Така страва, як правило, асоціюється з рубленим м'ясом або оселедцем. Адже в основному форшмак з цих продуктів і готується. Він може бути гарячим, запеченим в духовці, також форшмак може бути холодною закускою, але здавалося б, в обов'язковому порядку в цій страві повинні обов'язково бути присутнім або м'ясні, або рибні продукти. Але, уявіть собі, таку закуску виявляється можна приготувати виключно з овочевого набору продуктів. Тому, як раз впору буде познайомитися з рецептом приготування форшмака з морквою, легкої в приготуванні смачної закуски. Така страва з розряду холодних закусок, любимо багатьма не тільки дорослими, але і дітьми. Вона вам може нагадати паштет або салат, але як би ви її не назвали, смак страви від цього не зміниться. Що ще важливо, зберігати такий форшмак можна в холодильнику навіть 3 доби, а якщо помістити в морозилку, то і того довше.
Ви готові перевірити свої кулінарні здібності, тоді приступимо. Моркву очистіть від шкірки, добре вимийте і подрібніть.
Безумовно, для приготування форшмака можна використовувати м'ясорубку, щоб перекрутити моркву, але краще, звичайно, подрібнити її за допомогою блендера.Морковь, приготована таким чином, виглядає з більш дрібними частинками, і однорідною масою. Тому, морквину поламайте на скибочки, помістіть в чашу блендера і з його допомогою подрібніть.
Ще нам знадобиться фіолетова цибуля, вона більш м'яка на смак, навіть трохи солодкувата, тому буде відмінно поєднуватися з іншими інгредієнтами. Цибулину очистіть від лушпиння, промийте і наріжте дрібними кубиками.
Солодкий перець зеленого кольору вимийте, очистіть серцевину і насіння, наріжте тонкими смужками, а потім наріжте маленькими брусочками.
Тепер візьміть кілька вимитих стебел селери і теж наріжте тонкими скибочками.
Подрібнену моркву помістіть в глибоку миску, додайте туди кілька ложок майонезу густої консистенції.
Після цього викладіть туди ж нарізану цибулю, так само додайте нашаткований перець і нарізану селеру.
Потім трохи цей набір продуктів підсоліть морською сіллю, посипте меленим перцем і приправте солодкою паприкою.
Після цього добре все перемішайте, додайте трохи морквяного соку, також для заправки влийте зовсім трошки екстракту ванілі і киньте кілька зерен какао, знову перемішайте і ваша вишукана яскрава закуска готова. За консистенцією вона буде схожа на салат або навіть більше на паштет.
Приготований форшмак можна сміливо намазати на скибочки чорного хліба або ж наповнити тарталетки, ну і звичайно ж, як самостійна страва. Для подачі до столу на тарілку помістіть листя салату, викладіть гіркою форшмак з морквою, зверху прикрасьте скибочками помідора.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти