Укр
Рус
thermomix thermomix
Фондю Десерти Французька кухня

Фондю на молоці

40 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Фондю на молоці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Приготування дружнього обіду в альпійському регіоні, що має назву фондю - це цілий ритуал. Адже, в принципі, в цій приємній події брали участь всі, хто зібрався за одним столом. Рецептів такої страви чимало, але до складу деяких входять сири супер-сортів і такої ж ціни, то вишукане вино, яке не просто дістати, тим більше, не всі можуть вживати страву з алкоголем. Тому, мені захотілося запропонувати свій рецепт фондю на молоці, який, можливо, припаде до смаку і вам.

Інгредієнти

  • Масло топлене 2 ст.л
  • Хліб 5 шт.
  • Шафран 1 ст.л
  • Вода 1/2 скл.
  • Цукор 1/4 скл.
  • Фенхель 1/2 ч.л
  • Мигдаль 17 шт.
  • Кардамон за смаком
  • Молоко сгущене 1/2 скл.
  • Молоко 1 л.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    На перший погляд може здатися, що приготувати фондю на молоці легко і просто. Але це не зовсім так, і в нашому рецепті теж є деякі зовсім невеликі секрети, з якими ми вас і познайомимо. Як правило, така страва готується в спеціальній фондюшниці, причому, для різних видів фондю вони теж різні. Але якщо у вас на кухні немає такого пристосування, не турбуйтеся, можна використовувати каструлю. Отже, в каструлю налийте молоко і поставте на плиту. Відразу ж додайте туди згущене молоко і починайте нагрівати, постійно помішуючи.

    Крок - 1
  2. 02

    До речі, фондю рекомендується перемішувати дерев'яною лопаткою, в крайньому випадку, пластиковою, здійснюючи кругові рухи, або рухи вісімкою, щоб таким чином вся маса рівномірно прогрілася і була однорідною. Готуйте молочну суміш на слабкому вогні протягом 45 хвилин. Готова маса по консистенції повинна бути, як густа сметана.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер візьміть тонкі скибочки білого хліба, наріжте невеликими кубиками. У сковорідці розтопіть вершкове масло і обсмажте в ньому до рум'яності хлібні скибочки.

    Крок - 3
  4. 04

    У кавомолку або кухонний комбайн киньте кардамон і мигдаль. Додайте насіння фенхелю і перемеліть все разом в однорідну масу.

    Крок - 4
  5. 05

    У глибоку сковорідку засипте цукор і залийте його водою. Киньте щіпку насіння шафрану і, помішуючи, розігрівайте до повного розчинення цукру. Таким чином приготуйте для нашої страви цукровий сироп.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер з'єднайте приготовлену молочну суміш з подрібненими приправами і все, наша славна страва готова. Помістіть каструлю з готовим фондю на стіл, полийте зверху цукровим сиропом, прикрасьте мигдалем і насінням шафрану.

    Крок - 6
  7. 07

    До фондю на молоці подайте обсмажені шматочки хліба, а також шматочки кулфі. Повірте, така страва безперечно сподобається вам і вашим домочадцям. Причому ви зможете покуштувати його разом з дітьми, так як в нашому варіанті немає ні краплі алкоголю.

    Крок - 7

Оцінити рецепт