Дуже часто хочеться відтворити щось ефектне, особливо якщо це стосується десерту. Та ще щоб не дуже затратно, не по грошах, не по часу. А ви знаєте, є дуже смачний, ну прям божественний французький десерт, від якого часом йде обертом голова. Заінтригували? Тоді увага, вишукані ласощі - фондан, бісквіт з рідкою начинкою, звісно, з шоколаду. І хоча існує кілька різновидів цього десерту, старанна господиня завжди зможе приготувати навіть найскладніший варіант, безперечно дотримуючись рецептуру. Для тих, хто бажає навчитися дивувати своїх гостей справжніми шедеврами, наш рецепт - фондан класичний, завдяки якому ви зможете просто і швидко отримати дивовижне шоколадне лакомство.
Сьогодні приготуємо фондан з одним маленьким секретом, який дає 100% -ву ймовірність витікання серединки. У невелику каструлю з антипригарним покриттям налийте вершки. Увімкніть середній вогонь. Доведіть вершки до початку кипіння, постійно помішуючи.
Як тільки ви побачили з'являючіся бульбашки, вимкніть вогонь і додайте до вершків подрібнений шоколад. Його можете розкришити руками або розрізати ножем. Швидко і ретельно перемішайте масу лопаткою, щоб шоколад повністю розчинився.
Отриману гладеньку вершково-шоколадну масу перелийте в невеликий контейнер. Дайте їй охолонути до кімнатної температури, а потім поставте в морозильну камеру, вона повинна добре застигнути.
Тепер приступіть до приготування самого тіста для фондана. У глибоку металеву або скляну термостійку миску розкришіть шоколад на невеликі шматки. Шоколад краще використовувати темний.
До подрібненого шоколаду додайте шматочок вершкового масла. Поставте миску з маслом і шоколадом на водяну баню. Постійно перемішуйте інгредієнти лопаткою, щоб вони розтопилися. Розтоплений шоколад з маслом відставте поки в сторону, щоб маса трохи охолола.
Візьміть іншу, чисту миску. Розбийте в неї яйця і додайте цукор. Перемішайте все вінчиком, до отримання однорідного стану і пишної піни.
До збитих яєць з цукром вилийте шоколадну масу і добре змішайте, до повного з'єднання продуктів і отримання маси однакового кольору.
До вийшовшої рідкої маси, додайте просіяне борошно. Знову перемішайте все лопаткою, поки не вийде гладке тісто без грудок.
Для випікання фондана використовуйте форми, які для вас зручні або є в наявності. В даному випадку будуть застосовуватися паперові формочки (напевно ви знаєте, їх не потрібно змащувати, вони вже просочені спеціальним жиром). Покладіть на дно кожної форми невелику кількість тіста.
Вийміть з морозилки контейнер з шоколадно-вершковою масою, приготованою на самому початку рецепта. Наберіть чайну ложку маси і покладіть на тісто по центру, в кожній формочці.
Зверху накрийте шоколадно-вершкову масу рештою тіста, розподіливши його по всіх формах. Наповнюйте форми приблизно на 2/3, так як тісто під час випікання підніметься. Поставте фондан в розігріту духовку до 170 градусів на 12 хвилин для випікання.
Готові фондани вийміть з духовки, дайте їм трохи часу охолонути. Потім вийміть їх з паперової форми. Подавайте, присипавши цукровою пудрою зі свіжою полуницею. Приємного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти