Укр
Рус
Грінки Закуски Російська кухня

Французькі грінки

( 4.7778 4 59 9 оцінок)

2185 - переглядів
35 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Французькі грінки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Коли дуже хочеться чогось - то солодкого, а часу приготувати справжній десерт немає, вам обов'язково стане в нагоді наш рецепт французьких грінок. Цей рецепт французьких тостів, як їх називають самі французи, унікальний тим, що в приготуванні використовується борошно. Саме борошно і є ключовим моментом в рецепті легких і пухнастих грінок. Готувати їх зовсім легко і просто, а виходять хрусткими зовні, пухнастими і ніжними всередині, і ідеально підходять для сніданку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Французькі грінки" (на 100 грам)

  • Білки5.9 гр.
  • Жири6.3 гр.
  • Вуглеводи35.7 гр.
  • Калорії232 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для того, щоб приступити до приготування грінок, перш за все потрібно підготувати так званий кляр. Для цього в глибоку миску потрібно всипати борошно і влити молоко. Потім акуратно вбити яйця і присолити.

Крок - 1
02

А ще обов'язково потрібно використовувати корицю, адже багато хто просто без ума від цієї добавки до страв. Отже, всипати мелену корицю, а ще додати екстракт ванілі. Ваніль додасть грінками незвичайний аромат, і повірте, ваша страва викличе справжній фурор за сніданком.

Крок - 2
03

Тепер ще кинути в майбутню суміш ложку цукру і можна приступати до змішування. Весь вміст миски добре збити вінцем в однорідну масу, щоб не було грудочок від муки. Чим довше і ретельніше збивати, тим пишніше і однорідніше буде маса для французьких грінок.

Крок - 3
04

Тепер потрібно взяти буханку білого хліба, або батон, або ж чудово підійде плетінка, головне, щоб виріб був злегка підсохлим. Краще не експериментуйте зі свіжим хлібом, інакше він просто розмокне в клярі. Нарізати батон або булку не надто тонкими скибочками, приблизно товщиною в півтора сантиметра, до речі, можна взяти хлібний виріб нарізний, так буде ще краще.

Крок - 4
05

Сковорідку або форму для смаження змастити розтопленим вершковим маслом. Скибочки хліба вмочити з обох сторін в приготовлену суміш і викласти на сковорідку.

Крок - 5
06

Обсмажити грінки з обох сторін до золотистої скоринки. Так, головне готувати на слабкому вогні, так як грінки з цукром, тому на сильному вогні будуть підгоряти. Головне, дотримуватися всіх наших рекомендацій, і грінки вийдуть з дуже ніжною хрусткою скоринкою, а ось всередині вони будуть прям повітряними.

Крок - 6
07

Готові смажені грінки викласти на блюдо, посипати цукровою пудрою, прикрасити свіжими або мороженими ягодами полуниці і полити трохи медом. За бажанням можна подавати з варенням, сиропом і навіть з горіхами.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Роли з лососем - покроковий рецепт, фото 1 Роли з лососем 0 5 60 з 5 - детальніше -
Натуральні цукерки Рафаелло - покроковий рецепт, фото 1 Натуральні цукерки Рафаелло 45 2 3 з 5 - детальніше -
Пиріг до чаю - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг до чаю 75 4 3 з 5 - детальніше -