Коли дуже хочеться чогось - то солодкого, а часу приготувати справжній десерт немає, вам обов'язково стане в нагоді наш рецепт французьких грінок. Цей рецепт французьких тостів, як їх називають самі французи, унікальний тим, що в приготуванні використовується борошно. Саме борошно і є ключовим моментом в рецепті легких і пухнастих грінок. Готувати їх зовсім легко і просто, а виходять хрусткими зовні, пухнастими і ніжними всередині, і ідеально підходять для сніданку.
Для того, щоб приступити до приготування грінок, перш за все потрібно підготувати так званий кляр. Для цього в глибоку миску потрібно всипати борошно і влити молоко. Потім акуратно вбити яйця і присолити.
А ще обов'язково потрібно використовувати корицю, адже багато хто просто без ума від цієї добавки до страв. Отже, всипати мелену корицю, а ще додати екстракт ванілі. Ваніль додасть грінками незвичайний аромат, і повірте, ваша страва викличе справжній фурор за сніданком.
Тепер ще кинути в майбутню суміш ложку цукру і можна приступати до змішування. Весь вміст миски добре збити вінцем в однорідну масу, щоб не було грудочок від муки. Чим довше і ретельніше збивати, тим пишніше і однорідніше буде маса для французьких грінок.
Тепер потрібно взяти буханку білого хліба, або батон, або ж чудово підійде плетінка, головне, щоб виріб був злегка підсохлим. Краще не експериментуйте зі свіжим хлібом, інакше він просто розмокне в клярі. Нарізати батон або булку не надто тонкими скибочками, приблизно товщиною в півтора сантиметра, до речі, можна взяти хлібний виріб нарізний, так буде ще краще.
Сковорідку або форму для смаження змастити розтопленим вершковим маслом. Скибочки хліба вмочити з обох сторін в приготовлену суміш і викласти на сковорідку.
Обсмажити грінки з обох сторін до золотистої скоринки. Так, головне готувати на слабкому вогні, так як грінки з цукром, тому на сильному вогні будуть підгоряти. Головне, дотримуватися всіх наших рекомендацій, і грінки вийдуть з дуже ніжною хрусткою скоринкою, а ось всередині вони будуть прям повітряними.
Готові смажені грінки викласти на блюдо, посипати цукровою пудрою, прикрасити свіжими або мороженими ягодами полуниці і полити трохи медом. За бажанням можна подавати з варенням, сиропом і навіть з горіхами.
Випадкові рецепти