Укр
Рус
thermomix thermomix
Фондан Випічка Італійська кухня

Фондан в домашніх умовах

740 - переглядів
60 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Фондан в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Такий варіант випічки - прекрасне рішення для будь-якого приводу, адже фондан завжди відмінно виглядає і надає будь-якому застіллю святкової атмосфери. З тонкощами і секретами приготування фондана в домашніх умовах ви ознайомитеся в цьому рецепті, за допомогою якого у вас обов'язково вийде цей чудовий десерт на найвищому рівні.

Інгредієнти

  • Борошно 100 г.
  • Цукрова пудра 100 г.
  • Вершкове масло 100 г.
  • Яйце 2 шт.
  • Жовток 2 шт.
  • Шоколад темний 100 г.
  • Какао 2 ст.л
  • Малина за смаком
  • М’ята 2 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Насамперед включаємо духовку, нехай нагрівається, адже тісто на фондан готується дуже битро, а випікати його потрібно в добре розігрітій духовці. Тепер займемося тістом. Фондан готується зі звичайного бісквітного тіста, для приготування якого нам потрібно спочатку розтопити на водяній бані гіркий шоколад разом з вершковим маслом.

    Крок - 1
  2. 02

    Коли ці інгредієнти повністю розчиняться, і маса стане рідкої консистенції, знімаємо ємність з водяної бані. Тепер в глибокій ємності збиваємо яйця вінчиком або за допомогою міксера. Бажано, перед використанням яйця охолодити. Якщо ви хочете отримати більш пишну і ніжну масу, можете збити окремо яєчні жовтки і білки, а потім збиті білки акуратно ввести вже в готове тісто.

    Крок - 2
  3. 03

    Отже, до яєць додаємо цукрову пудру, потім борошно, при бажанні можна покласти трошки ванільного екстракту. В кінці вливаємо розтоплену шоколадно-масляну масу і ще раз все ретельно перемішуємо. Тісто готове. Воно повинно вийти трошки рідкіше, ніж на бісквіт.

    Крок - 3
  4. 04

    Форми для фондана використовуємо будь-які, чудово підійдуть і металеві форми для кексів, і силіконові. Перед тим, як помістити тісто, форми змащуємо розтопленим вершковим маслом і гарненько посипаємо какао.

    Крок - 4
  5. 05

    Наповнюємо формочки приблизно на 2/3, після чого відправляємо їх в духовку випікатися при температурі 200 градусів хвилин на 5-7. Як правило, готовим фондан вважається, коли на ньому утворилася плівка.

    Крок - 5
  6. 06

    Поки фондан готується, пропонуємо вам зробити смачне поливання з малини. Для цього просто подрібнюємо ягоди блендером, перетворивши їх в ніжне, ароматне малинове пюре.

    Крок - 6
  7. 07

    Готовий фондан дістаємо з духовки і залишаємо буквально хвилин на 5 охолодитися, після чого його потрібно акуратно перевернути на тарілку, трохи притиснувши його.

    Крок - 7
  8. 08

    Поруч красиво поливаємо малиновим пюре, а також можна прикрасити листочками свіжої м'яти або меліси. Насолоджуватися фонданом рекомендують гарячим, щоб шоколад всередині красиво витікав. Такий десерт, як шоколадний фондан, приготований в домашніх умовах, - це досить швидке в приготуванні кондитерське вишукування, яке приведе в захват абсолютно всіх, кому пощастить її спробувати

    Крок - 8

Оцінити рецепт