Є кілька способів приготувати фондан з какао, і, отже, він відомий під різними іменами. У всьому світі його порівнюють з шоколадним тістечком, суфле, шоколадною помадкою. Як правило, фондан готується з яєчного жовтка з шоколадним сиропом, однак цей рецепт без яєць і з борошна.
В першу чергу просійте за допомогою сита в миску пшеничне борошно, додайте какао-порошок і цукрову пудру. Так само просійте разом з борошном через сито харчову соду, трохи розпушувача для тіста і сіль.
Тепер додайте в миску трохи ванільного екстракту (можна використовувати і ванільний цукор), заздалегідь розтоплене вершкове масло і залийте частину теплого молока. Далі за допомогою вінчика або міксера збовтайте все, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної рідкої маси.
Дайте утвореній масі трохи постояти, а потім залийте в миску другу частину теплого молока і ще раз все ретельно перемішайте, до однорідності. На виході повинно вийти досить рідке тісто без грудочок.
Тепер підготуйте спеціальні формочки для випікання майбутньої страви. Краще використовувати невеликі форми (як для кексів), щоб на виході зручно було випічку подавати порційно. Отже, алюмінієві формочки добре промажте вершковим маслом, а потім рясно притрусіть какао-порошком по всій ємності.
Далі акуратно залийте за допомогою ложки в кожну змащену форму, не повністю її заповнивши (трохи вище половини ємності), раніше підготовлене рідке тісто. Тепер поверх тіста покладіть часточки шоколаду, а потім легенько утрамбуйте їх всередину тіста, і загладьте верхівку. Повинні вийти красиві заготовки в формочках (майбутній фондан).
Форми з випічкою розмістіть на деко і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 15-18 хвилин. Випічка при запіканні повинна істотно піднятися і утворити красивий темно-коричневий відтінок.
Готовий фондан з какао витягніть з духовки, акуратно викладіть його з формочки на блюдце, охолодіть, а потім рясно притрусіть цукровою пудрою. Подавати до столу фондан можна, прикрасивши свіжими ягодами малини.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти