Укр
Рус
Форшмак Закуски Казахська кухня

Форшмак з оселедця з родзинками

( 5.0000 5 518 18 оцінок)

1845 - переглядів
40 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Форшмак з оселедця з родзинками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Казахська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Чули модне слово форшмак? Напевно чули, але може, не всі знаєте, що це таке. А це - традиційна єврейська страва, хоча, представники деяких народів намагаються переконати, що вона належить їм. Але хто-б не тягнув ковдру на себе, головний факт в тому, що це популярна, ситна закуска, варіантів якої стільки, скільки і господинь, що мають цю страву в своєму меню. І скільки-б не змінювався склад інгредієнтів, головною і незамінною складовою залишається оселедець. Я запрошую вас до свого варіанту страви з оселедця в соусі з додаванням хрону і ще деякими добавками. Спробуйте, і ви назавжди запам'ятаєте пікантний смак форшмака із оселедцем з родзинками.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Форшмак з оселедця з родзинками" (на 100 грам)

  • Білки8 гр.
  • Жири9.9 гр.
  • Вуглеводи3.6 гр.
  • Калорії142 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, головний продукт, як уже говорилося, оселедець, тому про неї в першу чергу і подбаємо. Для форшмака необхідно придбати хорошу оселедець, філе якої повинно бути жирним. Бажано використовувати готове очищене філе, щоб менше возитися з чищенням і видаленням кісток. Філе оселедця бажано ненадовго замочити в молоці, тоді смак її буде набагато ніжніше.

Крок - 1
02

Підготовлене філе розрізати уздовж навпіл, а потім нарізати скибочками середнього розміру.

Крок - 2
03

Після цього необхідно зайнятися приготуванням соусу для форшмака. У глибоку посудину покласти досить жирну сметану.

Крок - 3
04

Потім додати натуральний йогурт і ложки три майонезу.

Крок - 4
05

Після цього кинути тертий консервований хрін і видавити сік з половинки лимона.

Крок - 5
06

Зелень кропу обполоснути холодною водою, добре обтрусити і дрібно нашаткувати. Додати в ємність з іншими продуктами.

Крок - 6
07

Далі все це посолити, посипати перцем і добре перемішати, щоб всі інгредієнти рівномірно перемішалися і перетворилися в заправку, за консистенцією нагадує сметану.

Крок - 7
08

Нарізане скибочками філе оселедця викласти в ємність з заправкою.

Крок - 8
09

В окрему миску покласти жменю родзинок і залити кип'яченою водою.

Крок - 9
10

Трохи пропаривши, перекласти родзинки на друшляк, відцідити воду і додати до оселедця і сметаною заправці.

Крок - 10
11

Так, мало не забув, нам ще знадобляться варені яйця, тому їх необхідно попередньо відварити в підсоленій воді, остудити, очистити від шкаралупи.

Крок - 11
12

Потім яйця необхідно натерти на тертці і кинути в посудину з приготованими інгредієнтами.

Крок - 12
13

Ось тепер, коли вже всі продукти разом, добре рівномірно перемішати, щоб всі складові страви добре між собою з'єдналися.

Крок - 13
14

Готовий форшмак з оселедця з чорносливом викласти в селедочницу або красиве блюдо, прикрасити гілочкою кропу і скоріше подати до столу.

Крок - 14

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Спагеті зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті зі шпинатом 20 5 2 з 5 - детальніше -
Салат з огірків - покроковий рецепт, фото 1 Салат з огірків 30 3 2 з 5 - детальніше -
Запечена картопля з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Запечена картопля з сиром 60 4 2 з 5 - детальніше -
Смажені пиріжки - покроковий рецепт, фото 1 Смажені пиріжки 80 4 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Оселедець під шубою лінивий - покроковий рецепт, фото 1 Оселедець під шубою лінивий 50 5 3 з 5 - детальніше -
Салат столичний з ковбасою - покроковий рецепт, фото 1 Салат столичний з ковбасою 45 4 3 з 5 - детальніше -
Японська локшина - покроковий рецепт, фото 1 Японська локшина 45 4 3 з 5 - детальніше -