Укр
Рус
thermomix thermomix
Форшмак Закуски Японська кухня

Форшмак з червоної риби

( 4.5000 4 52 2 оцінки)
40 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Форшмак з червоної риби - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Японська кухня, Корейська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Особливе місце серед багатьох видів закусок займає форшмак. У перекладі з німецького це слово і є закуска. Форшмак по суті це якийсь паштет, який можна намазувати на хліб, тости, скибочки картоплі або їсти просто так. Форшмак вважається національною єврейською стравою, яка традиційно готується з оселедця. Але на сьогоднішній день рецептів приготування форшмака настільки багато, що по праву цю страву можна вважати багатонаціональною. Один з варіантів форшмака ми пропонуємо вам сьогодні приготувати, взявши за основу червону рибу. Крім того, що форшмак - це дуже смачно, на його приготування ви витратите зовсім небагато часу, що немало важливо для кожної господині. Сьогодні ми пропонуємо приготувати форшмак з червоної риби не просто як паштет, а дещо іншим способом, щоб вийшло гарна повноцінна страва високого кулінарного рівня.

Інгредієнти

  • Сьомга 500 г.
  • Зелена цибуля 1 пуч.
  • Яйце 3 шт.
  • Молоко 150 мл.
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Отже, для початку підготуємо рибу. Третю частину рибного філе потрібно нарізати тоненькими слайсами будь-якого розміру. Іншу частину риби просто довільно поріжемо на шматки.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім моєму зелену цибулю і дрібно її нарізаємо. Рибу разом з цибулею поміщаємо в чашу блендера. Сюди ж розбиваємо курячі яйця і виливаємо молоко. Якщо ви використовуєте вершки, то краще не брати занадто високої жирності, так як риба сама по собі має досить жиру.

    Крок - 2
  3. 03

    В кінці солимо, а потім все подрібнюємо за допомогою блендера. У всіх господинь існують різні погляди на подрібнення риби для форшмака. Одні вважають, що краще за все пропускати інгредієнти через м'ясорубку, інші наполегливо рекомендують нарізати все ножем. Ми пропонуємо використовувати блендер або кухонний комбайн, аргументуючи тим, що на смакові якості це навряд чи вплине, але точно заощадить ваш час. Отже, перебивши всі компоненти блендером, у нас виходить однорідна суміш м'якої текстури.

    Крок - 3
  4. 04

    Беремо форму для запікання, бажано з високими стінками. Викладаємо в цю форму трохи нашої суміші. Форму змащувати маслом не потрібно. Зверху на цей шар фаршу викладаємо шар з рибних слайсів. Після цього знову заливаємо фаршем, отже, повторюємо процедуру, поки не використаємо всі інгредієнти. Але важливо, щоб верхній шар був з фаршу.

    Крок - 4
  5. 05

    Після цього накриваємо нашу форму фольгою і ставимо на деко або ж блюдо для запікання, в яке наливаємо звичайної води.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і залишаємо на 45 хвилин. По закінченню цього часу дістаємо готову страву з духовки, знімаємо фольгу і залишаємо, щоб охолола до кімнатної температури.

    Крок - 6
  7. 07

    Потім форму накриваємо зверху тарілкою і акуратно перевертаємо, а потім знімаємо форму. На тарілці красивий апетитний форшмак з червоної риби, який дуже сподобається вам і вашим гостям.

    Крок - 7
  8. 08

    Нарізаємо форшмак скибочками і подаємо на стіл цю холодну смачну закуску.

    Крок - 8

Оцінити рецепт