Ця дивно легка (і корисна) запечена форель з картоплею і фенхелем, наповнена смаком і ароматом свіжих сезонних прянощів і зелені.
Заздалегідь включіть гриль-барбекю. Потім ретельно помийте молоду картоплю. Покладіть картоплю в каструлю з невеликою кількістю підсоленої води, відправте на плиту і приготуйте, від 10 до 12 хвилин на максимальному вогні. Викладіть відварену картоплю в тарілку і трохи охолодіть.
Потім залийте трохи води в спеціальну ємність (лоток для гриля). Покладіть лоток зверху гриля, укладіть в нього відварену картоплю. Посипте овоч паростками чебрецю і фенхелем, закрийте кришку лотка і готуйте картоплю на грилі протягом 10-12 хвилин.
Тим часом, вимийте і висушіть попередньо випотрошену форель. Додайте в кожну рибину (акуратно укладаючи в животики) свіжі трави фенхеля, естрагону, петрушки і розмарину з скибочками лимона. Добре посоліть рибу і приперчіть чорним меленим перцем.
Помістіть форель на великий аркуш алюмінієвої фольги. Підніміть боки, додайте шматочки нарізаного вершкового масла на рибину і полийте рясно бальзамічним оцтом.
Потім акуратно закрийте фольгу, не затягуючи занадто сильно зверху, щоб пара могла циркулювати всередині. Продовжуйте також укладати в фольгу інші рибини форелі. Зніміть лоток з уже запеченою картоплею з гриля і відставте в сторону для охолодження. Покладіть рибини в фользі на вже розпечену решітку гриля і запікайте протягом 15 хвилин.
Тим часом наріжте раніше запечену і охолоджену картоплю на 2 або 4 частини і відправте в глибоку миску. Далі добре полийте нарізану картоплю оливковою олією, приправте так само бальзамічним оцтом, добре присоліть і приперчіть чорним меленим перцем. Перемішайте картоплю в спеціях, а потім перекладіть її на красиве блюдо і прикрасьте гілочкою розмарину або фенхеля.
Форель, запечену на грилі, подавайте в супроводі картоплі і фенхелю. Смачного.
Випадкові рецепти