Укр
Рус
Фондан Випічка Італійська кухня

Фондан з какао

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

877 - переглядів
60 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Фондан з какао - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Є кілька способів приготувати фондан з какао, і, отже, він відомий під різними іменами. У всьому світі його порівнюють з шоколадним тістечком, суфле, шоколадною помадкою. Як правило, фондан готується з яєчного жовтка з шоколадним сиропом, однак цей рецепт без яєць і з борошна.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Фондан з какао" (на 100 грам)

  • Білки5.3 гр.
  • Жири17.3 гр.
  • Вуглеводи47 гр.
  • Калорії371 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу просійте за допомогою сита в миску пшеничне борошно, додайте какао-порошок і цукрову пудру. Так само просійте разом з борошном через сито харчову соду, трохи розпушувача для тіста і сіль.

Крок - 1
02

Тепер додайте в миску трохи ванільного екстракту (можна використовувати і ванільний цукор), заздалегідь розтоплене вершкове масло і залийте частину теплого молока. Далі за допомогою вінчика або міксера збовтайте все, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної рідкої маси.

Крок - 2
03

Дайте утвореній масі трохи постояти, а потім залийте в миску другу частину теплого молока і ще раз все ретельно перемішайте, до однорідності. На виході повинно вийти досить рідке тісто без грудочок.

Крок - 3
04

Тепер підготуйте спеціальні формочки для випікання майбутньої страви. Краще використовувати невеликі форми (як для кексів), щоб на виході зручно було випічку подавати порційно. Отже, алюмінієві формочки добре промажте вершковим маслом, а потім рясно притрусіть какао-порошком по всій ємності.

Крок - 4
05

Далі акуратно залийте за допомогою ложки в кожну змащену форму, не повністю її заповнивши (трохи вище половини ємності), раніше підготовлене рідке тісто. Тепер поверх тіста покладіть часточки шоколаду, а потім легенько утрамбуйте їх всередину тіста, і загладьте верхівку. Повинні вийти красиві заготовки в формочках (майбутній фондан).

Крок - 5
06

Форми з випічкою розмістіть на деко і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 15-18 хвилин. Випічка при запіканні повинна істотно піднятися і утворити красивий темно-коричневий відтінок.

Крок - 6
07

Готовий фондан з какао витягніть з духовки, акуратно викладіть його з формочки на блюдце, охолодіть, а потім рясно притрусіть цукровою пудрою. Подавати до столу фондан можна, прикрасивши свіжими ягодами малини.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Грибний суп пюре з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з вершками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Рис з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами 50 5 3 з 5 - детальніше -
Картопля тушкована - покроковий рецепт, фото 1 Картопля тушкована 50 5 3 з 5 - детальніше -
Куряче філе - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Домашня ковбаса зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Домашня ковбаса зі свинини 120 6 4 з 5 - детальніше -
Білий бульйон - покроковий рецепт, фото 1 Білий бульйон 75 4 3 з 5 - детальніше -
Простий бургер - покроковий рецепт, фото 1 Простий бургер 30 2 2 з 5 - детальніше -
Яблучний пиріг шарлотка - покроковий рецепт, фото 1 Яблучний пиріг шарлотка 65 3 3 з 5 - детальніше -