Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Фондан Випічка Італійська кухня

Фондан класичний

( 4.8571 4 57 7 оцінок)
713 - переглядів
65 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Фондан класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Дуже часто хочеться відтворити щось ефектне, особливо якщо це стосується десерту. Та ще щоб не дуже затратно, не по грошах, не по часу. А ви знаєте, є дуже смачний, ну прям божественний французький десерт, від якого часом йде обертом голова. Заінтригували? Тоді увага, вишукані ласощі - фондан, бісквіт з рідкою начинкою, звісно, з шоколаду. І хоча існує кілька різновидів цього десерту, старанна господиня завжди зможе приготувати навіть найскладніший варіант, безперечно дотримуючись рецептуру. Для тих, хто бажає навчитися дивувати своїх гостей справжніми шедеврами, наш рецепт - фондан класичний, завдяки якому ви зможете просто і швидко отримати дивовижне шоколадне лакомство.

Інгредієнти

  • Вершки 20 % 40 мл.
  • Шоколад темний 130 г.
  • Вершкове масло 20 г.
  • Яйце 2 шт.
  • Цукор 20 г.
  • Борошно 20 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Сьогодні приготуємо фондан з одним маленьким секретом, який дає 100% -ву ймовірність витікання серединки. У невелику каструлю з антипригарним покриттям налийте вершки. Увімкніть середній вогонь. Доведіть вершки до початку кипіння, постійно помішуючи.

Крок - 1
02

Як тільки ви побачили з'являючіся бульбашки, вимкніть вогонь і додайте до вершків подрібнений шоколад. Його можете розкришити руками або розрізати ножем. Швидко і ретельно перемішайте масу лопаткою, щоб шоколад повністю розчинився.

Крок - 2
03

Отриману гладеньку вершково-шоколадну масу перелийте в невеликий контейнер. Дайте їй охолонути до кімнатної температури, а потім поставте в морозильну камеру, вона повинна добре застигнути.

Крок - 3
04

Тепер приступіть до приготування самого тіста для фондана. У глибоку металеву або скляну термостійку миску розкришіть шоколад на невеликі шматки. Шоколад краще використовувати темний.

Крок - 4
05

До подрібненого шоколаду додайте шматочок вершкового масла. Поставте миску з маслом і шоколадом на водяну баню. Постійно перемішуйте інгредієнти лопаткою, щоб вони розтопилися. Розтоплений шоколад з маслом відставте поки в сторону, щоб маса трохи охолола.

Крок - 5
06

Візьміть іншу, чисту миску. Розбийте в неї яйця і додайте цукор. Перемішайте все вінчиком, до отримання однорідного стану і пишної піни.

Крок - 6
07

До збитих яєць з цукром вилийте шоколадну масу і добре змішайте, до повного з'єднання продуктів і отримання маси однакового кольору.

Крок - 7
08

До вийшовшої рідкої маси, додайте просіяне борошно. Знову перемішайте все лопаткою, поки не вийде гладке тісто без грудок.

Крок - 8
09

Для випікання фондана використовуйте форми, які для вас зручні або є в наявності. В даному випадку будуть застосовуватися паперові формочки (напевно ви знаєте, їх не потрібно змащувати, вони вже просочені спеціальним жиром). Покладіть на дно кожної форми невелику кількість тіста.

Крок - 9
10

Вийміть з морозилки контейнер з шоколадно-вершковою масою, приготованою на самому початку рецепта. Наберіть чайну ложку маси і покладіть на тісто по центру, в кожній формочці.

Крок - 10
11

Зверху накрийте шоколадно-вершкову масу рештою тіста, розподіливши його по всіх формах. Наповнюйте форми приблизно на 2/3, так як тісто під час випікання підніметься. Поставте фондан в розігріту духовку до 170 градусів на 12 хвилин для випікання.

Крок - 11
12

Готові фондани вийміть з духовки, дайте їм трохи часу охолонути. Потім вийміть їх з паперової форми. Подавайте, присипавши цукровою пудрою зі свіжою полуницею. Приємного.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шоколадно-апельсиновий фондан - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадно-апельсиновий фондан 75 3 3 з 5 - детальніше -
Фондан з какао - покроковий рецепт, фото 1 Фондан з какао 60 2 3 з 5 - детальніше -
Шоколадний Фондан - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадний Фондан 30 2 2 з 5 - детальніше -
Фондан в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Фондан в домашніх умовах 60 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Шурпа на багатті - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа на багатті 80 6 4 з 5 - детальніше -
Суші Сакура - покроковий рецепт, фото 1 Суші Сакура 40 2 3 з 5 - детальніше -
Окрошка на сметані - покроковий рецепт, фото 1 Окрошка на сметані 30 6 3 з 5 - детальніше -