Всім добре відома така страва, як форшмак, яка має французьке коріння і являє собою певний паштет. Звичайно ж, як і у будь-якої популярної страви, у форшмака є багато способів і варіацій приготування. Але є один рецепт, який представляє собою цілу кулінарну історію. І це форшмак одеський. Вважається традиційною стравою єврейської кухні, який наочно демонструє всю історію цього народу. Сьогодні форшмак одеський готується з смачного оселедця і виходить повітряним, легким і, все таки, дуже смачним.
Процес приготування цієї страви нескладний, але все ж трохи часу доведеться приділити, так як страва складається з декількох продуктів. Спочатку почнемо з підготовки інгредієнтів. Беремо червоне яблуко і розрізаємо на чверті. Потім видаляємо серцевини і нарізаємо тонкими скибочками і складаємо в окрему гірку.
Солоні огірки ріжемо навскоси тонкими кільцями і теж поки залишаємо.
Червону цибулину чистимо від лушпиння, розрізаємо навпіл і шаткуємо пір'ям.
Після цього нарізані яблука, огірки і цибулю складаємо в глибоку посудину.
Тепер приступаємо до оселедця. Оселедець повинен бути жирним, не дуже солоним і свіжим. Для того, щоб полегшити собі процес готування, найкраще взяти готове філе оселедця, яке на сьогодні абсолютно не проблемно придбати в магазині. Отже, філе оселедця нарізаємо скибочками середньої величини і додаємо до решти інгредієнтів.
Тепер візьмемо кілька гілочок зелені кропу, відрізаємо стебла, а зелень шаткуємо. Занадто подрібнювати не обов'язково.
Також ріжемо кільцями пір'я зеленої цибулі, і кидаємо зелень в ємність з уже підготовленими продуктами.
Всі інгредієнти підготовлені, тепер займемося заправкою для форшмака. В окрему ємність кладемо сир маскарпоне і додаємо тертий хрін.
Ще кладемо трохи гірчиці і видавлюємо сік половини лимона.
За допомогою вилки розминаємо продукти і трохи перемішавши, додаємо вершки.
Трохи змішавши, солимо і посипаємо перцем меленим чорним. Тепер вже остаточно все змішуємо в однорідну масу. Вона повинна бути як густа сметана.
Після цього викладаємо приготовлену масу в ємність з нарізаними раніше інгредієнтами і все добре перемішуємо.
Готову страву викладаємо на тарілку, прикрашаємо гілочками зелені петрушки і трохи посипаємо перцем. Чудовий форшмак одеський так і проситься на стіл. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти