Укр
Рус
thermomix thermomix
Грінки Закуски Російська кухня

Французькі грінки

35 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Французькі грінки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Коли дуже хочеться чогось - то солодкого, а часу приготувати справжній десерт немає, вам обов'язково стане в нагоді наш рецепт французьких грінок. Цей рецепт французьких тостів, як їх називають самі французи, унікальний тим, що в приготуванні використовується борошно. Саме борошно і є ключовим моментом в рецепті легких і пухнастих грінок. Готувати їх зовсім легко і просто, а виходять хрусткими зовні, пухнастими і ніжними всередині, і ідеально підходять для сніданку.

Інгредієнти

  • Борошно 1/4 скл.
  • Молоко 1 скл.
  • Сіль 1 щіп.
  • Яйце 3 шт.
  • Кориця 1/4 ч.л
  • Ваніль 1 ч.л
  • Цукор 1 ст.л
  • Хліб 1 шт.
  • Вершкове масло 70 г.
  • Фрукти за смаком
  • Мед за смаком
  • Цукрова пудра за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для того, щоб приступити до приготування грінок, перш за все потрібно підготувати так званий кляр. Для цього в глибоку миску потрібно всипати борошно і влити молоко. Потім акуратно вбити яйця і присолити.

    Крок - 1
  2. 02

    А ще обов'язково потрібно використовувати корицю, адже багато хто просто без ума від цієї добавки до страв. Отже, всипати мелену корицю, а ще додати екстракт ванілі. Ваніль додасть грінками незвичайний аромат, і повірте, ваша страва викличе справжній фурор за сніданком.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер ще кинути в майбутню суміш ложку цукру і можна приступати до змішування. Весь вміст миски добре збити вінцем в однорідну масу, щоб не було грудочок від муки. Чим довше і ретельніше збивати, тим пишніше і однорідніше буде маса для французьких грінок.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер потрібно взяти буханку білого хліба, або батон, або ж чудово підійде плетінка, головне, щоб виріб був злегка підсохлим. Краще не експериментуйте зі свіжим хлібом, інакше він просто розмокне в клярі. Нарізати батон або булку не надто тонкими скибочками, приблизно товщиною в півтора сантиметра, до речі, можна взяти хлібний виріб нарізний, так буде ще краще.

    Крок - 4
  5. 05

    Сковорідку або форму для смаження змастити розтопленим вершковим маслом. Скибочки хліба вмочити з обох сторін в приготовлену суміш і викласти на сковорідку.

    Крок - 5
  6. 06

    Обсмажити грінки з обох сторін до золотистої скоринки. Так, головне готувати на слабкому вогні, так як грінки з цукром, тому на сильному вогні будуть підгоряти. Головне, дотримуватися всіх наших рекомендацій, і грінки вийдуть з дуже ніжною хрусткою скоринкою, а ось всередині вони будуть прям повітряними.

    Крок - 6
  7. 07

    Готові смажені грінки викласти на блюдо, посипати цукровою пудрою, прикрасити свіжими або мороженими ягодами полуниці і полити трохи медом. За бажанням можна подавати з варенням, сиропом і навіть з горіхами.

    Крок - 7

Оцінити рецепт