Форель з картоплею в духовці, запечена з цибулею, перцем і кінзою, - проста, але смачна і корисна вечеря, яка підійде навіть тим, хто сидить на дієті для схуднення. Головний інгредієнти в цьому рецепті - риба, а картопля не додасть багато калорій, зате зробить смак страви різноманітніше і цікавіше.
Картоплю вимийте, очистіть від шкірки, наріжте тонкими слайсами і відваріть в підсоленій воді до напівготовності. Шматочки повинні залишитися злегка твердими.
Форель вимийте, просушіть паперовими рушниками і випатрайте. Знову промийте рибу і зробіть на тушках по обидва боки довгі надрізи приблизно через кожні 2 см.
Лимон вимийте, розріжте навпіл і вичавіть сік прямо на рибу. Посоліть і поперчіть форель з обох сторін і всередині.
Наріжте лимон скибочками і вкладіть їх у черевця риби разом з гілочками кінзи.
Форму для випічки змастіть рослинною олією і викладіть туди відварені до напівготовності картопляні слайси.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кільцями і покладіть поверх картоплі.
Стручок червоного перцю чилі вимийте, просушіть і наріжте кільцями прямо з насінням, а потім теж відправте на деко.
Збризніть овочі рослинним маслом і викладіть зверху гілочки кінзи. На них покладіть форель, а на неї - скибочки лимона. Закрийте деко фольгою і відправте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
За 5 хвилин до готовності відкрийте духовку і зніміть фольгу, щоб риба встигла зарум'яниться. Форель з картоплею в духовці, запечена з цибулею, перцем і кінзою, готова. Подавайте її на стіл на подушці з овочів, з якими вона готувалася, і не забудьте перед подачею скропити рибу лимонним соком. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти