Укр
Рус
Фондю Десерти Французька кухня

Фондю класичний

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

1171 - переглядів
50 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Фондю класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

Посуд: На сковороді

опис

Традиційна страва швейцарської кухні - фондю - це класика світової кулінарії. Взагалі-то спочатку ця страва вважалася їжею пастухів і не відносилася до якихось виробіві високої кухні. Але з часом рецепт класичного фондю розлетівся по всьому світу і сьогодні відоме нам як дуже смачне і вишукане лакомство. Класичне сирне фондю готують з використанням алкоголю (найчастіше вина або пива), але дітям таку страву теж можна дозволити, адже в процесі приготування алкоголь випаровується, а додається він для того, щоб підтримувати тягучу м'яку консистенцію сирної маси.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Фондю класичний" (на 100 грам)

  • Білки10.5 гр.
  • Жири11.4 гр.
  • Вуглеводи5.2 гр.
  • Калорії189 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування класичного сирного фондю використовують два види сиру: грюйер і емменталь. На щастя ці продукти легко придбати в будь-якому супермаркеті. Але якщо вам не пощастило, і потрібних інгредієнтів не виявилося в наявності, їх можна замінити на інший твердий сир. Правда в такому випадку результат вже вийде не зовсім в класичному варіанті. Все ж розглянемо процес приготування, розраховуючи на наявність всіх необхідних інгредієнтів. Отже, спочатку натираємо два наших сира на крупній тертці, а потім відправляємо їх в скляну ємність.

Крок - 1
02

Сюди ж додаємо кукурудзяний крохмаль, який зробить фондю більш тягучим, і мелений білий перець. Тепер перемішуємо ці компоненти і поки відставляємо отриману суміш в сторону.

Крок - 2
03

Далі наливаємо в сотейник пиво і ставимо його на вогонь. Ми залишаємо його нагріватися на маленькому вогні приблизно 5 хвилин, після чого додаємо в сотейник сирну суміш. Щоб сир швидше розчинявся, викладайте сир частинами. Спочатку, коли ви відправите першу партію сиру, пиво почне сильно пінитися, але це цілком закономірний процес, і з часом піна зникне. Отже, таким чином, вводимо всю сирну суміш в сотейник, постійно при цьому помішуючи.

Крок - 3
04

Коли сир повністю розтопиться, і вся маса не стане однорідною, м'якою, схожою на найніжніший крем, додамо трохи гірчиці, все ретельно перемішаємо і знімемо сотейник з вогню. Дуже важливо не перетримати фондю, інакше сир з часом може стати жорстким або зовсім розслоїться.

Крок - 4
05

Звичайно ж, сирне фондю потрібно подавати в спеціальній фондюшниці. Це такий пристрій з підставкою, на якій стоїть свічка або сухий спирт, і коли вони горять, то постійно підігрівають фондю. Використовуються маленькі свічки, які просто підтримують консистенцію сирного фондю, а не продовжують його готувати. Сирне фондю відмінно виглядає з відвареною або запеченою картоплею, шматочками овочів, яблуками, а також скибочками хліба.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Овочевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп 30 6 2 з 5 - детальніше -
Зелений борщ з реберцями - покроковий рецепт, фото 1 Зелений борщ з реберцями 105 5 3 з 5 - детальніше -
Свинина з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Свинина з підливою 55 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -
Щербет - покроковий рецепт, фото 1 Щербет 45 6 3 з 5 - детальніше -
Салат Цезар з куркою і капустою - покроковий рецепт, фото 1 Салат Цезар з куркою і капустою 40 4 3 з 5 - детальніше -
Воловани з кремом та ягодами - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з кремом та ягодами 40 2 2 з 5 - детальніше -