Укр
Рус
thermomix thermomix
Фондю Десерти Італійська кухня

Фондю з сиром

50 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Фондю з сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Шикарна страва, яка давним давно підкорила не лише європейців, але і весь світ, - це кулінарний подарунок зі швейцарської кухні фондю з сиром. Чудесна страва являє собою смачну сирну масу, ніжну, м'яку і тягучу, в яку, як в соус, занурюють найрізноманітніші продукти: від скибочок хліба до м'ясних виробів. Сирне фондю спочатку вважалося їжею пастухів, які в горах готували собі прості перекушування і придумали ось таке ось лакомство, що стало з роками справжньою класикою.

Інгредієнти

  • Сир Грюйер 150 г.
  • Сир емменталь 150 г.
  • Вино біле солодке 1 скл.
  • Крохмаль 2 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Горіх мускатний 1 щіп.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Звичайно ж, основа нашої чудової страви - сир, і саме від його сорту і якості залежить успішний результат смаку. До речі, в багатьох світових супермаркетах можна купити спеціальну сирну суміш для фондю, але якщо у вас немає такої можливості, відразу ж засмучуватися не варто, головне просто підібрати правильно сир і все вийде. Найважливішим у виборі сирного продукту - висока жирність, м'яка і масляниста консистенція. Ми з вами будемо використовувати найбільш підходящі і поширені для цієї страви сорти - грюйер і емменталь.

    Крок - 1
  2. 02

    Для використання в приготуванні страви сир натираємо на крупній тертці і перетворюємо наш продукт в сирну стружку.

    Крок - 2
  3. 03

    Ну і до вибору вина для фондю теж потрібно підходити з усією серйозністю і відповідальністю. Я думаю, що найкраще підійде біле французьке вино. Ну, і звичайно, пристосування для готування - какелон, або фондюшница, замінити яку звичайною каструлею не раджу. Адже дуже важливо, щоб ємність для фондю постійно і рівномірно підігрівалася. Давайте заллємо в фондюшницю вино і викладемо частину натертого сиру.

    Крок - 3
  4. 04

    Постійно помішуючи дерев'яною ложкою, розплавляємо сир у вині і додаємо ще трохи. Тобто, всю сирну масу відразу не викладаємо, а додаємо в вино в міру того, як попередня порція розтопиться.

    Крок - 4
  5. 05

    Коли вся маса стане однорідною, досипаємо крохмаль, добре розмішуємо і додаємо сіль. В кінці приправляємо меленим мускатним горіхом і продовжуємо перемішувати до утворення однорідної маси. Фондю з сиру - це не тільки смачна і чудова страва, це просто цілий ритуал. Адже уявіть собі - дружна компанія навколо однієї посудини з їжею і на додачу з усякими вкусняшками.

    Крок - 5
  6. 06

    До фондю подаємо нарізані скибочки французького хліба, брокколі і печериці. За допомогою вилочки обмочуємо приготовані хліб і інші інгредієнти і насолоджуємося прекрасною теплою стравою.  

    Крок - 6

Оцінити рецепт