Укр
Рус
thermomix thermomix

Форшмак одеський

30 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Форшмак одеський - покроковий рецепт, фото 1

опис

Всім добре відома така страва, як форшмак, яка має французьке коріння і являє собою певний паштет. Звичайно ж, як і у будь-якої популярної страви, у форшмака є багато способів і варіацій приготування. Але є один рецепт, який представляє собою цілу кулінарну історію. І це форшмак одеський. Вважається традиційною стравою єврейської кухні, який наочно демонструє всю історію цього народу. Сьогодні форшмак одеський готується з смачного оселедця і виходить повітряним, легким і, все таки, дуже смачним.

Інгредієнти

  • Яблуко 1 шт.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Огірок солоний 2 шт.
  • Оселедець філе 400 г.
  • Зелена цибуля 1/2 пуч.
  • Кріп 1 пуч.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Лимон 1/2 шт.
  • Маскарпоне 200 г.
  • Вершки 20 % 25 мл.
  • Гірчиця 1 ч.л
  • Хрін 1 ч.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Процес приготування цієї страви нескладний, але все ж трохи часу доведеться приділити, так як страва складається з декількох продуктів. Спочатку почнемо з підготовки інгредієнтів. Беремо червоне яблуко і розрізаємо на чверті. Потім видаляємо серцевини і нарізаємо тонкими скибочками і складаємо в окрему гірку.

    Крок - 1
  2. 02

    Солоні огірки ріжемо навскоси тонкими кільцями і теж поки залишаємо.

    Крок - 2
  3. 03

    Червону цибулину чистимо від лушпиння, розрізаємо навпіл і шаткуємо пір'ям.

    Крок - 3
  4. 04

    Після цього нарізані яблука, огірки і цибулю складаємо в глибоку посудину.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер приступаємо до оселедця. Оселедець повинен бути жирним, не дуже солоним і свіжим. Для того, щоб полегшити собі процес готування, найкраще взяти готове філе оселедця, яке на сьогодні абсолютно не проблемно придбати в магазині. Отже, філе оселедця нарізаємо скибочками середньої величини і додаємо до решти інгредієнтів.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер візьмемо кілька гілочок зелені кропу, відрізаємо стебла, а зелень шаткуємо. Занадто подрібнювати не обов'язково.

    Крок - 6
  7. 07

    Також ріжемо кільцями пір'я зеленої цибулі, і кидаємо зелень в ємність з уже підготовленими продуктами.

    Крок - 7
  8. 08

    Всі інгредієнти підготовлені, тепер займемося заправкою для форшмака. В окрему ємність кладемо сир маскарпоне і додаємо тертий хрін.

    Крок - 8
  9. 09

    Ще кладемо трохи гірчиці і видавлюємо сік половини лимона.

    Крок - 9
  10. 10

    За допомогою вилки розминаємо продукти і трохи перемішавши, додаємо вершки.

    Крок - 10
  11. 11

    Трохи змішавши, солимо і посипаємо перцем меленим чорним. Тепер вже остаточно все змішуємо в однорідну масу. Вона повинна бути як густа сметана.

    Крок - 11
  12. 12

    Після цього викладаємо приготовлену масу в ємність з нарізаними раніше інгредієнтами і все добре перемішуємо.

    Крок - 12
  13. 13

    Готову страву викладаємо на тарілку, прикрашаємо гілочками зелені петрушки і трохи посипаємо перцем. Чудовий форшмак одеський так і проситься на стіл. Смачного!

    Крок - 13

Оцінити рецепт