, фото 1 Жевательный мармелад 65 3 3 з 5 - детальніше -
Глазурь для кулича - покроковий рецепт, фото 1 Глазурь для кулича 35 1 2 з 5 - детальніше -