Форель у духовці цілком - одна з найлегших у приготуванні та смачних рибних страв. У рецепті ми розповімо, як її зробити іспанською. Перед запіканням ми фаршуємо рибу шинкою і змажемо зеленим соусом. Завдяки використанню не сковороди, а духовки страва вийде не лише апетитною, а й корисною. Запечена форель стане вашою улюбленою стравою!
Форель розріжте з боку черевця. Випатрайте рибу і акуратно, щоб не порвати м'ясо, видаліть кісточки, у тому числі хребет.
Підготовлені тушки вимийте під проточною водою та просушіть паперовими рушниками.
Помідор вимийте і натріть м'якуш на тертці (шкірку викиньте).
У томатне пюре, що вийшло, додайте якісну оливкову олію першого холодного віджиму і сіль. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Покрийте форму для випікання тонким шаром оливкової олії та покладіть туди форель. Змастіть тушки зсередини раніше зробленим томатним соусом.
Потім укладіть кожній у черевце тонку скибочку в'яленої шинки. Часник очистіть від лушпиння і наріжте тонкими слайсами.
Збризкайте форель оливковою олією, змастіть томатним соусом, що залишився, і присипте часником. Додайте до страви кілька помідорів-чері.
Прогрійте духовку до 200 градусів і поставте туди форму з рибою. Фарширована форель у духовці повністю повинна запікатися 20 хвилин (нагрів верхній та нижній).
Тим часом приготуйте зелений соус. Для цього вимийте петрушку та оберіть з гілочок листя. Часник подрібніть ножем і з'єднайте з петрушкою.
Перебийте інгредієнти у ступці до стану пасти. Влийте до них оливкову олію, воду та свіжий лимонний сік. Вимішайте суміш до однорідності.
Через 20 хвилин запікання вийміть форель з духовки і полийте зеленим соусом. Відразу після цього подавайте рибу на стіл. Це чудово смачна та ароматна страва. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти