Укр
Рус
Риба Другі страви Українська кухня

Форель по-селянськи

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

1107 - переглядів
50 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Форель по-селянськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Запечена або обсмажена риба не тільки корисна, але і смачна! Спробуйте форель по-селянськи з вершковим пюре і бланшованим шпинатом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Форель по-селянськи" (на 100 грам)

  • Білки7.3 гр.
  • Жири5.6 гр.
  • Вуглеводи4.3 гр.
  • Калорії102 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю очистіть від шкірки, наріжте її шматочками середнього розміру і відправте в каструлю з водою. Помістіть каструлю з вмістом на плиту і варіть, до готовності (близько 20 хвилин) в злегка підсоленій воді.

Крок - 1
02

Злийте воду з каструлі через сито, додайте в відварену картоплю шматочок вершкового масла (близько 1 столової ложки) і засипте в нього сіль. Розімніть картоплю з допомогою товкачки і додайте трохи теплого молока. Нарешті засипте в картоплю, дрібно нарізану зелену цибулю, ретельно перемішайте і залиште під кришкою.

Крок - 2
03

Очистіть потрошену форель від луски і приготуйте філе. Відріжте голову від хребта і акуратно розріжте філе від скелета до хвоста на частини. Поверніть форель і продовжуйте в тому ж напрямку на іншій стороні. Кістки також очищаються шляхом відрізання їх від спини і черевної порожнини. Видаліть залишені маленькі кістки на спині за допомогою пінцета.

Крок - 3
04

Підготовлене філе форелі промийте ретельно проточною водою, висушіть, приправте сіллю і чорним меленим перцем. Помістіть велику сковорідку з рослинним маслом на плиту і розігрійте. Злегка посипте борошном край шкіри форелі, укладіть в гаряче масло і обсмажте на сильному вогні.

Крок - 4
05

Злегка натисніть на філе, щоб сковороди рівномірно торкалися всієї поверхні. Коли м'ясо риби буде майже готове, переверніть філе на іншу сторону.

Крок - 5
06

Додайте до риби попередньо очищений від лушпиння і подрібнений (можна залишити навіть цілим) зубчик часнику, чебрець, вершкове масло і полийте все свіжовичавленим лимонним соком. Приберіть сковорідку з вогню і відставте на час в сторону.

Крок - 6
07

Дрібно наріжте попередньо очищену від лушпиння цибулю і часник. Помістіть сковороду трохи менше на плиту і додайте вершкове масло. Засипте в сковорідку подрібнену цибулю і часник і, помішуючи, обсмажуйте близько хвилини.

Крок - 7
08

Додайте в сковорідку листя свіжого шпинату, сіль, чорний мелений перець і заздалегідь вимиті і перерізані навпіл помідори черрі, перемішайте все, протоміть кілька хвилин і зніміть з вогню. Перед подачею шпинат перенесіть на паперовий рушник для усунення зайвої рідини.

Крок - 8
09

Покладіть приготоване пюре на красиве блюдо, додайте підготовлений раніше шпинат, викладіть обсмажені скибочки риби, прикрасьте часточками свіжого лимона і подавайте форель по-селянськи до обіднього столу.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Помідори в маринаді - покроковий рецепт, фото 1 Помідори в маринаді 60 1 3 з 5 - детальніше -
Карпаччо з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо з яловичини 40 2 2 з 5 - детальніше -
Хот-дог з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Хот-дог з сиром 45 4 2 з 5 - детальніше -