Форель по-сербськи - рецепт апетитної запеченої форелі з зеленим маслом і розмарином. Інгредієнти так вдало поєднуються один з одним, що вийшовша страва - справжній феєрверк смаку на тарілці. Спеції не перебивають природний аромат форелі, а вигідно відтіняють його. Смак у риби теж чарівний. Запікання форелі по-сербскі- один з кращих способів приготування цієї делікатесної риби.
Вершкове масло вийміть з холодильника заздалегідь, щоб воно розм'якшилося. Часник очистіть від лушпиння, дрібно поріжте ножем і відправте в ємність з маслом.
Кріп вимийте, обтрусіть від вологи і наріжте якомога дрібніше. Подрібнений кріп додайте до масла з часником.
Всипте за смаком сіль і перемішайте інгредієнти до однорідності. Вийшовше зелене масло поки відставте і займіться рибою.
Форель очистіть від луски, зріжте з риби плавники і випатрайте черевце. Після цього ретельно промийте форель проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Гострим ножем зробіть з боків риби з обох сторін надрізи на відстані приблизно 3-4 см один від одного.
Розріжте навпіл лимон і збризніть свіжовичавленим соком внутрішню поверхню черевця.
Потім полийте лимонним соком рибу зовні. Посоліть тушку зовні і всередині. Наповніть черевце форелі зеленим маслом. Зверху покладіть гілочку свіжого розмарину.
Застеліть деко пергаментом, викладіть на нього підготовлену форель, а зверху покладіть тонконарізаний лимон і гілочку розмарину.
Надішліть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте форель протягом 40 хвилин. За цей час риба встигне повністю підготуватися і стане дивно м'якою і соковитою.
Випадкові рецепти