Укр
Рус
Риба Другі страви Італійська кухня

Форель у вині

( 4.9231 4 539 39 оцінок)

3489 - переглядів
30 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Форель у вині - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Корейська кухня, Китайська кухня, Японська кухня, Грузинська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: У фользі

опис

Про смак і користь риби говорити зайвий раз навряд чи необхідно, любителі цього продукту і самі все чудово знають. Проте, риба буває різною, як по смаковими якостями, так і за ціною, а так само, способам приготування. Однією з представників рибного світу є популярна і смачна форель. Крім чудових смакових якостей ця риба ще й доступна. Якщо вам захотілося незвичайної страви з риби за досить короткий час, можна скористатися нашим рецептом і приготувати форель у вині. Така страва відмінно підійде не тільки до сімейної вечері, але зможе гідно прикрасити святковий стіл.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Форель у вині" (на 100 грам)

  • Білки15.2 гр.
  • Жири6 гр.
  • Вуглеводи1.7 гр.
  • Калорії130 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготування будь-якої страви починається з заготівлі продуктів. У нашому випадку це, звичайно, форель, яка повинна бути перш за все, свіжою і не надто великою, тобто, середнього розміру. А ще, з урахуванням того, що ми будемо готувати форель у вині, нам знадобиться хороше біле вино, ну а все інше несуттєво, звичайний набір додаткових спецій. Особливих зусиль, а тим більше часу, витрачати вам не доведеться, а в результаті вийде смачна і пікантна страва, якою ви зможете здивувати не тільки свою сім'ю, а й присутніх на святі гостей. До того ж, є ще один шанс поласувати дуже корисною рибою, що має червоне м'ясо і вишуканий смак. Ну, що, ви вже придбали свіжу форель? Тоді можемо вирушати на кухню і за роботу. Спершу, звісно, займемося підготовкою риби. Спочатку чистимо луску, добре вимиваємо під проточною водою як зовні, так і всередині і трохи просушуємо паперовим рушником.

Крок - 1
02

Тепер включаємо духовку і розігріваємо її до 200 градусів. Тепер поміщаємо підготовлену рибу в лоток, в якому будемо її запікати, добре натираємо сіллю всередині і зовні. Робимо це дуже ретельно, щоб на рибині не залишилося сухих місць.

Крок - 2
03

Тепер в невелику миску віджимаємо сік з лимона і додаємо туди чорний перець, приправу для риби і борошно. За допомогою вінчика добре розмішуємо всі інгредієнти до отримання рідкої пасти.

Крок - 3
04

Кулінарним пензликом поширюємо приготовлену суміш по поверхні рибок як всередині, так і зовні. Потім заливаємо форель білим вином і відправляємо лоток з рибою в розігріту духовку.

Крок - 4
05

Запікаємо рибу в вині протягом півгодини, після чого витягаємо і викладаємо на тарілку. Таку апетитну форель можна подавати як самостійну страву, а також, як гарнір до картоплі або рису. У будь-якому випадку, приємного апетиту!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Окрошка на сметані - покроковий рецепт, фото 1 Окрошка на сметані 30 6 3 з 5 - детальніше -
Перець фарширований куркою - покроковий рецепт, фото 1 Перець фарширований куркою 75 4 3 з 5 - детальніше -
Вінегрет з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Вінегрет з яйцем 60 4 3 з 5 - детальніше -
Булочка з корицею - покроковий рецепт, фото 1 Булочка з корицею 60 3 3 з 5 - детальніше -