Укр
Рус
Форель Другі страви Українська кухня

Форель, запечена цілою

( 4.8000 4 510 10 оцінок)
976 - переглядів
55 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Форель, запечена цілою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Докладний рецепт, який показує, як готувати філе форелі, як смажити рибу до хрусткої шкірки, а потім запікати в духовці. Відмінна легка страва форелі, запеченої цілком.

Інгредієнти

  • Вино біле сухе 1/2 скл.
  • Бульйон 1 скл.
  • Яйце 5 шт.
  • Вершкове масло 100 г.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Чебрець 10 г.
  • Лимон 3 шт.
  • Вершкове масло 200 г.
  • Форель 2 кг.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку ретельно випатратіть цілу рибину форелі, промийте під проточною водою і просушіть паперовим рушником. Трохи надріжте потрошену і добре промиту тушку форелі паралельними надрізами, посоліть добре і приперчіть чорним меленим перцем.

Крок - 1
02

Далі у велику миску покладіть шматки вершкового масла. Натріть трохи тертої на самій дрібній тертці цедри лимона на вершкове масло, додайте так само свіжовичавлений лимонний сік, свіжий чебрець і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної густої маси.

Крок - 2
03

Заповніть черевну порожнину риби цим утвореним ароматизованим маслом.

Крок - 3
04

Помістіть невелику сковорідку на плиту, укладіть в неї вершкове масло і максимально розігрійте. Покладіть в гаряче масло нафаршировану форель і обсмажте рибу з обох сторін до приємного золотистого кольору.

Крок - 4
05

Потім помістіть обсмажену форель в форму для випічки, відправте в попередньо розігріту духовку і запікайте приблизно 20 хвилин при 200 градусах.

Крок - 5
06

Щоб приготувати спеціальний голландський соус до риби, дайте вершковому маслу злегка підтанути. Помістіть яєчні жовтки, заздалегідь обережно відокремлені від білків, в каструлю, додайте сіль і чорний мелений перець.

Крок - 6
07

Далі додайте в каструлю з жовтками охолоджений і попередньо приготовлений бульйон, відправте на водяну баню, і варіть, постійно помішуючи, поки суміш не загусне.

Крок - 7
08

Потім додайте в каструлю тепле розтоплене вершкове масло в густу суміш і збийте утворений голландський соус до однорідної не надто густої маси.

Крок - 8
09

Приправте соус лимонним соком і невеликою кількістю білого вина, притрусіть сіллю і чорним меленим перцем.

Крок - 9
10

Подавайте запечену форель цілою, частково покриту приготованим голландським соусом. Відмінним гарніром до риби є смажені картопляні спіралі і свіжі овочі.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -
Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша 30 5 2 з 5 - детальніше -
Вермішель - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель 20 4 1 з 5 - детальніше -
Свинячі відбивні - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі відбивні 25 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Вареники з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Вареники з картоплею 50 4 4 з 5 - детальніше -
Печеня з курки зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Печеня з курки зі шпинатом 80 4 3 з 5 - детальніше -
Пшенична локшина - покроковий рецепт, фото 1 Пшенична локшина 45 4 3 з 5 - детальніше -
Мексиканський соус гуакамоле - покроковий рецепт, фото 1 Мексиканський соус гуакамоле 25 1 2 з 5 - детальніше -