Укр
Рус
thermomix thermomix
Фондан Випічка Італійська кухня

Фондан класичний

65 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Фондан класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Дуже часто хочеться відтворити щось ефектне, особливо якщо це стосується десерту. Та ще щоб не дуже затратно, не по грошах, не по часу. А ви знаєте, є дуже смачний, ну прям божественний французький десерт, від якого часом йде обертом голова. Заінтригували? Тоді увага, вишукані ласощі - фондан, бісквіт з рідкою начинкою, звісно, з шоколаду. І хоча існує кілька різновидів цього десерту, старанна господиня завжди зможе приготувати навіть найскладніший варіант, безперечно дотримуючись рецептуру. Для тих, хто бажає навчитися дивувати своїх гостей справжніми шедеврами, наш рецепт - фондан класичний, завдяки якому ви зможете просто і швидко отримати дивовижне шоколадне лакомство.

Інгредієнти

  • Вершки 20 % 40 мл.
  • Шоколад темний 130 г.
  • Вершкове масло 20 г.
  • Яйце 2 шт.
  • Цукор 20 г.
  • Борошно 20 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Сьогодні приготуємо фондан з одним маленьким секретом, який дає 100% -ву ймовірність витікання серединки. У невелику каструлю з антипригарним покриттям налийте вершки. Увімкніть середній вогонь. Доведіть вершки до початку кипіння, постійно помішуючи.

    Крок - 1
  2. 02

    Як тільки ви побачили з'являючіся бульбашки, вимкніть вогонь і додайте до вершків подрібнений шоколад. Його можете розкришити руками або розрізати ножем. Швидко і ретельно перемішайте масу лопаткою, щоб шоколад повністю розчинився.

    Крок - 2
  3. 03

    Отриману гладеньку вершково-шоколадну масу перелийте в невеликий контейнер. Дайте їй охолонути до кімнатної температури, а потім поставте в морозильну камеру, вона повинна добре застигнути.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер приступіть до приготування самого тіста для фондана. У глибоку металеву або скляну термостійку миску розкришіть шоколад на невеликі шматки. Шоколад краще використовувати темний.

    Крок - 4
  5. 05

    До подрібненого шоколаду додайте шматочок вершкового масла. Поставте миску з маслом і шоколадом на водяну баню. Постійно перемішуйте інгредієнти лопаткою, щоб вони розтопилися. Розтоплений шоколад з маслом відставте поки в сторону, щоб маса трохи охолола.

    Крок - 5
  6. 06

    Візьміть іншу, чисту миску. Розбийте в неї яйця і додайте цукор. Перемішайте все вінчиком, до отримання однорідного стану і пишної піни.

    Крок - 6
  7. 07

    До збитих яєць з цукром вилийте шоколадну масу і добре змішайте, до повного з'єднання продуктів і отримання маси однакового кольору.

    Крок - 7
  8. 08

    До вийшовшої рідкої маси, додайте просіяне борошно. Знову перемішайте все лопаткою, поки не вийде гладке тісто без грудок.

    Крок - 8
  9. 09

    Для випікання фондана використовуйте форми, які для вас зручні або є в наявності. В даному випадку будуть застосовуватися паперові формочки (напевно ви знаєте, їх не потрібно змащувати, вони вже просочені спеціальним жиром). Покладіть на дно кожної форми невелику кількість тіста.

    Крок - 9
  10. 10

    Вийміть з морозилки контейнер з шоколадно-вершковою масою, приготованою на самому початку рецепта. Наберіть чайну ложку маси і покладіть на тісто по центру, в кожній формочці.

    Крок - 10
  11. 11

    Зверху накрийте шоколадно-вершкову масу рештою тіста, розподіливши його по всіх формах. Наповнюйте форми приблизно на 2/3, так як тісто під час випікання підніметься. Поставте фондан в розігріту духовку до 170 градусів на 12 хвилин для випікання.

    Крок - 11
  12. 12

    Готові фондани вийміть з духовки, дайте їм трохи часу охолонути. Потім вийміть їх з паперової форми. Подавайте, присипавши цукровою пудрою зі свіжою полуницею. Приємного.

    Крок - 12

Оцінити рецепт