Страва, яка в оригіналі вважається німецькою, і означає передчуття, вже давно стала традиційною в кухнях всіх країн. Форшмак може бути гарячою закускою, і тоді він приготовлений з рубленого м'яса, а також оселедцевий, і завжди подається в холодному вигляді. Відповідно прусським і шведським традиціям - це гаряче страва, а ось єврейська кухня перетворила його в холодну закуску з солоного оселедця. Найчастіше в його приготуванні використовуються масло і яблука, хоча на сьогоднішній день фантазії кулінарів безмежні. Давайте і ми з вами спробуємо приготувати чудову холодну закуску з солоного оселедця, тим більше, що складного в її приготуванні абсолютно нічого немає. У підсумку вийде щось на кшталт паштету, але це не означає, що його потрібно виключно намазувати на хліб, дуже смачно поєднується і з картопляним гарніром.
Як вже говорилося, готувати форшмак ми будемо з оселедця, тому в першу чергу ним і займемося. Для того щоб страва вийшла смачною, потрібно вибрати гарний, свіжий і жирний оселедець. Дуже важливо, щоб оселедець був малосолений, але якщо раптом вийде, що купили занадто солоний, то його можна попередньо вимочити в молоці.
Ні в якому разі не намагайтеся вимочувати в чаї, як це роблять деякі господині, від нього риба може тільки постраждати. Оселедець почистіть, випатрошіть і розріжте на філе, видаліть хребет і виберіть кісточки.
У підсоленій воді відваріть круто яйця, потім залийте холодною водою, щоб охололи, та й чистяться холодними вони легше.
Візьміть велике яблуко, очистіть від шкірки і поріжте часточками, видаливши серцевину і насіння.
Очищену від лушпиння цибулину переріжте на частини.
У контейнер кухонного комбайна киньте шматочок вершкового масла, додайте нарізану цибулю, покладіть очищені і порізані навпіл варені яйця. Туди ж помістіть підготовлене філе оселедця і скибочки яблук.
Тепер закрийте кришку комбайна і подрібніть до консистенції паштету.
Наріжте скибочками середньої товщини чорний або сірий хліб.
Готовий форшмак можна подати до столу, просто розклавши ложкою або ножем на скибочку хліба, але я хочу запропонувати вам все - таки подати страву святково і красиво. Тому наповніть приготовленою сумішшю кулінарний мішок і з його допомогою нанесіть на хліб форшмак з оселедця, утворюючи при цьому дуже красиві гірки.
За допомогою спеціального кондитерського ножа зробіть на шкірці лимона надрізи, таким чином, при нарізці вийдуть часточки лимона гарної форми. Наріжте гострим ножем лимон на кружечки, а потім кожен розріжте навпіл.
На кожен бутерброд помістіть часточку лимона, а також невелику гілочку зелені петрушки. Приваблива на вигляд і дуже смачна закуска готова, смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти