Укр
Рус
thermomix thermomix
Фондан Випічка Італійська кухня

Фондан з какао

60 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Фондан з какао - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Є кілька способів приготувати фондан з какао, і, отже, він відомий під різними іменами. У всьому світі його порівнюють з шоколадним тістечком, суфле, шоколадною помадкою. Як правило, фондан готується з яєчного жовтка з шоколадним сиропом, однак цей рецепт без яєць і з борошна.

Інгредієнти

  • Борошно 1/2 скл.
  • Какао 1/4 скл.
  • Сіль 1 щіп.
  • Цукрова пудра 1/2 скл.
  • Сода 1 ч.л
  • Екстракт ванілі 1 ч.л
  • Розпушувач для тіста 1/2 ч.л
  • Шоколад темний 250 г.
  • Вершкове масло 1/4 скл.
  • Молоко 160 мл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    В першу чергу просійте за допомогою сита в миску пшеничне борошно, додайте какао-порошок і цукрову пудру. Так само просійте разом з борошном через сито харчову соду, трохи розпушувача для тіста і сіль.

    Крок - 1
  2. 02

    Тепер додайте в миску трохи ванільного екстракту (можна використовувати і ванільний цукор), заздалегідь розтоплене вершкове масло і залийте частину теплого молока. Далі за допомогою вінчика або міксера збовтайте все, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної рідкої маси.

    Крок - 2
  3. 03

    Дайте утвореній масі трохи постояти, а потім залийте в миску другу частину теплого молока і ще раз все ретельно перемішайте, до однорідності. На виході повинно вийти досить рідке тісто без грудочок.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер підготуйте спеціальні формочки для випікання майбутньої страви. Краще використовувати невеликі форми (як для кексів), щоб на виході зручно було випічку подавати порційно. Отже, алюмінієві формочки добре промажте вершковим маслом, а потім рясно притрусіть какао-порошком по всій ємності.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі акуратно залийте за допомогою ложки в кожну змащену форму, не повністю її заповнивши (трохи вище половини ємності), раніше підготовлене рідке тісто. Тепер поверх тіста покладіть часточки шоколаду, а потім легенько утрамбуйте їх всередину тіста, і загладьте верхівку. Повинні вийти красиві заготовки в формочках (майбутній фондан).

    Крок - 5
  6. 06

    Форми з випічкою розмістіть на деко і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 15-18 хвилин. Випічка при запіканні повинна істотно піднятися і утворити красивий темно-коричневий відтінок.

    Крок - 6
  7. 07

    Готовий фондан з какао витягніть з духовки, акуратно викладіть його з формочки на блюдце, охолодіть, а потім рясно притрусіть цукровою пудрою. Подавати до столу фондан можна, прикрасивши свіжими ягодами малини.

    Крок - 7

Оцінити рецепт