Укр
Рус
Форель Другі страви Українська кухня

Форель по-селянськи

( 4.7500 4 54 4 оцінки)
577 - переглядів
50 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Форель по-селянськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Запечена або обсмажена риба не тільки корисна, але і смачна! Спробуйте форель по-селянськи з вершковим пюре і бланшованим шпинатом.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 2 ст.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Черрі 16 шт.
  • Чебрець 5 г.
  • Борошно 50 г.
  • Лимон 1 шт.
  • Вершкове масло 100 г.
  • Молоко 100 мл.
  • Картопля 200 г.
  • Зелена цибуля 20 г.
  • Часник 4 зуб.
  • Цибуля 1 шт.
  • Шпинат 125 г.
  • Форель 900 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю очистіть від шкірки, наріжте її шматочками середнього розміру і відправте в каструлю з водою. Помістіть каструлю з вмістом на плиту і варіть, до готовності (близько 20 хвилин) в злегка підсоленій воді.

Крок - 1
02

Злийте воду з каструлі через сито, додайте в відварену картоплю шматочок вершкового масла (близько 1 столової ложки) і засипте в нього сіль. Розімніть картоплю з допомогою товкачки і додайте трохи теплого молока. Нарешті засипте в картоплю, дрібно нарізану зелену цибулю, ретельно перемішайте і залиште під кришкою.

Крок - 2
03

Очистіть потрошену форель від луски і приготуйте філе. Відріжте голову від хребта і акуратно розріжте філе від скелета до хвоста на частини. Поверніть форель і продовжуйте в тому ж напрямку на іншій стороні. Кістки також очищаються шляхом відрізання їх від спини і черевної порожнини. Видаліть залишені маленькі кістки на спині за допомогою пінцета.

Крок - 3
04

Підготовлене філе форелі промийте ретельно проточною водою, висушіть, приправте сіллю і чорним меленим перцем. Помістіть велику сковорідку з рослинним маслом на плиту і розігрійте. Злегка посипте борошном край шкіри форелі, укладіть в гаряче масло і обсмажте на сильному вогні.

Крок - 4
05

Злегка натисніть на філе, щоб сковороди рівномірно торкалися всієї поверхні. Коли м'ясо риби буде майже готове, переверніть філе на іншу сторону.

Крок - 5
06

Додайте до риби попередньо очищений від лушпиння і подрібнений (можна залишити навіть цілим) зубчик часнику, чебрець, вершкове масло і полийте все свіжовичавленим лимонним соком. Приберіть сковорідку з вогню і відставте на час в сторону.

Крок - 6
07

Дрібно наріжте попередньо очищену від лушпиння цибулю і часник. Помістіть сковороду трохи менше на плиту і додайте вершкове масло. Засипте в сковорідку подрібнену цибулю і часник і, помішуючи, обсмажуйте близько хвилини.

Крок - 7
08

Додайте в сковорідку листя свіжого шпинату, сіль, чорний мелений перець і заздалегідь вимиті і перерізані навпіл помідори черрі, перемішайте все, протоміть кілька хвилин і зніміть з вогню. Перед подачею шпинат перенесіть на паперовий рушник для усунення зайвої рідини.

Крок - 8
09

Покладіть приготоване пюре на красиве блюдо, додайте підготовлений раніше шпинат, викладіть обсмажені скибочки риби, прикрасьте часточками свіжого лимона і подавайте форель по-селянськи до обіднього столу.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Форель, запеченная целиком - покроковий рецепт, фото 1 Форель, запеченная целиком 55 4 3 з 5 - детальніше -
Форель жареная - покроковий рецепт, фото 1 Форель жареная 45 3 3 з 5 - детальніше -
Форель в вине - покроковий рецепт, фото 1 Форель в вине 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Болоньезе - покроковий рецепт, фото 1 Болоньезе 50 3 3 з 5 - детальніше -
Салат Цезарь с помидорами - покроковий рецепт, фото 1 Салат Цезарь с помидорами 35 4 3 з 5 - детальніше -
Курица в соевом соусе с медом - покроковий рецепт, фото 1 Курица в соевом соусе с медом 45 3 3 з 5 - детальніше -
Курица с ананасами и сыром - покроковий рецепт, фото 1 Курица с ананасами и сыром 50 2 3 з 5 - детальніше -