Якщо ви навіть не пробували такої страви, я думаю, що одна назва форшмак вже говорить про те, що це смачно. Ця цікава і смачна закуска настільки популярна у нас, що багато хто давно забув про те, чиєю кухні це надбання. Тому, на сьогоднішній день варіантів приготування цієї страви багато і кожна господиня вважає, що саме її рецепт кращий. Спробуйте форшмак з яблуком і, можливо, для вас він стане кращим, так як готується швидко та й продукти цілком доступні.
Багато хто вважає, що форшмак по своїй текстурі обов'язково нагадує ніжний, маслянистий паштет. Але це зовсім не обов'язково. Така закуска може бути більше схожа і на салат, тобто, інгредієнти не обов'язково подрібнювати в однорідну масу. Для початку давайте приготуємо соус для форшмака. У глибоку миску кладемо сметану і додаємо туди ж гірчицю.
Потім доливаємо рапсове масло, чому саме рапсове, і здається воно найкраще поєднується з іншими інгредієнтами.
Ще вливаємо трохи оцту і посипаємо цукром, а також солимо і перчимо до смаку.
Тепер всі продукти акуратно перемішуємо вінчиком в однорідну масу. Таким чином соус для форшмака практично готовий, залишилося додати зовсім небагато.
Зелень фенхелю обполіскуємо водою, трохи просушуємоі подрібнюємо за допомогою ножа. Додаємо в соус і знову змішуємо.
Тепер приступимо до приготування інших інгредієнтів. Беремо зелене яблуко, обполіскуємо і розрізаємо навпіл. Потім нарізаємо кубиками не надто дрібними, але і не крупно.
Чистимо від лушпиння цибулину і теж ріжемо шматочками середнього розміру.
Нарізані яблука і цибулю перекладаємо в миску з соусом, перемішуємо.
А тепер приступаємо до оселедця. Філе оселедця слабосоленого ріжемо скибочками, до речі, оселедець можна попередньо ненадовго замочити в молоці.
Отже, залишився останній етап приготування, і я хочу сказати, що формувати форшмак з яблуком можна абсолютно різними способами. У нашому випадку ми просто складемо його в баночку і будемо використовувати в якості начинки для бутербродів або просто їсти вприкуску.
Тому складаємо в банку скибочки оселедця, додаємо шар приготованої суміші, потім знову оселедець і залити залишилася сумішшю. Відмінна закуска готова. Смачного.
Випадкові рецепти