Укр
Рус
Плов Другі страви Турецька кухня

Ферганський плов

( 4.8800 4 525 25 оцінок)

2323 - переглядів
60 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Ферганський плов - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Турецька кухня, Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Ферганский  - восхитительный плов, покрытый говядиной, морковью и специями. Первоначально это узбекское блюдо, но приготовленное и получившее любовь во всей Средней Азии.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ферганський плов" (на 100 грам)

  • Білки8.8 гр.
  • Жири7.7 гр.
  • Вуглеводи11.9 гр.
  • Калорії154 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Почніть з підготовки м'яса. Промийте ретельно яловичину під проточною водою так, щоб вода вже стікала чиста, без крові. Потім наріжте м'ясо досить великими частинами.

Крок - 1
02

Помістіть глибокий сотейник на плиту, влийте рослинне масло і розігрійте на високій температурі. Відправте в киплячу олію шматки м'яса і обсмажуйте, постійно помішуючи хвилин 5-10.

Крок - 2
03

Далі відсуньте яловичину на один бік сотейника, а в іншу половину закиньте дрібно нарізану цибулю і ретельно усе перемішайте. Зменшіть температуру до мінімуму і томіть 3 хвилини.

Крок - 3
04

Потім додайте до яловичої суміші видавлений через чеснокодавку часник, поперчіть, всипте насіння кмину, мелений коріандр і ще раз добре змішайте м'ясо зі спеціями.

Крок - 4
05

Далі влийте в яловичину води стільки, щоб повністю покрити м'ясо і, додавши вогонь, доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до середнього мінімуму, накрийте сотейник кришкою і дайте яловичині кипіти протягом 45 хвилин, періодично помішуючи.

Крок - 5
06

Тим часом очистіть молоду моркву від шкірки і наріжте тонкою соломкою. Білий рис замочіть на 15 хвилин у холодній воді.  

Крок - 6
07

Після закінчення потрібного часу зніміть з сотейника кришку, приправте трохи яловичину сіллю, закиньте нарізану моркву і ретельно промитий рис. Помішайте усе гарненько, і добросьте трохи шафрану.

Крок - 7
08

Потім налийте в сотейник гарячої води, щоб покрити повністю рис і, накривши кришкою, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до середнього рівня і дайте рису тушкуватися протягом 15 хвилин або поки вся рідина не буде впитана рисом.

Крок - 8
09

Зменшіть вогонь до мінімально можливого налаштування і продовжуйте готувати ще 10 хвилин. Вимкніть вогонь і дайте плову ще постояти протягом 10 хвилин перед подачею на стіл. Подавати до столу ферганський плов найкраще зі свіжими овочами або соліннями.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -
Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -
Салат з яловичим язиком - покроковий рецепт, фото 1 Салат з яловичим язиком 45 4 2 з 5 - детальніше -
Лазанья з соусом Болоньєзе - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья з соусом Болоньєзе 60 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Кюфта бозбаш - покроковий рецепт, фото 1 Кюфта бозбаш 85 6 3 з 5 - детальніше -
Пудинг чіа - покроковий рецепт, фото 1 Пудинг чіа 45 2 3 з 5 - детальніше -
Домашній сир з сиру і молока - покроковий рецепт, фото 1 Домашній сир з сиру і молока 45 2 3 з 5 - детальніше -
Рататуй в духовці з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Рататуй в духовці з сиром 75 5 3 з 5 - детальніше -