Всім дуже добре відома традиція приготування фондю, яка по суті являє собою справжній ритуал. Така страва чудово підійде для романтичної вечері або приємних вечірніх посиденьок в колі друзів. Ароматна і дуже смачна маса, яка постійно підігрівається прямо на столі, завжди виглядає красиво і дуже вишукано. Але що робити, якщо у вас немає спеціальної фондюшниці, а побалувати себе і своїх близьких чимось оригінальним дуже хочеться? У нас є відповідь: не хвилюйтеся з цього приводу і готуйте такі ласощі, а відсутність фондюшниці не повинно вас бентежити ніяким чином.
Приготувати таке фондю - завдання хоч і нескладна, але вимагає докласти трохи зусиль і виконати ряд дрібних завдань, щоб вийшла дійсно смачна і вдала страва. Насамперед приготуйте м'ясний бульйон. Можна використовувати будь-яке м'ясо або ж замінити бульйон на овочевий, якщо ви все ж таки віддаєте перевагу веганському варіанту фондю. Для початку очистимо від лушпиння цибулину і часник. Багато цибулі використовувати не потрібно.
Цибулю дрібно нарізаємо, часник пропускаємо через чеснокодавку, а потім відправляємо їх на розігріту з рослинним маслом сковорідку. Підсмажуємо цибулю хвилинку-півтори, поки вона трохи не підзолотиться. Тим часом гарненько миємо велику картоплину, не чистимо її, а нарізаємо разом з шкіркою на невеликі шматочки, які відправляємо в сковорідку.
Тепер наливаємо трохи м'ясного бульйону, накриваємо сковорідку кришкою і залишаємо томитися на невеликому вогні. На це піде приблизно хвилин 15-20. Після того, як картопля приготується, знімаємо сковорідку з вогню і починаємо далі готувати наше апетитне фондю.
Для цього в чашу блендера або кухонного комбайна викладаємо очищені горіхи кеш'ю, наливаємо соєве молоко, додаємо до смаку сіль, а потім висипаємо харчові дріжджі. Не варто плутати цей інгредієнт зі звичайними дріжджами, які використовують у випічці, адже харчові дріжджі - це смачна вітамінна добавка до багатьох салатів або соусів, яка дуже популярна в веганскій кухні.
Отже, після цього наливаємо в цю ж ємність трохи білого вина, а потім викладаємо вміст сковорідки. Ще додаємо крохмаль, який допоможе майбутній страві утворити характерну тягучість. В кінці наливаємо оливкову олію, після чого накриваємо кришкою і перебиваємо все в однорідну масу. У нас повинна вийти суміш приємної ніжної текстури, що має середню кремоподібну консистенцію.
Після цього переливаємо її в сотейник і ставимо на вогонь. Готуємо протягом п'яти хвилин, цього часу достатньо, щоб маса нагрілася і знайшла більш в'язку консистенцію. У нас вийде гарна суміш, на вигляд схожа на рідке картопляне пюре, але завдяки крохмалю маса буде краще триматися і стане тягучою.
Що стосується подачі цього оригінального фондю, то замість фондюшниці можна використовувати глиняний або керамічний горщик, такий посуд довше тримає тепло і максимально довго збереже фондю теплим. Якщо ж у вас немає і їх, тоді просто поставте ємність з фондю на дерев'яну підставку. Ще один момент - закуски, з якими ви плануєте вживати фондю, краще підготувати перед його приготуванням.
Такий варіант фондю відмінно виглядає з скибочками хліба, м'ясними або сирними паличками, або овочами. Фондю без фондюшниці має повне право на існування, тим більше, що за цим рецептом воно виходить дуже смачним, ароматним і ніжним.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти