Укр
Рус

Форель, запечена з картоплею і фенхелем

- переглядів
50 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Форель, запечена з картоплею і фенхелем - покроковий рецепт, фото 1

опис

Ця дивно легка (і корисна) запечена форель з картоплею і фенхелем, наповнена смаком і ароматом свіжих сезонних прянощів і зелені.

Інгредієнти

  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Оцет бальзамічний 1 1/2 ст.л
  • Оливкова олія 3 ст.л
  • Розмарин 15 г.
  • Фенхель 20 г.
  • Петрушка 20 г.
  • Естрагон 30 г.
  • Лимон 1 шт.
  • Вершкове масло 70 г.
  • Картопля 500 г.
  • Форель 1.2 кг.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Заздалегідь включіть гриль-барбекю. Потім ретельно помийте молоду картоплю. Покладіть картоплю в каструлю з невеликою кількістю підсоленої води, відправте на плиту і приготуйте, від 10 до 12 хвилин на максимальному вогні. Викладіть відварену картоплю в тарілку і трохи охолодіть.

Крок - 1
02

Потім залийте трохи води в спеціальну ємність (лоток для гриля). Покладіть лоток зверху гриля, укладіть в нього відварену картоплю. Посипте овоч паростками чебрецю і фенхелем, закрийте кришку лотка і готуйте картоплю на грилі протягом 10-12 хвилин.

Крок - 2
03

Тим часом, вимийте і висушіть попередньо випотрошену форель. Додайте в кожну рибину (акуратно укладаючи в животики) свіжі трави фенхеля, естрагону, петрушки і розмарину з скибочками лимона. Добре посоліть рибу і приперчіть чорним меленим перцем.

Крок - 3
04

Помістіть форель на великий аркуш алюмінієвої фольги. Підніміть боки, додайте шматочки нарізаного вершкового масла на рибину і полийте рясно бальзамічним оцтом.

Крок - 4
05

Потім акуратно закрийте фольгу, не затягуючи занадто сильно зверху, щоб пара могла циркулювати всередині. Продовжуйте також укладати в фольгу інші рибини форелі. Зніміть лоток з уже запеченою картоплею з гриля і відставте в сторону для охолодження. Покладіть рибини в фользі на вже розпечену решітку гриля і запікайте протягом 15 хвилин.

Крок - 5
06

Тим часом наріжте раніше запечену і охолоджену картоплю на 2 або 4 частини і відправте в глибоку миску. Далі добре полийте нарізану картоплю оливковою олією, приправте так само бальзамічним оцтом, добре присоліть і приперчіть чорним меленим перцем. Перемішайте картоплю в спеціях, а потім перекладіть її на красиве блюдо і прикрасьте гілочкою розмарину або фенхеля.

Крок - 6
07

Форель, запечену на грилі, подавайте в супроводі картоплі і фенхелю. Смачного.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Грузинская долма - покроковий рецепт, фото 1 Грузинская долма 100 4 4 з 5 - детальніше -
Чеченские галушки - покроковий рецепт, фото 1 Чеченские галушки 50 4 3 з 5 - детальніше -
Шурпа в домашних условиях - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа в домашних условиях 95 6 4 з 5 - детальніше -