Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Фондю Десерти Французька кухня

Фондю шоколадне

( 4.8000 4 55 5 оцінок)
1006 - переглядів
45 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Фондю шоколадне - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Чудовий десерт шоколадне фондю - це відмінний спосіб провести вихідний день у гарній компанії, насолоджуючись смачними ласощами. Фондю - це завжди атмосфера затишку, приваблива на приємні розмови. Такий десерт перетворює застілля в якийсь ритуал, який зближує людей і дарує відчуття тепла, турботи і любові. Оригінальна подача такого десерту завжди залишає незабутні враження, тому шоколадне фондю користується такою популярністю по всьому світу.

Інгредієнти

  • Вершки 20 % 1 ст.л
  • Шоколад темний 150 г.
  • Вершкове масло 30 г.
  • Екстракт ванілі 1 ч.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготування такий вишуканий десерт, як шоколадне фондю, настільки просте і нехитре, що з цим завданням впорається навіть дитина. В принципі можна сміливо доручити дітям таке завдання, вони будуть цьому тільки раді. Щоб у вас вийшло справжнє шоколадне фондю, яке здатне привести в захват кожного, потрібно виконати парочку нескладних процесів. Насамперед, звичайно ж, приготуйте заздалегідь закуски, якими ви плануєте насолоджуватися у супроводі фондю. Тобто, фрукти відразу миємо й нарізаємо, щоб потім не витрачати дорогоцінний час перед вживанням цих ласощів.

Крок - 1
02

Що стосується приготування самого фондю, то спочатку подрібнюємо шоколад за допомогою ножа і поміщаємо його в окрему ємність. Це потрібно для того, щоб потім шоколад швидше танув.

Крок - 2
03

Потім в сотейник наливаємо вершки і ставимо його на вогонь. Нагріваємо вершки протягом двох-трьох хвилин, періодично помішуючи, щоб не утворилася плівка. Дуже важливо вершки просто нагріти, а не закип'ятити.

Крок - 3
04

Отже, після цього знімаємо сотейник з вогню і додаємо в гарячі вершки подрібнений шоколад. Тепер ретельно перемішуємо вміст сотейника лопаткою до тих пір, поки шоколад повністю не розтане, і у нас не вийде однорідна маса. В кінці додаємо ванільний екстракт і шматочок вершкового масла, а потім знову перемішуємо масу до однорідності. Таким чином, у нас виходить ароматна шоколадна суміш крему, яку терміново потрібно подавати до столу, щоб скоріше насолодитися її чудовим смаком.

Крок - 4
05

Отже, для цього нам потрібна фондюшница. Це спеціальний пристрій для подачі фондю, у якого є спеціальна підставка, на неї ставиться ємність з фондю і ще одна підставка для свічки або сухого спирту. Щоб страва не продовжувала готуватися, а просто підтримувала свою температуру і консистенцію, найчастіше використовують маленькі свічки.

Крок - 5
06

Тепер, коли десерт готовий і красиво і заманливо стоїть на столі, можна починати прекрасний вечір. Шоколадне фондю відмінно виглядає з багатьма смакотами. У цьому рецепті, ми рекомендуємо, приготувати асорті зі свіжої полуниці, шматочків банана, часточок апельсина або мандаринів, маршмеллоу, солодкої соломки, а також шоколадного бісквіта. Таке поєднання напевно подарує свято вам і вашим близьким.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Фондю на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Фондю на молоці 40 3 3 з 5 - детальніше -
Шоколадне фондю з сухофруктами - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадне фондю з сухофруктами 200 1 4 з 5 - детальніше -
Фондю з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Фондю з сиром 50 3 3 з 5 - детальніше -
Фондю без фондюшниці - покроковий рецепт, фото 1 Фондю без фондюшниці 50 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Капусняк з пекінської капусти - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк з пекінської капусти 65 6 3 з 5 - детальніше -
Шашлик з курки на мангалі - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з курки на мангалі 75 4 3 з 5 - детальніше -
Окрошка з редькою - покроковий рецепт, фото 1 Окрошка з редькою 40 4 3 з 5 - детальніше -
Тортілья овочева - покроковий рецепт, фото 1 Тортілья овочева 60 4 3 з 5 - детальніше -