Всім відомо про те, що Швейцарія здавна славиться своїми сирами, але не всі знають, що в цій країні вперше з'явилося чудова страва з сиру, з цікавою назвою фондю. Мабуть, це чи не єдина основна, національна швейцарська страва, процес приготування якої відбувається урочисто, не поспішаючи, з чудовим настроєм. Пропоную спробувати приготувати фондю з вином, повірте, все у вас вийде і ви поринете в атмосферу затишку і тепла.
З урахуванням того, що така страва давно покинула межі альпійських країн, в магазинах світу продаються готові сирні суміші для фондю, які складаються з нарізаних або натертих сирів. Але, в нашому випадку, думаю ми будемо готувати з продуктів, якими доведеться запастися в магазині, тому хочу дати декілька порад. У виборі сиру зупиніть свій вибір на сортах, що мають високу жирність і маслянисту консистенцію, твердих і що кришаться брати не рекомендую, і головне, обов'язково комбінуйте кілька видів.
Для початку процесу готування візьміть обидва сири і наріжте його рівномірними кубиками невеликого розміру, складіть в глибоку миску.
Додайте туди борошно і добре перемішайте руками. Після цього посипте перцем кайенским, а також, свіжомеленим білим перцем, і знову перемішайте.
Традиційно фондю готується на основі білого вина, тому вибір спиртного теж важливий, і я б запропонував Рислінг або Совіньон. Отже, вино вилийте в каструлю і поставте на плиту.
Викладіть туди шматочки нарізаного сиру, беріть невеликими жменьками, поступово, у міру того, як сир плавиться у вині, і перемішуйте.
Залиште на дуже слабкому вогні, а самі тим часом відріжте від буханки білого хліба кілька скибочок і наріжте кубиками середнього розміру.
Знову перемішайте сирну суміш і влийте туди вишневий бренді. Після цього знову добре перемішайте і вичавыть сік лимона. Перемішайте всі інгредієнти, стежте, щоб суміш була гладкою і почала пузиритися.
Після цього зніміть каструлю з плити і переставте на підставку, встановлену над пальником. Накривши кришкою з отвором, залиште приблизно на годину. Подавайте фондю з вином до столу гарячим і з шматочками хліба.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти