Укр
Рус
Форель Другі страви Італійська кухня

Форель у вині

( 4.9231 4 539 39 оцінок)
2933 - переглядів
30 хвилинпорцій - 4складність - 2 з 5
Форель у вині - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Корейська кухня, Китайська кухня, Японська кухня, Грузинська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: У фользі

опис

Про смак і користь риби говорити зайвий раз навряд чи необхідно, любителі цього продукту і самі все чудово знають. Проте, риба буває різною, як по смаковими якостями, так і за ціною, а так само, способам приготування. Однією з представників рибного світу є популярна і смачна форель. Крім чудових смакових якостей ця риба ще й доступна. Якщо вам захотілося незвичайної страви з риби за досить короткий час, можна скористатися нашим рецептом і приготувати форель у вині. Така страва відмінно підійде не тільки до сімейної вечері, але зможе гідно прикрасити святковий стіл.

Інгредієнти

  • Лавровий лист 1 шт.
  • Приправи 1 ч.л
  • Перець чорний мелений 1 ч.л
  • Сіль 1 ч.л
  • Форель 3 шт.
  • Вино біле сухе 1 скл.
  • Борошно 2 ст.л
  • Масло рослинне 100 мл.
  • Лимон 1 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Приготування будь-якої страви починається з заготівлі продуктів. У нашому випадку це, звичайно, форель, яка повинна бути перш за все, свіжою і не надто великою, тобто, середнього розміру. А ще, з урахуванням того, що ми будемо готувати форель у вині, нам знадобиться хороше біле вино, ну а все інше несуттєво, звичайний набір додаткових спецій. Особливих зусиль, а тим більше часу, витрачати вам не доведеться, а в результаті вийде смачна і пікантна страва, якою ви зможете здивувати не тільки свою сім'ю, а й присутніх на святі гостей. До того ж, є ще один шанс поласувати дуже корисною рибою, що має червоне м'ясо і вишуканий смак. Ну, що, ви вже придбали свіжу форель? Тоді можемо вирушати на кухню і за роботу. Спершу, звісно, займемося підготовкою риби. Спочатку чистимо луску, добре вимиваємо під проточною водою як зовні, так і всередині і трохи просушуємо паперовим рушником.

Крок - 1
02

Тепер включаємо духовку і розігріваємо її до 200 градусів. Тепер поміщаємо підготовлену рибу в лоток, в якому будемо її запікати, добре натираємо сіллю всередині і зовні. Робимо це дуже ретельно, щоб на рибині не залишилося сухих місць.

Крок - 2
03

Тепер в невелику миску віджимаємо сік з лимона і додаємо туди чорний перець, приправу для риби і борошно. За допомогою вінчика добре розмішуємо всі інгредієнти до отримання рідкої пасти.

Крок - 3
04

Кулінарним пензликом поширюємо приготовлену суміш по поверхні рибок як всередині, так і зовні. Потім заливаємо форель білим вином і відправляємо лоток з рибою в розігріту духовку.

Крок - 4
05

Запікаємо рибу в вині протягом півгодини, після чого витягаємо і викладаємо на тарілку. Таку апетитну форель можна подавати як самостійну страву, а також, як гарнір до картоплі або рису. У будь-якому випадку, приємного апетиту!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Спагеті зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті зі шпинатом 20 5 2 з 5 - детальніше -
Салат з шинкою шарами - покроковий рецепт, фото 1 Салат з шинкою шарами 45 5 3 з 5 - детальніше -
Стейк з курки - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з курки 50 3 3 з 5 - детальніше -
Канапе з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з куркою 40 4 2 з 5 - детальніше -