Філе індички в рукаві - один з найпростіших і смачних рецептів приготування індичатини. М'ясо індички сухувате, а в рукаві воно виходить соковитим і ніжним. Така страва чудово підійде для сімейної вечері або святкового обіду.
У скляну ємність насипте сіль. Додайте чорний мелений перець, а також солодку і гостру паприку. Часник очистіть від лушпиння, подрібніть і відправте до інших спецій. Ретельно перемішайте інгредієнти, щоб суміш стала однорідною.
Філе індички вимийте, просушіть паперовим рушником і обваляйте з усіх боків в приготовленій суміші спецій.
Присипте індичину майораном і залиште на годину маринуватися. Якщо хочете, можете витримати м'ясо вночі в холодильнику.
Підготуйте рукав для запікання, защіпнув його з одного боку фіксатором.
Розігрійте на сковороді рослинне масло і обсмажте на ньому індичку з усіх боків до утворення рум'яної скоринки. Це дозволить запечатати соки всередині. До того ж скоринка апетитно виглядає.
Покладіть обсмажену індичку в рукав. Сковороду, в якій смажилося м'ясо, обмийте водою і вилийте цю воду в рукав до індички.
Покладіть м'ясо в форму для випічки, додайте вершкове масло і защіпніте другу сторону рукава.
Зробіть в рукаві кілька надрізів для виходу пара. Прогрійте духовку до 180 градусів, помістіть туди індичку і запікайте з конвекцією протягом 55 хвилин.
Вийміть деко з духовки і дайте м'ясу ще 5-7 хвилин настоятися. Філе індички в рукаві готове. Зніміть рукав, вийміть м'ясо на тарілку, а сік, що утворився злийте в соусницю. Наріжте індичку шматочками і подавайте до столу з картоплею, макаронами або рисом і соусом. Смачного!
Випадкові рецепти