Укр
Рус
Форель Другі страви Середземноморська кухня

Форель з картоплею в духовці запечена

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

942 - переглядів
40 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Форель з картоплею в духовці запечена - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня, Норвезька кухня, Китайська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Форель з картоплею в духовці, запечена з цибулею, перцем і кінзою, - проста, але смачна і корисна вечеря, яка підійде навіть тим, хто сидить на дієті для схуднення. Головний інгредієнти в цьому рецепті - риба, а картопля не додасть багато калорій, зате зробить смак страви різноманітніше і цікавіше.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Форель з картоплею в духовці запечена" (на 100 грам)

  • Білки10 гр.
  • Жири5 гр.
  • Вуглеводи5.7 гр.
  • Калорії111 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю вимийте, очистіть від шкірки, наріжте тонкими слайсами і відваріть в підсоленій воді до напівготовності. Шматочки повинні залишитися злегка твердими.

Крок - 1
02

Форель вимийте, просушіть паперовими рушниками і випатрайте. Знову промийте рибу і зробіть на тушках по обидва боки довгі надрізи приблизно через кожні 2 см.

Крок - 2
03

Лимон вимийте, розріжте навпіл і вичавіть сік прямо на рибу. Посоліть і поперчіть форель з обох сторін і всередині.

Крок - 3
04

Наріжте лимон скибочками і вкладіть їх у черевця риби разом з гілочками кінзи.

Крок - 4
05

Форму для випічки змастіть рослинною олією і викладіть туди відварені до напівготовності картопляні слайси.

Крок - 5
06

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кільцями і покладіть поверх картоплі.

Крок - 6
07

Стручок червоного перцю чилі вимийте, просушіть і наріжте кільцями прямо з насінням, а потім теж відправте на деко.

Крок - 7
08

Збризніть овочі рослинним маслом і викладіть зверху гілочки кінзи. На них покладіть форель, а на неї - скибочки лимона. Закрийте деко фольгою і відправте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Крок - 8
09

За 5 хвилин до готовності відкрийте духовку і зніміть фольгу, щоб риба встигла зарум'яниться. Форель з картоплею в духовці, запечена з цибулею, перцем і кінзою, готова. Подавайте її на стіл на подушці з овочів, з якими вона готувалася, і не забудьте перед подачею скропити рибу лимонним соком. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пшенична каша - покроковий рецепт, фото 1 Пшенична каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Картопля тушкована - покроковий рецепт, фото 1 Картопля тушкована 50 5 3 з 5 - детальніше -
Фрикадельки - покроковий рецепт, фото 1 Фрикадельки 45 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Котлети гречаники - покроковий рецепт, фото 1 Котлети гречаники 45 3 2 з 5 - детальніше -
Кисле молоко - покроковий рецепт, фото 1 Кисле молоко 35 1 1 з 5 - детальніше -
Смажена маринована яловичина - покроковий рецепт, фото 1 Смажена маринована яловичина 25 2 2 з 5 - детальніше -