Чули модне слово форшмак? Напевно чули, але може, не всі знаєте, що це таке. А це - традиційна єврейська страва, хоча, представники деяких народів намагаються переконати, що вона належить їм. Але хто-б не тягнув ковдру на себе, головний факт в тому, що це популярна, ситна закуска, варіантів якої стільки, скільки і господинь, що мають цю страву в своєму меню. І скільки-б не змінювався склад інгредієнтів, головною і незамінною складовою залишається оселедець. Я запрошую вас до свого варіанту страви з оселедця в соусі з додаванням хрону і ще деякими добавками. Спробуйте, і ви назавжди запам'ятаєте пікантний смак форшмака із оселедцем з родзинками.
Отже, головний продукт, як уже говорилося, оселедець, тому про неї в першу чергу і подбаємо. Для форшмака необхідно придбати хорошу оселедець, філе якої повинно бути жирним. Бажано використовувати готове очищене філе, щоб менше возитися з чищенням і видаленням кісток. Філе оселедця бажано ненадовго замочити в молоці, тоді смак її буде набагато ніжніше.
Підготовлене філе розрізати уздовж навпіл, а потім нарізати скибочками середнього розміру.
Після цього необхідно зайнятися приготуванням соусу для форшмака. У глибоку посудину покласти досить жирну сметану.
Потім додати натуральний йогурт і ложки три майонезу.
Після цього кинути тертий консервований хрін і видавити сік з половинки лимона.
Зелень кропу обполоснути холодною водою, добре обтрусити і дрібно нашаткувати. Додати в ємність з іншими продуктами.
Далі все це посолити, посипати перцем і добре перемішати, щоб всі інгредієнти рівномірно перемішалися і перетворилися в заправку, за консистенцією нагадує сметану.
Нарізане скибочками філе оселедця викласти в ємність з заправкою.
В окрему миску покласти жменю родзинок і залити кип'яченою водою.
Трохи пропаривши, перекласти родзинки на друшляк, відцідити воду і додати до оселедця і сметаною заправці.
Так, мало не забув, нам ще знадобляться варені яйця, тому їх необхідно попередньо відварити в підсоленій воді, остудити, очистити від шкаралупи.
Потім яйця необхідно натерти на тертці і кинути в посудину з приготованими інгредієнтами.
Ось тепер, коли вже всі продукти разом, добре рівномірно перемішати, щоб всі складові страви добре між собою з'єдналися.
Готовий форшмак з оселедця з чорносливом викласти в селедочницу або красиве блюдо, прикрасити гілочкою кропу і скоріше подати до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти