Ферганский - восхитительный плов, покрытый говядиной, морковью и специями. Первоначально это узбекское блюдо, но приготовленное и получившее любовь во всей Средней Азии.
Почніть з підготовки м'яса. Промийте ретельно яловичину під проточною водою так, щоб вода вже стікала чиста, без крові. Потім наріжте м'ясо досить великими частинами.
Помістіть глибокий сотейник на плиту, влийте рослинне масло і розігрійте на високій температурі. Відправте в киплячу олію шматки м'яса і обсмажуйте, постійно помішуючи хвилин 5-10.
Далі відсуньте яловичину на один бік сотейника, а в іншу половину закиньте дрібно нарізану цибулю і ретельно усе перемішайте. Зменшіть температуру до мінімуму і томіть 3 хвилини.
Потім додайте до яловичої суміші видавлений через чеснокодавку часник, поперчіть, всипте насіння кмину, мелений коріандр і ще раз добре змішайте м'ясо зі спеціями.
Далі влийте в яловичину води стільки, щоб повністю покрити м'ясо і, додавши вогонь, доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до середнього мінімуму, накрийте сотейник кришкою і дайте яловичині кипіти протягом 45 хвилин, періодично помішуючи.
Тим часом очистіть молоду моркву від шкірки і наріжте тонкою соломкою. Білий рис замочіть на 15 хвилин у холодній воді.
Після закінчення потрібного часу зніміть з сотейника кришку, приправте трохи яловичину сіллю, закиньте нарізану моркву і ретельно промитий рис. Помішайте усе гарненько, і добросьте трохи шафрану.
Потім налийте в сотейник гарячої води, щоб покрити повністю рис і, накривши кришкою, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до середнього рівня і дайте рису тушкуватися протягом 15 хвилин або поки вся рідина не буде впитана рисом.
Зменшіть вогонь до мінімально можливого налаштування і продовжуйте готувати ще 10 хвилин. Вимкніть вогонь і дайте плову ще постояти протягом 10 хвилин перед подачею на стіл. Подавати до столу ферганський плов найкраще зі свіжими овочами або соліннями.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти