Укр
Рус
Фондю Десерти Італійська кухня

Фондю з сиром

( 4.8000 4 510 10 оцінок)

1051 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Фондю з сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Шикарна страва, яка давним давно підкорила не лише європейців, але і весь світ, - це кулінарний подарунок зі швейцарської кухні фондю з сиром. Чудесна страва являє собою смачну сирну масу, ніжну, м'яку і тягучу, в яку, як в соус, занурюють найрізноманітніші продукти: від скибочок хліба до м'ясних виробів. Сирне фондю спочатку вважалося їжею пастухів, які в горах готували собі прості перекушування і придумали ось таке ось лакомство, що стало з роками справжньою класикою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Фондю з сиром " (на 100 грам)

  • Білки15.3 гр.
  • Жири16.7 гр.
  • Вуглеводи11.8 гр.
  • Калорії295 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Звичайно ж, основа нашої чудової страви - сир, і саме від його сорту і якості залежить успішний результат смаку. До речі, в багатьох світових супермаркетах можна купити спеціальну сирну суміш для фондю, але якщо у вас немає такої можливості, відразу ж засмучуватися не варто, головне просто підібрати правильно сир і все вийде. Найважливішим у виборі сирного продукту - висока жирність, м'яка і масляниста консистенція. Ми з вами будемо використовувати найбільш підходящі і поширені для цієї страви сорти - грюйер і емменталь.

Крок - 1
02

Для використання в приготуванні страви сир натираємо на крупній тертці і перетворюємо наш продукт в сирну стружку.

Крок - 2
03

Ну і до вибору вина для фондю теж потрібно підходити з усією серйозністю і відповідальністю. Я думаю, що найкраще підійде біле французьке вино. Ну, і звичайно, пристосування для готування - какелон, або фондюшница, замінити яку звичайною каструлею не раджу. Адже дуже важливо, щоб ємність для фондю постійно і рівномірно підігрівалася. Давайте заллємо в фондюшницю вино і викладемо частину натертого сиру.

Крок - 3
04

Постійно помішуючи дерев'яною ложкою, розплавляємо сир у вині і додаємо ще трохи. Тобто, всю сирну масу відразу не викладаємо, а додаємо в вино в міру того, як попередня порція розтопиться.

Крок - 4
05

Коли вся маса стане однорідною, досипаємо крохмаль, добре розмішуємо і додаємо сіль. В кінці приправляємо меленим мускатним горіхом і продовжуємо перемішувати до утворення однорідної маси. Фондю з сиру - це не тільки смачна і чудова страва, це просто цілий ритуал. Адже уявіть собі - дружна компанія навколо однієї посудини з їжею і на додачу з усякими вкусняшками.

Крок - 5
06

До фондю подаємо нарізані скибочки французького хліба, брокколі і печериці. За допомогою вилочки обмочуємо приготовані хліб і інші інгредієнти і насолоджуємося прекрасною теплою стравою.  

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками 60 7 3 з 5 - детальніше -
Пшенична каша - покроковий рецепт, фото 1 Пшенична каша 25 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Шаурма з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Шаурма з м’ясом 30 4 2 з 5 - детальніше -
Террін з індички - покроковий рецепт, фото 1 Террін з індички 50 5 3 з 5 - детальніше -
Стейк з сьомги на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з сьомги на сковороді 35 1 2 з 5 - детальніше -
Рулетики з млинців - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики з млинців 50 4 3 з 5 - детальніше -