Приготування дружнього обіду в альпійському регіоні, що має назву фондю - це цілий ритуал. Адже, в принципі, в цій приємній події брали участь всі, хто зібрався за одним столом. Рецептів такої страви чимало, але до складу деяких входять сири супер-сортів і такої ж ціни, то вишукане вино, яке не просто дістати, тим більше, не всі можуть вживати страву з алкоголем. Тому, мені захотілося запропонувати свій рецепт фондю на молоці, який, можливо, припаде до смаку і вам.
На перший погляд може здатися, що приготувати фондю на молоці легко і просто. Але це не зовсім так, і в нашому рецепті теж є деякі зовсім невеликі секрети, з якими ми вас і познайомимо. Як правило, така страва готується в спеціальній фондюшниці, причому, для різних видів фондю вони теж різні. Але якщо у вас на кухні немає такого пристосування, не турбуйтеся, можна використовувати каструлю. Отже, в каструлю налийте молоко і поставте на плиту. Відразу ж додайте туди згущене молоко і починайте нагрівати, постійно помішуючи.
До речі, фондю рекомендується перемішувати дерев'яною лопаткою, в крайньому випадку, пластиковою, здійснюючи кругові рухи, або рухи вісімкою, щоб таким чином вся маса рівномірно прогрілася і була однорідною. Готуйте молочну суміш на слабкому вогні протягом 45 хвилин. Готова маса по консистенції повинна бути, як густа сметана.
Тепер візьміть тонкі скибочки білого хліба, наріжте невеликими кубиками. У сковорідці розтопіть вершкове масло і обсмажте в ньому до рум'яності хлібні скибочки.
У кавомолку або кухонний комбайн киньте кардамон і мигдаль. Додайте насіння фенхелю і перемеліть все разом в однорідну масу.
У глибоку сковорідку засипте цукор і залийте його водою. Киньте щіпку насіння шафрану і, помішуючи, розігрівайте до повного розчинення цукру. Таким чином приготуйте для нашої страви цукровий сироп.
Тепер з'єднайте приготовлену молочну суміш з подрібненими приправами і все, наша славна страва готова. Помістіть каструлю з готовим фондю на стіл, полийте зверху цукровим сиропом, прикрасьте мигдалем і насінням шафрану.
До фондю на молоці подайте обсмажені шматочки хліба, а також шматочки кулфі. Повірте, така страва безперечно сподобається вам і вашим домочадцям. Причому ви зможете покуштувати його разом з дітьми, так як в нашому варіанті немає ні краплі алкоголю.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти