Прекрасний варіант порадувати домочадців смачною і дуже атмосферною стравою або здивувати гостей оригінальним прийомом - це відоме швейцарське лакомство фондю. Приготування, а потім і подача фондю - це справжній ритуал, який робить будь-яку зустріч ще тепліше і затишніше. Вважається, що це зимова їжа, але фондю настільки смачний, що зовсім не зайвим буде готувати його цілий рік. Пропонуємо вам простий рецепт фондю, за яким ви приготуєте смачне сирне лакомство і подаруйте своїм домочадцям або гостям прекрасну вечерю.
Готувати фондю - це настільки цікаве заняття, що його можна перетворити в цілий ритуал. Отже, не бійтеся зануритися в світ казкової кухні і спробувати приготувати у себе на кухні фондю простий. Головна особливість цієї страви - розплавлення сиру в вині, і для цього в загальному то необхідний спеціальний посуд, казанок какелон. Звичайно, завжди можна застосувати щось інше, але це трошки складно, так як страва повинна постійно прогріватися над пальником. Отже, казанок повністю натираємо часточками часнику, тобто і дно і стінки.
А тепер приступаємо до сирів. Кожен вид окремо натираємо на тертці і відправляємо перший в казанок з білим вином.
Починаємо перемішувати, використовуючи неодмінно дерев'яну лопатку, щоб сирна суміш не пригорала і не приставала до стінок і дна казанка. Сир додаємо окремими порціями і постійно помішуємо.
Тепер в невеликій кількості холодної води розчиняємо кукурудзяний крохмаль і вливаємо в сирну суміш.
Потім додаємо мелений мускатний горіх і не поспішаючи перемішуємо до утворення однорідної маси.
Після цього трохи перчимо чорним меленим перцем, в принципі, його кількість можете регулювати самі, виходячи зі своїх смаків. Готуємо фондю, змішуючи масу дерев'яною лопаткою круговими рухами або ж у вигляді вісімки. Коли сир повністю розчиниться, він перетвориться в густу однорідну масу.
Ну а тепер можна зайнятися приготуванням інших добавок до нашої чудової страви. Нарізаємо кубиками хліб і багет, а також сосиски. Вимиту і просушену капусту брокколі поділяємо на суцвіття, миємо помідори черрі, а так само нарізаємо кільцями очищену морквину.
Тепер ці продукти надягаємо на шпажки і приступаємо до трапези. Опускаючи шматочки хліба або інших продуктів в казанок з приготованим фондю, насолоджуємося власноруч приготованим шедевром.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти