Флорентійський стейк - це один з найдорожчих стейків, які подаються в ресторанах і дуже високо цінуються кулінарами і гурманами по всьому світу. Цей вид стейка є досить великий підсмажений шматок яловичого м'яса, який вирізують з передньої частини філе яловичої туші. Це вважається найкращим шматком. Крім цього, для флорентійського стейка м'ясо повинно бути на порібнині. Як правило, ця страва готується на вугіллі, але також можна використовувати і інші способи, наприклад гриль, духовку або звичайну сковорідку.
Хоч флорентійських стейк і вважається стравою високої кухні, але приготувати його вдома теж можливо. Але для цього потрібно знати деякі секрети. По-перше, це правильний вибір м'яса. Якщо для вас спеціально будуть вирізати шматок яловичої туші, то стежте за тим, щоб він важив трохи більше 1 кг і в товщині був приблизно 5-6 см. Це вважається ідеальними пропорціями для цієї страви. Також ви можете придбати вже готовий стейк, які продаються у вакуумній упаковці в супермаркетах.
Для приготування стейка по-флорентійський використовують мінімальну кількість продуктів. Приступимо ж до самого процесу. Яловичий стейк миємо і сушимо за допомогою паперових рушників. Потім солимо і перчимо його з обох сторін.
Після цього застиляємо деко пергаментним папером, ставимо на нього решітку і викладаємо наш шматок м'яса.
Тепер відправляємо в розігріту духовку цю конструкцію і залишаємо пекти яловичину протягом 40-50 хвилин. За цей час м'ясо трохи підсмажиться і пустить сік. Дістаємо його з духовки і викладаємо на сковорідку, на якій підсмажуємо його по хвилинці з кожного боку.
Сюди ж кидаємо вершкове масло і вимиті свіжі чебрець і розмарин.
Також чистимо від лушпиння часник і нарізаємо кільцями, які кидаємо в сковорідку. У сковорідці у нас вже досить рідини, в якій наші спеції готуються, видаючи п'янкий аромат і надаючи особливого смаку яловичині.
Продовжуємо готувати м'ясо, поливаючи його рідиною з сковорідки ще по кілька хвилин з кожного боку. Готуємо до тієї міри, яку ви любите. Але все ж особливістю флорентійського стейка вважається те, що він завжди подається з кров'ю, тобто прожарювати його таким чином, щоб він був сухий зсередини, не варто.
Готовий стейк знімаємо з вогню і залишаємо дозріти ще хвилин 5, а потім подаємо до столу. Цей стейк цілком заслужено має таку популярність по всьому світу, адже смак його дійсно відмінний.
Випадкові рецепти