Укр
Рус
thermomix thermomix
Стейк Другі страви Російська кухня

Флорентійський стейк

45 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Флорентійський стейк - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Флорентійський стейк - це один з найдорожчих стейків, які подаються в ресторанах і дуже високо цінуються кулінарами і гурманами по всьому світу. Цей вид стейка є досить великий підсмажений шматок яловичого м'яса, який вирізують з передньої частини філе яловичої туші. Це вважається найкращим шматком. Крім цього, для флорентійського стейка м'ясо повинно бути на порібнині. Як правило, ця страва готується на вугіллі, але також можна використовувати і інші способи, наприклад гриль, духовку або звичайну сковорідку.

Інгредієнти

  • Вершкове масло 70 г.
  • Часник 2 зуб.
  • Розмарин 2 шт.
  • Чебрець 1 пуч.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Яловичина 1.5 кг.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Хоч флорентійських стейк і вважається стравою високої кухні, але приготувати його вдома теж можливо. Але для цього потрібно знати деякі секрети. По-перше, це правильний вибір м'яса. Якщо для вас спеціально будуть вирізати шматок яловичої туші, то стежте за тим, щоб він важив трохи більше 1 кг і в товщині був приблизно 5-6 см. Це вважається ідеальними пропорціями для цієї страви. Також ви можете придбати вже готовий стейк, які продаються у вакуумній упаковці в супермаркетах.

    Крок - 1
  2. 02

    Для приготування стейка по-флорентійський використовують мінімальну кількість продуктів. Приступимо ж до самого процесу. Яловичий стейк миємо і сушимо за допомогою паперових рушників. Потім солимо і перчимо його з обох сторін.

    Крок - 2
  3. 03

    Після цього застиляємо деко пергаментним папером, ставимо на нього решітку і викладаємо наш шматок м'яса.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер відправляємо в розігріту духовку цю конструкцію і залишаємо пекти яловичину протягом 40-50 хвилин. За цей час м'ясо трохи підсмажиться і пустить сік. Дістаємо його з духовки і викладаємо на сковорідку, на якій підсмажуємо його по хвилинці з кожного боку.

    Крок - 4
  5. 05

    Сюди ж кидаємо вершкове масло і вимиті свіжі чебрець і розмарин.

    Крок - 5
  6. 06

    Також чистимо від лушпиння часник і нарізаємо кільцями, які кидаємо в сковорідку. У сковорідці у нас вже досить рідини, в якій наші спеції готуються, видаючи п'янкий аромат і надаючи особливого смаку яловичині.

    Крок - 6
  7. 07

    Продовжуємо готувати м'ясо, поливаючи його рідиною з сковорідки ще по кілька хвилин з кожного боку. Готуємо до тієї міри, яку ви любите. Але все ж особливістю флорентійського стейка вважається те, що він завжди подається з кров'ю, тобто прожарювати його таким чином, щоб він був сухий зсередини, не варто.

    Крок - 7
  8. 08

    Готовий стейк знімаємо з вогню і залишаємо дозріти ще хвилин 5, а потім подаємо до столу. Цей стейк цілком заслужено має таку популярність по всьому світу, адже смак його дійсно відмінний.

    Крок - 8

Оцінити рецепт