Укр
Рус
Форель Другі страви Европейская кухня

Форель смажена

( 5.0000 5 512 12 оцінок)
921 - переглядів
45 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Форель смажена - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Смажена форель з хрусткою скоринкою і характерним соусом. Приготуйте цю смачну і легку їжу користуючись нашим рецептом.

Інгредієнти

  • Сир твердий 50 г.
  • Лимон 2 шт.
  • Салат 300 г.
  • Шинка 100 г.
  • Багет 1 шт.
  • Лайм 1 шт.
  • Чебрець 1 ч.л
  • Вино біле сухе 80 мл.
  • Перець червоний чілі 1 шт.
  • Болгарський перець 2 шт.
  • Цукор тростинний 1 ст.л
  • Паста томат 1 ст.л
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія 30 мл.
  • Часник 3 зуб.
  • Цибуля 1 шт.
  • Форель 1 кг.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Дрібно поріжте попередньо очищений від лушпиння цибулю і часник. Починайте обсмажувати подрібнені овочі в маленькому сотейнику в оливковій олії. Приправте сіллю, чорним меленим перцем, додайте лавровий лист і підсмажте, до золотистого кольору.

Крок - 1
02

Потім додайте в сотейник томатну пасту і тростинний цукор. Після карамелізації цукру додайте нарізаний кубиками червоний перець і гострий перець чилі (з яких акуратно видаліть насіння).

Крок - 2
03

Додайте в сотейник вино, приправте ще сіллю і чорним меленим перцем. Тушкуйте вміст на середньому вогні під кришкою протягом 20-30 хвилин, поки перець не стане м'яким і вміст не загусне. Нарешті приправте подрібненим чебрецем, соком лайма, приправами за смаком, якщо необхідно.

Крок - 3
04

Відріжте корочку від багета і поріжте центр на більш дрібні кубики. Засипте кубики багета в розігріту сковорідку з оливковою олією і обсмажте, до золотистого, присоліть і приперчіть перцем.

Крок - 4
05

Нагрійте на тій же сковороді трохи оливкового масла. Обсмажте заздалегідь тонко нарізану шинку (можна купити готові слайси) прошутто на сковороді, трохи присоліть і приперчіть чорним меленим перцем, і дайте трохи охолонути.

Крок - 5
06

Промиті і висушені листя салату покладіть у велику миску (можна порвати на більш дрібні шматки). Додайте нарізану хрустку шинку і грінки.

Крок - 6
07

Приправте салат лимонним соком, сіллю, перцем і полийте оливковою олією. Нарешті додайте в миску стружку сиру і акуратно перемішайте.

Крок - 7
08

Наріжте філе форелі на великі скибочки або залиште в звичайному вигляді. Приправте сіллю, перцем і обсмажте на сковороді в невеликій кількості оливкової олії з боку шкіри.

Крок - 8
09

Коли риба буде майже готова, переверніть філе і запікайте на слабкому вогні. Потім додайте вершкове масло і почекайте, поки воно не розтане. Вимкніть вогонь, і полийте форель свіжовіджатим лимонним соком.

Крок - 9
10

Смажену форель укладіть на красиве блюдо і подавайте до столу, приправивши приготовленим овочевим поливанням і з салатом.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Форель, запеченная целиком - покроковий рецепт, фото 1 Форель, запеченная целиком 55 4 3 з 5 - детальніше -
Форель по-деревенски - покроковий рецепт, фото 1 Форель по-деревенски 50 2 3 з 5 - детальніше -
Форель в вине - покроковий рецепт, фото 1 Форель в вине 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Овощной рататуй - покроковий рецепт, фото 1 Овощной рататуй 65 6 3 з 5 - детальніше -
Плов со свининой - покроковий рецепт, фото 1 Плов со свининой 60 5 3 з 5 - детальніше -
Рыбные котлеты - покроковий рецепт, фото 1 Рыбные котлеты 60 4 3 з 5 - детальніше -