Укр
Рус
Фондю Десерти Французька кухня

Фондю простий

( 5.0000 5 510 10 оцінок)

1188 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Фондю простий - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Прекрасний варіант порадувати домочадців смачною і дуже атмосферною стравою або здивувати гостей оригінальним прийомом - це відоме швейцарське лакомство фондю. Приготування, а потім і подача фондю - це справжній ритуал, який робить будь-яку зустріч ще тепліше і затишніше. Вважається, що це зимова їжа, але фондю настільки смачний, що зовсім не зайвим буде готувати його цілий рік. Пропонуємо вам простий рецепт фондю, за яким ви приготуєте смачне сирне лакомство і подаруйте своїм домочадцям або гостям прекрасну вечерю.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Фондю простий " (на 100 грам)

  • Білки19.8 гр.
  • Жири21.7 гр.
  • Вуглеводи0.6 гр.
  • Калорії295 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Готувати фондю - це настільки цікаве заняття, що його можна перетворити в цілий ритуал. Отже, не бійтеся зануритися в світ казкової кухні і спробувати приготувати у себе на кухні фондю простий. Головна особливість цієї страви - розплавлення сиру в вині, і для цього в загальному то необхідний спеціальний посуд, казанок какелон. Звичайно, завжди можна застосувати щось інше, але це трошки складно, так як страва повинна постійно прогріватися над пальником. Отже, казанок повністю натираємо часточками часнику, тобто і дно і стінки.

Крок - 1
02

А тепер приступаємо до сирів. Кожен вид окремо натираємо на тертці і відправляємо перший в казанок з білим вином.

Крок - 2
03

Починаємо перемішувати, використовуючи неодмінно дерев'яну лопатку, щоб сирна суміш не пригорала і не приставала до стінок і дна казанка. Сир додаємо окремими порціями і постійно помішуємо.

Крок - 3
04

Тепер в невеликій кількості холодної води розчиняємо кукурудзяний крохмаль і вливаємо в сирну суміш.

Крок - 4
05

Потім додаємо мелений мускатний горіх і не поспішаючи перемішуємо до утворення однорідної маси.

Крок - 5
06

Після цього трохи перчимо чорним меленим перцем, в принципі, його кількість можете регулювати самі, виходячи зі своїх смаків. Готуємо фондю, змішуючи масу дерев'яною лопаткою круговими рухами або ж у вигляді вісімки. Коли сир повністю розчиниться, він перетвориться в густу однорідну масу.

Крок - 6
07

Ну а тепер можна зайнятися приготуванням інших добавок до нашої чудової страви. Нарізаємо кубиками хліб і багет, а також сосиски. Вимиту і просушену капусту брокколі поділяємо на суцвіття, миємо помідори черрі, а так само нарізаємо кільцями очищену морквину.

Крок - 7
08

Тепер ці продукти надягаємо на шпажки і приступаємо до трапези. Опускаючи шматочки хліба або інших продуктів в казанок з приготованим фондю, насолоджуємося власноруч приготованим шедевром.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
Картопля тушкована - покроковий рецепт, фото 1 Картопля тушкована 50 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Свинячий паштет - покроковий рецепт, фото 1 Свинячий паштет 60 6 3 з 5 - детальніше -
Тістечко Буше - покроковий рецепт, фото 1 Тістечко Буше 65 3 3 з 5 - детальніше -
Чізбургер по-домашньому - покроковий рецепт, фото 1 Чізбургер по-домашньому 45 3 2 з 5 - детальніше -
Хлібні коржі на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Хлібні коржі на сковороді 45 2 3 з 5 - детальніше -