Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Фондю Десерти Французька кухня

Фондю з вином

( 5.0000 5 57 7 оцінок)
992 - переглядів
55 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Фондю з вином - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Всім відомо про те, що Швейцарія здавна славиться своїми сирами, але не всі знають, що в цій країні вперше з'явилося чудова страва з сиру, з цікавою назвою фондю. Мабуть, це чи не єдина основна, національна швейцарська страва, процес приготування якої відбувається урочисто, не поспішаючи, з чудовим настроєм. Пропоную спробувати приготувати фондю з вином, повірте, все у вас вийде і ви поринете в атмосферу затишку і тепла.

Інгредієнти

  • Бренді 1 ст.л
  • Вино біле сухе 1 1/4 скл.
  • Перець білий мелений 1/4 ч.л
  • Кайенский перець 1/4 ч.л
  • Борошно 2 ст.л
  • Сир емменталь 115 г.
  • Сир Грюйер 230 г.
  • сік лимонний 2 ч.л
  • Хліб білий 8 скиб.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

З урахуванням того, що така страва давно покинула межі альпійських країн, в магазинах світу продаються готові сирні суміші для фондю, які складаються з нарізаних або натертих сирів. Але, в нашому випадку, думаю ми будемо готувати з продуктів, якими доведеться запастися в магазині, тому хочу дати декілька порад. У виборі сиру зупиніть свій вибір на сортах, що мають високу жирність і маслянисту консистенцію, твердих і що кришаться брати не рекомендую, і головне, обов'язково комбінуйте кілька видів.

Крок - 1
02

Для початку процесу готування візьміть обидва сири і наріжте його рівномірними кубиками невеликого розміру, складіть в глибоку миску.

Крок - 2
03

Додайте туди борошно і добре перемішайте руками. Після цього посипте перцем кайенским, а також, свіжомеленим білим перцем, і знову перемішайте.

Крок - 3
04

Традиційно фондю готується на основі білого вина, тому вибір спиртного теж важливий, і я б запропонував Рислінг або Совіньон. Отже, вино вилийте в каструлю і поставте на плиту.

Крок - 4
05

Викладіть туди шматочки нарізаного сиру, беріть невеликими жменьками, поступово, у міру того, як сир плавиться у вині, і перемішуйте.

Крок - 5
06

Залиште на дуже слабкому вогні, а самі тим часом відріжте від буханки білого хліба кілька скибочок і наріжте кубиками середнього розміру.

Крок - 6
07

Знову перемішайте сирну суміш і влийте туди вишневий бренді. Після цього знову добре перемішайте і вичавыть сік лимона. Перемішайте всі інгредієнти, стежте, щоб суміш була гладкою і почала пузиритися.

Крок - 7
08

Після цього зніміть каструлю з плити і переставте на підставку, встановлену над пальником. Накривши кришкою з отвором, залиште приблизно на годину. Подавайте фондю з вином до столу гарячим і з шматочками хліба.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Фондю класичний - покроковий рецепт, фото 1 Фондю класичний 50 2 3 з 5 - детальніше -
Шоколадне фондю з сухофруктами - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадне фондю з сухофруктами 200 1 4 з 5 - детальніше -
Фондю шоколадне - покроковий рецепт, фото 1 Фондю шоколадне 45 1 3 з 5 - детальніше -
Фондю без фондюшниці - покроковий рецепт, фото 1 Фондю без фондюшниці 50 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пюре із зеленого горошку - покроковий рецепт, фото 1 Пюре із зеленого горошку 50 4 3 з 5 - детальніше -
Бублики з маковою начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Бублики з маковою начинкою 180 4 3 з 5 - детальніше -
Піца Карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Піца Карбонара 60 2 3 з 5 - детальніше -