Запечена або обсмажена риба не тільки корисна, але і смачна! Спробуйте форель по-селянськи з вершковим пюре і бланшованим шпинатом.
Картоплю очистіть від шкірки, наріжте її шматочками середнього розміру і відправте в каструлю з водою. Помістіть каструлю з вмістом на плиту і варіть, до готовності (близько 20 хвилин) в злегка підсоленій воді.
Злийте воду з каструлі через сито, додайте в відварену картоплю шматочок вершкового масла (близько 1 столової ложки) і засипте в нього сіль. Розімніть картоплю з допомогою товкачки і додайте трохи теплого молока. Нарешті засипте в картоплю, дрібно нарізану зелену цибулю, ретельно перемішайте і залиште під кришкою.
Очистіть потрошену форель від луски і приготуйте філе. Відріжте голову від хребта і акуратно розріжте філе від скелета до хвоста на частини. Поверніть форель і продовжуйте в тому ж напрямку на іншій стороні. Кістки також очищаються шляхом відрізання їх від спини і черевної порожнини. Видаліть залишені маленькі кістки на спині за допомогою пінцета.
Підготовлене філе форелі промийте ретельно проточною водою, висушіть, приправте сіллю і чорним меленим перцем. Помістіть велику сковорідку з рослинним маслом на плиту і розігрійте. Злегка посипте борошном край шкіри форелі, укладіть в гаряче масло і обсмажте на сильному вогні.
Злегка натисніть на філе, щоб сковороди рівномірно торкалися всієї поверхні. Коли м'ясо риби буде майже готове, переверніть філе на іншу сторону.
Додайте до риби попередньо очищений від лушпиння і подрібнений (можна залишити навіть цілим) зубчик часнику, чебрець, вершкове масло і полийте все свіжовичавленим лимонним соком. Приберіть сковорідку з вогню і відставте на час в сторону.
Дрібно наріжте попередньо очищену від лушпиння цибулю і часник. Помістіть сковороду трохи менше на плиту і додайте вершкове масло. Засипте в сковорідку подрібнену цибулю і часник і, помішуючи, обсмажуйте близько хвилини.
Додайте в сковорідку листя свіжого шпинату, сіль, чорний мелений перець і заздалегідь вимиті і перерізані навпіл помідори черрі, перемішайте все, протоміть кілька хвилин і зніміть з вогню. Перед подачею шпинат перенесіть на паперовий рушник для усунення зайвої рідини.
Покладіть приготоване пюре на красиве блюдо, додайте підготовлений раніше шпинат, викладіть обсмажені скибочки риби, прикрасьте часточками свіжого лимона і подавайте форель по-селянськи до обіднього столу.
Випадкові рецепти