Укр
Рус
Форшмак Закуски Японська кухня

Форшмак з яблуком

( 5.0000 5 516 16 оцінок)
1644 - переглядів
35 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Форшмак з яблуком - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Японська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Якщо ви навіть не пробували такої страви, я думаю, що одна назва форшмак вже говорить про те, що це смачно. Ця цікава і смачна закуска настільки популярна у нас, що багато хто давно забув про те, чиєю кухні це надбання. Тому, на сьогоднішній день варіантів приготування цієї страви багато і кожна господиня вважає, що саме її рецепт кращий. Спробуйте форшмак з яблуком і, можливо, для вас він стане кращим, так як готується швидко та й продукти цілком доступні.

Інгредієнти

  • Оселедець філе 1200 г.
  • Яблуко 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Фенхель 3 ст.л
  • Гірчиця 3 ст.л
  • Цукор 1 1/2 ст.л
  • Оцет яблучний 1 ст.л
  • Олія рапсова 80 мл.
  • Сметана 200 мл.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Багато хто вважає, що форшмак по своїй текстурі обов'язково нагадує ніжний, маслянистий паштет. Але це зовсім не обов'язково. Така закуска може бути більше схожа і на салат, тобто, інгредієнти не обов'язково подрібнювати в однорідну масу. Для початку давайте приготуємо соус для форшмака. У глибоку миску кладемо сметану і додаємо туди ж гірчицю.

Крок - 1
02

Потім доливаємо рапсове масло, чому саме рапсове, і здається воно найкраще поєднується з іншими інгредієнтами.

Крок - 2
03

Ще вливаємо трохи оцту і посипаємо цукром, а також солимо і перчимо до смаку.

Крок - 3
04

Тепер всі продукти акуратно перемішуємо вінчиком в однорідну масу. Таким чином соус для форшмака практично готовий, залишилося додати зовсім небагато.

Крок - 4
05

Зелень фенхелю обполіскуємо водою, трохи просушуємоі подрібнюємо за допомогою ножа. Додаємо в соус і знову змішуємо.

Крок - 5
06

Тепер приступимо до приготування інших інгредієнтів. Беремо зелене яблуко, обполіскуємо і розрізаємо навпіл. Потім нарізаємо кубиками не надто дрібними, але і не крупно.

Крок - 6
07

Чистимо від лушпиння цибулину і теж ріжемо шматочками середнього розміру.

Крок - 7
08

Нарізані яблука і цибулю перекладаємо в миску з соусом, перемішуємо.

Крок - 8
09

А тепер приступаємо до оселедця. Філе оселедця слабосоленого ріжемо скибочками, до речі, оселедець можна попередньо ненадовго замочити в молоці.

Крок - 9
10

Отже, залишився останній етап приготування, і я хочу сказати, що формувати форшмак з яблуком можна абсолютно різними способами. У нашому випадку ми просто складемо його в баночку і будемо використовувати в якості начинки для бутербродів або просто їсти вприкуску.

Крок - 10
11

Тому складаємо в банку скибочки оселедця, додаємо шар приготованої суміші, потім знову оселедець і залити залишилася сумішшю. Відмінна закуска готова. Смачного.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Форшмак по-еврейски - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак по-еврейски 30 5 3 з 5 - детальніше -
Форшмак из красной рыбы - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак из красной рыбы 40 6 3 з 5 - детальніше -
Форшмак из сельди с яйцом - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак из сельди с яйцом 45 4 3 з 5 - детальніше -
Форшмак с морковью - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак с морковью 65 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Профитроли со сливками - покроковий рецепт, фото 1 Профитроли со сливками 65 4 3 з 5 - детальніше -
Крем белковый заварной - покроковий рецепт, фото 1 Крем белковый заварной 40 1 2 з 5 - детальніше -