Укр
Рус
Оселедець Закуски Грузинська кухня

Форшмак

( 5.0000 5 522 22 оцінки)

3005 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Форшмак - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня, Японська кухня, Китайська кухня, Корейська кухня, Італійська кухня

Рецепти до свят: Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Цей рецепт форшмака не складний. Його дуже легко готувати, особливо, якщо хочете здивувати гостей чимось незвичайним

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Форшмак" (на 100 грам)

  • Білки5.5 гр.
  • Жири8.8 гр.
  • Вуглеводи2.9 гр.
  • Калорії119 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Оселедець, попередньо очищений від кісток (або відразу придбати готове філе риби), добре промийте, потім замочіть в холодній воді або молоці на 2-3 години - час замочування залежить від ступеня солоності рибного продукту, тому найкраще відрізати шматочок і спробувати його.

Крок - 1
02

Потім вийміть змочений оселедець з води, перевірте ще раз на солоність (яка повинна вже буде піти з продукту), далі розріжте рибний продукт на дрібні шматочки. Покладіть шматочки оселедця в невелику миску, посипте чорним меленим перцем, збризніть яблучним оцтом і відставте на час в сторону.

Крок - 2
03

Тепер очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці дрібно її нашаткуйте. У цьому рецепті за бажанням можна так само використовувати нашатковану зелень (петрушку, кріп).

Крок - 3
04

Далі ретельно помийте під проточною водою, очистіть від шкірки і насіннєвих пробок, а потім розріжте на чверті яблуко. Натріть часточки яблука на крупній тертці (або, якщо необхідно, наріжте невеликими кубиками). Мариновані огірки також натріть на крупній тертці або наріжте невеликими кубиками.

Крок - 4
05

Далі залийте в миску майонез (бажано домашній або високої жирності), вершки або сметану і ретельно їх перемішайте, до однорідної рідкої маси.

Крок - 5
06

Потім додайте в миску подрібнене яблуко, огірки і нарізану цибулю з зеленню. Змішайте все ретельно з утвореною майонезною масою.

Крок - 6
07

Тепер, нарешті, додайте в миску до решти інгредієнтів шматочки оселедця. Знову все добре перемішайте, до об'єднання всіх продуктів. І готово. Майже, тому що тепер вам потрібно відправити утворену суміш, попередньо накривши кришкою або харчовою плівкою, в холодильник як мінімум на один день, щоб всі інгредієнти добре просочилися.

Крок - 7
08

Подавайте готовий форшмак охолодженим, в якості закуски для вечірки або святкового столу, а також до звичайної трапези, наприклад, до обіду.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -
Пшоняна каша на воді - покроковий рецепт, фото 1 Пшоняна каша на воді 30 4 2 з 5 - детальніше -
Паелья з мідіями - покроковий рецепт, фото 1 Паелья з мідіями 75 6 3 з 5 - детальніше -