Укр
Рус
Форшмак Закуски Казахська кухня

Форшмак одеський

( 4.7692 4 513 13 оцінок)

1766 - переглядів
30 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Форшмак одеський - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Казахська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Всім добре відома така страва, як форшмак, яка має французьке коріння і являє собою певний паштет. Звичайно ж, як і у будь-якої популярної страви, у форшмака є багато способів і варіацій приготування. Але є один рецепт, який представляє собою цілу кулінарну історію. І це форшмак одеський. Вважається традиційною стравою єврейської кухні, який наочно демонструє всю історію цього народу. Сьогодні форшмак одеський готується з смачного оселедця і виходить повітряним, легким і, все таки, дуже смачним.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Форшмак одеський" (на 100 грам)

  • Білки6.2 гр.
  • Жири10.5 гр.
  • Вуглеводи3 гр.
  • Калорії138 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Процес приготування цієї страви нескладний, але все ж трохи часу доведеться приділити, так як страва складається з декількох продуктів. Спочатку почнемо з підготовки інгредієнтів. Беремо червоне яблуко і розрізаємо на чверті. Потім видаляємо серцевини і нарізаємо тонкими скибочками і складаємо в окрему гірку.

Крок - 1
02

Солоні огірки ріжемо навскоси тонкими кільцями і теж поки залишаємо.

Крок - 2
03

Червону цибулину чистимо від лушпиння, розрізаємо навпіл і шаткуємо пір'ям.

Крок - 3
04

Після цього нарізані яблука, огірки і цибулю складаємо в глибоку посудину.

Крок - 4
05

Тепер приступаємо до оселедця. Оселедець повинен бути жирним, не дуже солоним і свіжим. Для того, щоб полегшити собі процес готування, найкраще взяти готове філе оселедця, яке на сьогодні абсолютно не проблемно придбати в магазині. Отже, філе оселедця нарізаємо скибочками середньої величини і додаємо до решти інгредієнтів.

Крок - 5
06

Тепер візьмемо кілька гілочок зелені кропу, відрізаємо стебла, а зелень шаткуємо. Занадто подрібнювати не обов'язково.

Крок - 6
07

Також ріжемо кільцями пір'я зеленої цибулі, і кидаємо зелень в ємність з уже підготовленими продуктами.

Крок - 7
08

Всі інгредієнти підготовлені, тепер займемося заправкою для форшмака. В окрему ємність кладемо сир маскарпоне і додаємо тертий хрін.

Крок - 8
09

Ще кладемо трохи гірчиці і видавлюємо сік половини лимона.

Крок - 9
10

За допомогою вилки розминаємо продукти і трохи перемішавши, додаємо вершки.

Крок - 10
11

Трохи змішавши, солимо і посипаємо перцем меленим чорним. Тепер вже остаточно все змішуємо в однорідну масу. Вона повинна бути як густа сметана.

Крок - 11
12

Після цього викладаємо приготовлену масу в ємність з нарізаними раніше інгредієнтами і все добре перемішуємо.

Крок - 12
13

Готову страву викладаємо на тарілку, прикрашаємо гілочками зелені петрушки і трохи посипаємо перцем. Чудовий форшмак одеський так і проситься на стіл. Смачного!

Крок - 13

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Мімоза - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза 35 4 3 з 5 - детальніше -
Морква по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Морква по-корейськи 20 2 1 з 5 - детальніше -
М’ясний рулет - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет 90 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лечо - покроковий рецепт, фото 1 Лечо 40 5 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс по флорентійськи - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс по флорентійськи 35 1 2 з 5 - детальніше -
Лобіо з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо з грибами 75 6 3 з 5 - детальніше -