Цей рецепт форшмака не складний. Його дуже легко готувати, особливо, якщо хочете здивувати гостей чимось незвичайним
Оселедець, попередньо очищений від кісток (або відразу придбати готове філе риби), добре промийте, потім замочіть в холодній воді або молоці на 2-3 години - час замочування залежить від ступеня солоності рибного продукту, тому найкраще відрізати шматочок і спробувати його.
Потім вийміть змочений оселедець з води, перевірте ще раз на солоність (яка повинна вже буде піти з продукту), далі розріжте рибний продукт на дрібні шматочки. Покладіть шматочки оселедця в невелику миску, посипте чорним меленим перцем, збризніть яблучним оцтом і відставте на час в сторону.
Тепер очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці дрібно її нашаткуйте. У цьому рецепті за бажанням можна так само використовувати нашатковану зелень (петрушку, кріп).
Далі ретельно помийте під проточною водою, очистіть від шкірки і насіннєвих пробок, а потім розріжте на чверті яблуко. Натріть часточки яблука на крупній тертці (або, якщо необхідно, наріжте невеликими кубиками). Мариновані огірки також натріть на крупній тертці або наріжте невеликими кубиками.
Далі залийте в миску майонез (бажано домашній або високої жирності), вершки або сметану і ретельно їх перемішайте, до однорідної рідкої маси.
Потім додайте в миску подрібнене яблуко, огірки і нарізану цибулю з зеленню. Змішайте все ретельно з утвореною майонезною масою.
Тепер, нарешті, додайте в миску до решти інгредієнтів шматочки оселедця. Знову все добре перемішайте, до об'єднання всіх продуктів. І готово. Майже, тому що тепер вам потрібно відправити утворену суміш, попередньо накривши кришкою або харчовою плівкою, в холодильник як мінімум на один день, щоб всі інгредієнти добре просочилися.
Подавайте готовий форшмак охолодженим, в якості закуски для вечірки або святкового столу, а також до звичайної трапези, наприклад, до обіду.
Випадкові рецепти