Неможливо сказати, що це один з легких рецептів форшмака, але вже точно не один з найскладніших.
Почніть приготування цієї незвичайної, але дуже смачної закуски. Виберіть хороші шматки (бажано, щоб це було філе) копченої сардини. Помістіть рибу в глибоку миску і залийте, щоб повністю покрило, холодною водою. Залиште філе вимочуватися приблизно на 30 хвилин.
Після закінчення цього часу, злийте з миски холодну воду, а потім знову залийте філе сардини, але вже заздалегідь підготовленим окропом. Залиште рибу в гарячій воді до повного її охолодження.
Далі знову ж вилийте остиглу воду, а саму рибу ретельно промокніть паперовим рушником для видалення зайвої рідині. Потім за допомогою кухонних ножиць наріжте сардину дрібнішими шматками і видаліть з філе великі кісточки (якщо вони є) і потрапляючусь непотрібну плівку.
Тепер виделкою акуратно розімніть підготовлене рибне філе на зовсім дрібні частини, а потім ще качалкою роздавіть до утворення однорідної пюре образної маси.
Потім ретельно очистіть від насіння і хвостика червоний болгарський перець, промийте холодною водою і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками. Так само подрібніть і заздалегідь вимитий м'ясистий помідор. Тепер відправте нарізані овочі в миску до подрібненої сардини.
Далі додайте в миску до риби очищену від лушпиння і нарізану невеликими кільцями ріпчасту цибулю, а потім дрібно нашаткований перець чилі (але бажано без кісточок) і листочки свіжої петрушки.
Тепер полийте вміст миски невеликою кількістю яблучного оцту, приправте свіжовичавленим соком лайма чи лимона і, заливши оливковою олією, ретельно перемішайте усе до об'єднання всіх інгредієнтів.
Потім розріжте улюблену шкільну (або на ваш вибір) булочку на дві частини і накрийте кожну частину приготованим форшмаком з сардини. Оригінальна закуска готова до вживання.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти