Укр
Рус
thermomix thermomix
Форшмак Закуски Японська кухня

Форшмак з морквою

65 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Форшмак з морквою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Японська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Така страва, як правило, асоціюється з рубленим м'ясом або оселедцем. Адже в основному форшмак з цих продуктів і готується. Він може бути гарячим, запеченим в духовці, також форшмак може бути холодною закускою, але здавалося б, в обов'язковому порядку в цій страві повинні обов'язково бути присутнім або м'ясні, або рибні продукти. Але, уявіть собі, таку закуску виявляється можна приготувати виключно з овочевого набору продуктів. Тому, як раз впору буде познайомитися з рецептом приготування форшмака з морквою, легкої в приготуванні смачної закуски. Така страва з розряду холодних закусок, любимо багатьма не тільки дорослими, але і дітьми. Вона вам може нагадати паштет або салат, але як би ви її не назвали, смак страви від цього не зміниться. Що ще важливо, зберігати такий форшмак можна в холодильнику навіть 3 доби, а якщо помістити в морозилку, то і того довше.

Інгредієнти

  • Морква 3 шт.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Селера 3 шт.
  • Майонез 2 ст.л
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Сіль за смаком
  • Паприка 1/2 ч.л
  • Сік морквяний 10 мл.
  • Ваніль 1/4 ч.л
  • Какао 1 ч.л
  • Помідор за смаком
  • Салат за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Ви готові перевірити свої кулінарні здібності, тоді приступимо. Моркву очистіть від шкірки, добре вимийте і подрібніть.

    Крок - 1
  2. 02

    Безумовно, для приготування форшмака можна використовувати м'ясорубку, щоб перекрутити моркву, але краще, звичайно, подрібнити її за допомогою блендера.Морковь, приготована таким чином, виглядає з більш дрібними частинками, і однорідною масою. Тому, морквину поламайте на скибочки, помістіть в чашу блендера і з його допомогою подрібніть.

    Крок - 2
  3. 03

    Ще нам знадобиться фіолетова цибуля, вона більш м'яка на смак, навіть трохи солодкувата, тому буде відмінно поєднуватися з іншими інгредієнтами. Цибулину очистіть від лушпиння, промийте і наріжте дрібними кубиками.

    Крок - 3
  4. 04

    Солодкий перець зеленого кольору вимийте, очистіть серцевину і насіння, наріжте тонкими смужками, а потім наріжте маленькими брусочками.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер візьміть кілька вимитих стебел селери і теж наріжте тонкими скибочками.

    Крок - 5
  6. 06

    Подрібнену моркву помістіть в глибоку миску, додайте туди кілька ложок майонезу густої консистенції.

    Крок - 6
  7. 07

    Після цього викладіть туди ж нарізану цибулю, так само додайте нашаткований перець і нарізану селеру.

    Крок - 7
  8. 08

    Потім трохи цей набір продуктів підсоліть морською сіллю, посипте меленим перцем і приправте солодкою паприкою.

    Крок - 8
  9. 09

    Після цього добре все перемішайте, додайте трохи морквяного соку, також для заправки влийте зовсім трошки екстракту ванілі і киньте кілька зерен какао, знову перемішайте і ваша вишукана яскрава закуска готова. За консистенцією вона буде схожа на салат або навіть більше на паштет.

    Крок - 9
  10. 10

    Приготований форшмак можна сміливо намазати на скибочки чорного хліба або ж наповнити тарталетки, ну і звичайно ж, як самостійна страва. Для подачі до столу на тарілку помістіть листя салату, викладіть гіркою форшмак з морквою, зверху прикрасьте скибочками помідора.

    Крок - 10

Оцінити рецепт