Укр
Рус
thermomix thermomix
Плов Другі страви Турецька кухня

Ферганський плов

2189 - переглядів
60 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Ферганський плов - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Турецька кухня, Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Ферганский  - восхитительный плов, покрытый говядиной, морковью и специями. Первоначально это узбекское блюдо, но приготовленное и получившее любовь во всей Средней Азии.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Яловичина 1 кг.
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Кмин 1 ч.л
  • Коріандр 1 ч.л
  • Вода 3 скл.
  • Сіль за смаком
  • Морква 3 шт.
  • Рис 1 1/2 скл.
  • Окріп 2 1/2 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Почніть з підготовки м'яса. Промийте ретельно яловичину під проточною водою так, щоб вода вже стікала чиста, без крові. Потім наріжте м'ясо досить великими частинами.

    Крок - 1
  2. 02

    Помістіть глибокий сотейник на плиту, влийте рослинне масло і розігрійте на високій температурі. Відправте в киплячу олію шматки м'яса і обсмажуйте, постійно помішуючи хвилин 5-10.

    Крок - 2
  3. 03

    Далі відсуньте яловичину на один бік сотейника, а в іншу половину закиньте дрібно нарізану цибулю і ретельно усе перемішайте. Зменшіть температуру до мінімуму і томіть 3 хвилини.

    Крок - 3
  4. 04

    Потім додайте до яловичої суміші видавлений через чеснокодавку часник, поперчіть, всипте насіння кмину, мелений коріандр і ще раз добре змішайте м'ясо зі спеціями.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі влийте в яловичину води стільки, щоб повністю покрити м'ясо і, додавши вогонь, доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до середнього мінімуму, накрийте сотейник кришкою і дайте яловичині кипіти протягом 45 хвилин, періодично помішуючи.

    Крок - 5
  6. 06

    Тим часом очистіть молоду моркву від шкірки і наріжте тонкою соломкою. Білий рис замочіть на 15 хвилин у холодній воді.  

    Крок - 6
  7. 07

    Після закінчення потрібного часу зніміть з сотейника кришку, приправте трохи яловичину сіллю, закиньте нарізану моркву і ретельно промитий рис. Помішайте усе гарненько, і добросьте трохи шафрану.

    Крок - 7
  8. 08

    Потім налийте в сотейник гарячої води, щоб покрити повністю рис і, накривши кришкою, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до середнього рівня і дайте рису тушкуватися протягом 15 хвилин або поки вся рідина не буде впитана рисом.

    Крок - 8
  9. 09

    Зменшіть вогонь до мінімально можливого налаштування і продовжуйте готувати ще 10 хвилин. Вимкніть вогонь і дайте плову ще постояти протягом 10 хвилин перед подачею на стіл. Подавати до столу ферганський плов найкраще зі свіжими овочами або соліннями.

    Крок - 9

Оцінити рецепт