Укр
Рус
Форшмак Закуски Японська кухня

Форшмак з морквою

( 4.9259 4 527 27 оцінок)

2327 - переглядів
65 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Форшмак з морквою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Японська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Така страва, як правило, асоціюється з рубленим м'ясом або оселедцем. Адже в основному форшмак з цих продуктів і готується. Він може бути гарячим, запеченим в духовці, також форшмак може бути холодною закускою, але здавалося б, в обов'язковому порядку в цій страві повинні обов'язково бути присутнім або м'ясні, або рибні продукти. Але, уявіть собі, таку закуску виявляється можна приготувати виключно з овочевого набору продуктів. Тому, як раз впору буде познайомитися з рецептом приготування форшмака з морквою, легкої в приготуванні смачної закуски. Така страва з розряду холодних закусок, любимо багатьма не тільки дорослими, але і дітьми. Вона вам може нагадати паштет або салат, але як би ви її не назвали, смак страви від цього не зміниться. Що ще важливо, зберігати такий форшмак можна в холодильнику навіть 3 доби, а якщо помістити в морозилку, то і того довше.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Форшмак з морквою" (на 100 грам)

  • Білки1.3 гр.
  • Жири2.9 гр.
  • Вуглеводи6 гр.
  • Калорії59 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ви готові перевірити свої кулінарні здібності, тоді приступимо. Моркву очистіть від шкірки, добре вимийте і подрібніть.

Крок - 1
02

Безумовно, для приготування форшмака можна використовувати м'ясорубку, щоб перекрутити моркву, але краще, звичайно, подрібнити її за допомогою блендера.Морковь, приготована таким чином, виглядає з більш дрібними частинками, і однорідною масою. Тому, морквину поламайте на скибочки, помістіть в чашу блендера і з його допомогою подрібніть.

Крок - 2
03

Ще нам знадобиться фіолетова цибуля, вона більш м'яка на смак, навіть трохи солодкувата, тому буде відмінно поєднуватися з іншими інгредієнтами. Цибулину очистіть від лушпиння, промийте і наріжте дрібними кубиками.

Крок - 3
04

Солодкий перець зеленого кольору вимийте, очистіть серцевину і насіння, наріжте тонкими смужками, а потім наріжте маленькими брусочками.

Крок - 4
05

Тепер візьміть кілька вимитих стебел селери і теж наріжте тонкими скибочками.

Крок - 5
06

Подрібнену моркву помістіть в глибоку миску, додайте туди кілька ложок майонезу густої консистенції.

Крок - 6
07

Після цього викладіть туди ж нарізану цибулю, так само додайте нашаткований перець і нарізану селеру.

Крок - 7
08

Потім трохи цей набір продуктів підсоліть морською сіллю, посипте меленим перцем і приправте солодкою паприкою.

Крок - 8
09

Після цього добре все перемішайте, додайте трохи морквяного соку, також для заправки влийте зовсім трошки екстракту ванілі і киньте кілька зерен какао, знову перемішайте і ваша вишукана яскрава закуска готова. За консистенцією вона буде схожа на салат або навіть більше на паштет.

Крок - 9
10

Приготований форшмак можна сміливо намазати на скибочки чорного хліба або ж наповнити тарталетки, ну і звичайно ж, як самостійна страва. Для подачі до столу на тарілку помістіть листя салату, викладіть гіркою форшмак з морквою, зверху прикрасьте скибочками помідора.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник 55 5 3 з 5 - детальніше -
Різотто - покроковий рецепт, фото 1 Різотто 45 6 2 з 5 - детальніше -
Куряча грудка - покроковий рецепт, фото 1 Куряча грудка 30 2 3 з 5 - детальніше -
Курка з картоплею в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею в духовці 90 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лаваш - покроковий рецепт, фото 1 Лаваш 140 1 3 з 5 - детальніше -
Гострий курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Гострий курячий суп 35 4 2 з 5 - детальніше -