Ці фаршировані перці з начинкою з індички і коричневого рису, приправлені тмином і спеціями і увінчані сиром, є улюбленими багатьох!
Розігрійте духовку до 200 градусів. Помістіть невелику каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Засипте в окріп довгозернистий або коричневий рис і відварюйте приблизно 20 хвилин.
Надішліть невелику сковорідку на плиту, промажте її вершковою або оливковою олією і добре прогрійте. Додайте в сковорідку попередньо очищену від лушпиння і подрібнену ріпчасту цибулю (можна навіть натерти на дрібній тертці), очищений і видавлений через чеснокодавку часник.
Далі засипте в сковорідку подрібнену кінзу і смажте, помішуючи, близько 2 хвилин. Далі додайте в сковорідку фарш індички (можна використовувати курячий фарш), сіль, часниковий порошок, кмин і томіть вміст, постійно мішаючи, протягом 4-5 хвилин, поки м'ясо повністю не приготується.
Тепер додайте в сковорідку трохи томатного соусу або кетчуп і заздалегідь приготованого курячого бульйону, добре перемішайте все і тушкуйте на повільному вогні близько 5 хвилин.
Змішайте приготований рис і м'ясну начинку разом, а потім зніміть сковорідку з вогню і охолодіть вміст. Розріжте солодкий перець навпіл і видаліть все насіння. Потім промийте частини перцю під проточною водою і просушіть.
Розкладіть підготовлену і охолоджену м'ясну начинку на кожну половину перцю і помістіть в попередньо змащену вершковим маслом форму для випічки.
Зверху на кожен перець потрусіть заздалегідь натертий на крупній тертці твердий сир.
Залийте залишок курячого бульйону на дно форми для випічки. Накрийте щільно алюмінієвою фольгою, відправте в розігріту духовку і випікайте близько 45 хвилин.
По закінченню цього часу видаліть з форми фольгу, приправте страву нашаткованою зеленню петрушки, розкладіть на тарілки і подавайте до обіднього столу зі сметаною або улюбленим соусом. Смачного!
Випадкові рецепти