Укр
Рус

Форшмак з оселедця з родзинками

( 5.0000 5 518 18 оцінок)
1689 - переглядів
40 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Форшмак з оселедця з родзинками - покроковий рецепт, фото 1

опис

Чули модне слово форшмак? Напевно чули, але може, не всі знаєте, що це таке. А це - традиційна єврейська страва, хоча, представники деяких народів намагаються переконати, що вона належить їм. Але хто-б не тягнув ковдру на себе, головний факт в тому, що це популярна, ситна закуска, варіантів якої стільки, скільки і господинь, що мають цю страву в своєму меню. І скільки-б не змінювався склад інгредієнтів, головною і незамінною складовою залишається оселедець. Я запрошую вас до свого варіанту страви з оселедця в соусі з додаванням хрону і ще деякими добавками. Спробуйте, і ви назавжди запам'ятаєте пікантний смак форшмака із оселедцем з родзинками.

Інгредієнти

  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Сіль за смаком
  • Лимон 1/2 шт.
  • Ізюм 1 ст.л
  • Хрін 3 ч.л
  • Кріп 1 пуч.
  • Майонез 3 ст.л
  • Йогурт 300 г.
  • Сметана 300 г.
  • Яйце 2 шт.
  • Оселедець філе 500 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, головний продукт, як уже говорилося, оселедець, тому про неї в першу чергу і подбаємо. Для форшмака необхідно придбати хорошу оселедець, філе якої повинно бути жирним. Бажано використовувати готове очищене філе, щоб менше возитися з чищенням і видаленням кісток. Філе оселедця бажано ненадовго замочити в молоці, тоді смак її буде набагато ніжніше.

Крок - 1
02

Підготовлене філе розрізати уздовж навпіл, а потім нарізати скибочками середнього розміру.

Крок - 2
03

Після цього необхідно зайнятися приготуванням соусу для форшмака. У глибоку посудину покласти досить жирну сметану.

Крок - 3
04

Потім додати натуральний йогурт і ложки три майонезу.

Крок - 4
05

Після цього кинути тертий консервований хрін і видавити сік з половинки лимона.

Крок - 5
06

Зелень кропу обполоснути холодною водою, добре обтрусити і дрібно нашаткувати. Додати в ємність з іншими продуктами.

Крок - 6
07

Далі все це посолити, посипати перцем і добре перемішати, щоб всі інгредієнти рівномірно перемішалися і перетворилися в заправку, за консистенцією нагадує сметану.

Крок - 7
08

Нарізане скибочками філе оселедця викласти в ємність з заправкою.

Крок - 8
09

В окрему миску покласти жменю родзинок і залити кип'яченою водою.

Крок - 9
10

Трохи пропаривши, перекласти родзинки на друшляк, відцідити воду і додати до оселедця і сметаною заправці.

Крок - 10
11

Так, мало не забув, нам ще знадобляться варені яйця, тому їх необхідно попередньо відварити в підсоленій воді, остудити, очистити від шкаралупи.

Крок - 11
12

Потім яйця необхідно натерти на тертці і кинути в посудину з приготованими інгредієнтами.

Крок - 12
13

Ось тепер, коли вже всі продукти разом, добре рівномірно перемішати, щоб всі складові страви добре між собою з'єдналися.

Крок - 13
14

Готовий форшмак з оселедця з чорносливом викласти в селедочницу або красиве блюдо, прикрасити гілочкою кропу і скоріше подати до столу.

Крок - 14

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Томатный соус к мясу - покроковий рецепт, фото 1 Томатный соус к мясу 40 1 3 з 5 - детальніше -
Суп-пюре из зеленого горошка - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре из зеленого горошка 50 5 3 з 5 - детальніше -
Форшмак из сельди с яйцом - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак из сельди с яйцом 45 4 3 з 5 - детальніше -