Укр
Рус
Риба Другі страви Українська кухня

Форель, запечена цілою

( 4.8000 4 510 10 оцінок)

1034 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Форель, запечена цілою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Докладний рецепт, який показує, як готувати філе форелі, як смажити рибу до хрусткої шкірки, а потім запікати в духовці. Відмінна легка страва форелі, запеченої цілком.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Форель, запечена цілою" (на 100 грам)

  • Білки12.9 гр.
  • Жири9.7 гр.
  • Вуглеводи0.4 гр.
  • Калорії147 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку ретельно випатратіть цілу рибину форелі, промийте під проточною водою і просушіть паперовим рушником. Трохи надріжте потрошену і добре промиту тушку форелі паралельними надрізами, посоліть добре і приперчіть чорним меленим перцем.

Крок - 1
02

Далі у велику миску покладіть шматки вершкового масла. Натріть трохи тертої на самій дрібній тертці цедри лимона на вершкове масло, додайте так само свіжовичавлений лимонний сік, свіжий чебрець і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної густої маси.

Крок - 2
03

Заповніть черевну порожнину риби цим утвореним ароматизованим маслом.

Крок - 3
04

Помістіть невелику сковорідку на плиту, укладіть в неї вершкове масло і максимально розігрійте. Покладіть в гаряче масло нафаршировану форель і обсмажте рибу з обох сторін до приємного золотистого кольору.

Крок - 4
05

Потім помістіть обсмажену форель в форму для випічки, відправте в попередньо розігріту духовку і запікайте приблизно 20 хвилин при 200 градусах.

Крок - 5
06

Щоб приготувати спеціальний голландський соус до риби, дайте вершковому маслу злегка підтанути. Помістіть яєчні жовтки, заздалегідь обережно відокремлені від білків, в каструлю, додайте сіль і чорний мелений перець.

Крок - 6
07

Далі додайте в каструлю з жовтками охолоджений і попередньо приготовлений бульйон, відправте на водяну баню, і варіть, постійно помішуючи, поки суміш не загусне.

Крок - 7
08

Потім додайте в каструлю тепле розтоплене вершкове масло в густу суміш і збийте утворений голландський соус до однорідної не надто густої маси.

Крок - 8
09

Приправте соус лимонним соком і невеликою кількістю білого вина, притрусіть сіллю і чорним меленим перцем.

Крок - 9
10

Подавайте запечену форель цілою, частково покриту приготованим голландським соусом. Відмінним гарніром до риби є смажені картопляні спіралі і свіжі овочі.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Картопляна бабка в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Картопляна бабка в духовці 120 5 3 з 5 - детальніше -
Курка цілком у духовці - покроковий рецепт, фото 1 Курка цілком у духовці 85 1 3 з 5 - детальніше -
Рис із замороженими овочами - покроковий рецепт, фото 1 Рис із замороженими овочами 35 4 3 з 5 - детальніше -