Укр
Рус
Стейк Другі страви Російська кухня

Флорентійський стейк

( 4.7273 4 511 11 оцінок)
1565 - переглядів
45 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Флорентійський стейк - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Флорентійський стейк - це один з найдорожчих стейків, які подаються в ресторанах і дуже високо цінуються кулінарами і гурманами по всьому світу. Цей вид стейка є досить великий підсмажений шматок яловичого м'яса, який вирізують з передньої частини філе яловичої туші. Це вважається найкращим шматком. Крім цього, для флорентійського стейка м'ясо повинно бути на порібнині. Як правило, ця страва готується на вугіллі, але також можна використовувати і інші способи, наприклад гриль, духовку або звичайну сковорідку.

Інгредієнти

  • Вершкове масло 70 г.
  • Часник 2 зуб.
  • Розмарин 2 шт.
  • Чебрець 1 пуч.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Яловичина 1.5 кг.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Хоч флорентійських стейк і вважається стравою високої кухні, але приготувати його вдома теж можливо. Але для цього потрібно знати деякі секрети. По-перше, це правильний вибір м'яса. Якщо для вас спеціально будуть вирізати шматок яловичої туші, то стежте за тим, щоб він важив трохи більше 1 кг і в товщині був приблизно 5-6 см. Це вважається ідеальними пропорціями для цієї страви. Також ви можете придбати вже готовий стейк, які продаються у вакуумній упаковці в супермаркетах.

Крок - 1
02

Для приготування стейка по-флорентійський використовують мінімальну кількість продуктів. Приступимо ж до самого процесу. Яловичий стейк миємо і сушимо за допомогою паперових рушників. Потім солимо і перчимо його з обох сторін.

Крок - 2
03

Після цього застиляємо деко пергаментним папером, ставимо на нього решітку і викладаємо наш шматок м'яса.

Крок - 3
04

Тепер відправляємо в розігріту духовку цю конструкцію і залишаємо пекти яловичину протягом 40-50 хвилин. За цей час м'ясо трохи підсмажиться і пустить сік. Дістаємо його з духовки і викладаємо на сковорідку, на якій підсмажуємо його по хвилинці з кожного боку.

Крок - 4
05

Сюди ж кидаємо вершкове масло і вимиті свіжі чебрець і розмарин.

Крок - 5
06

Також чистимо від лушпиння часник і нарізаємо кільцями, які кидаємо в сковорідку. У сковорідці у нас вже досить рідини, в якій наші спеції готуються, видаючи п'янкий аромат і надаючи особливого смаку яловичині.

Крок - 6
07

Продовжуємо готувати м'ясо, поливаючи його рідиною з сковорідки ще по кілька хвилин з кожного боку. Готуємо до тієї міри, яку ви любите. Але все ж особливістю флорентійського стейка вважається те, що він завжди подається з кров'ю, тобто прожарювати його таким чином, щоб він був сухий зсередини, не варто.

Крок - 7
08

Готовий стейк знімаємо з вогню і залишаємо дозріти ще хвилин 5, а потім подаємо до столу. Цей стейк цілком заслужено має таку популярність по всьому світу, адже смак його дійсно відмінний.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Стейк из индейки в духовке - покроковий рецепт, фото 1 Стейк из индейки в духовке 45 2 3 з 5 - детальніше -
Стейк из кеты в духовке - покроковий рецепт, фото 1 Стейк из кеты в духовке 35 2 2 з 5 - детальніше -
Стейк из семги на сковороде - покроковий рецепт, фото 1 Стейк из семги на сковороде 35 1 2 з 5 - детальніше -
Стейк из курицы - покроковий рецепт, фото 1 Стейк из курицы 50 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Заливное из языка говяжьего - покроковий рецепт, фото 1 Заливное из языка говяжьего 180 4 3 з 5 - детальніше -
Куриные сердечки - покроковий рецепт, фото 1 Куриные сердечки 35 4 2 з 5 - детальніше -
Баклажаны по корейски - покроковий рецепт, фото 1 Баклажаны по корейски 40 6 2 з 5 - детальніше -
Мусака с фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Мусака с фаршем 55 3 3 з 5 - детальніше -