Укр
Рус
thermomix thermomix
Форшмак Закуски Грузинська кухня

Форшмак

( 4.5000 4 52 2 оцінки)
45 хвилинпорцій - 4складність - 2 з 5
Форшмак - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня, Японська кухня, Китайська кухня, Корейська кухня, Італійська кухня

Рецепти до свят: Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Цей рецепт форшмака не складний. Його дуже легко готувати, особливо, якщо хочете здивувати гостей чимось незвичайним

Інгредієнти

  • Вершки 20 % 200 г.
  • Майонез 2 ст.л
  • Огірок солоний 2 шт.
  • Оселедець 300 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Яблуко 1 шт.
  • Оцет яблучний 1 ч.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Зелень 1 пуч.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Оселедець, попередньо очищений від кісток (або відразу придбати готове філе риби), добре промийте, потім замочіть в холодній воді або молоці на 2-3 години - час замочування залежить від ступеня солоності рибного продукту, тому найкраще відрізати шматочок і спробувати його.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім вийміть змочений оселедець з води, перевірте ще раз на солоність (яка повинна вже буде піти з продукту), далі розріжте рибний продукт на дрібні шматочки. Покладіть шматочки оселедця в невелику миску, посипте чорним меленим перцем, збризніть яблучним оцтом і відставте на час в сторону.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці дрібно її нашаткуйте. У цьому рецепті за бажанням можна так само використовувати нашатковану зелень (петрушку, кріп).

    Крок - 3
  4. 04

    Далі ретельно помийте під проточною водою, очистіть від шкірки і насіннєвих пробок, а потім розріжте на чверті яблуко. Натріть часточки яблука на крупній тертці (або, якщо необхідно, наріжте невеликими кубиками). Мариновані огірки також натріть на крупній тертці або наріжте невеликими кубиками.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі залийте в миску майонез (бажано домашній або високої жирності), вершки або сметану і ретельно їх перемішайте, до однорідної рідкої маси.

    Крок - 5
  6. 06

    Потім додайте в миску подрібнене яблуко, огірки і нарізану цибулю з зеленню. Змішайте все ретельно з утвореною майонезною масою.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер, нарешті, додайте в миску до решти інгредієнтів шматочки оселедця. Знову все добре перемішайте, до об'єднання всіх продуктів. І готово. Майже, тому що тепер вам потрібно відправити утворену суміш, попередньо накривши кришкою або харчовою плівкою, в холодильник як мінімум на один день, щоб всі інгредієнти добре просочилися.

    Крок - 7
  8. 08

    Подавайте готовий форшмак охолодженим, в якості закуски для вечірки або святкового столу, а також до звичайної трапези, наприклад, до обіду.

    Крок - 8

Оцінити рецепт