Укр
Рус
Фаршировані гриби Закуски Французька кухня

Фаршировані печериці

( 4.8571 4 521 21 оцінка)
2631 - переглядів
45 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Фаршировані печериці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Будь-яке святкове застілля та й просто обідній стіл часто радують їдців легкими гарячими закусками, які і готуються без особливих зусиль і за смаком перевершують багато гарячіх страв. Якщо перед вами стоїть завдання швидко приготувати оригінальну та ще й смачну страву, досить простий варіант закуски - фаршировані печериці. Звичайно, у вас відразу ж виникне питання, а які ж продукти знадобляться для начинки? Відразу хочу зауважити, варіантів безліч. Від м'яса і риби, до рису і сиру. Але якщо ви скористаєтеся нашим рецептом, то приготовані шампіньйони підійдуть навіть вегетаріанцям. Як я вже говорив, фаршировані гриби, особливо печериці, є дуже легкою і неймовірно смачною гарячою закускою.

Інгредієнти

  • Сіль за смаком
  • Шпинат 50 г.
  • Пармезан за смаком
  • Рікотта 150 г.
  • Соус томатний 4 ст.л
  • Гриби 350 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Найчастіше, в приготуванні цієї страви використовують як начинку м'ясо курки або індички, і в тому числі справжнісінький жульен. Я ж хочу запропонувати варіант вегетаріанської начинки, яка відмінно впишеться в раціон тих, хто надумав постити. Якщо ви і ваші домашні воліють просту і не дуже важку для шлунка їжу, тоді читайте рецепт і приступайте до справи. Повірте, у вас вийде чудова закуска, яка гідно прикрасить як святковий, так і повсякденний стіл. Ну, для початку приготуємо всі необхідні інгредієнти. Перш за все беремо свіжий шпинат, добре промиваємо холодною водою, обов'язково просушуємо, щоб не було зайвої вологи, а потім дрібно шаткуємо.

Крок - 1
02

Сир пармезан натираємо на дрібну терку.

Крок - 2
03

Тепер приступаємо до грибів. Печериці краще взяти однакового розміру, ну, щоб страва виглядала більш естетично. Капелюшки середнього розміру, до речі, якщо побільше - то не страшно, відрізаємо від корінців, чистимо і промиваємо. Викладаємо на паперовий рушник і просушуємо.

Крок - 3
04

У глибоку миску викладаємо сир рікотта, додаємо нашатковану зелень шпинату і половину натертого сиру пармезан, добре все перемішуємо в однорідну масу.

Крок - 4
05

Тепер беремо підготовлені капелюшки печериць і викладаємо на робочу поверхню, тильною стороною вниз.

Крок - 5
06

Посипаємо кожен грибочок сіллю і в кожен капелюшок поміщаємо томатний соус. Далі кожну грибну ємність заповнюємо приготовленою сирною масою з зеленню.

Крок - 6
07

Після цього посипаємо гриби залишившимся пармезаном і викладаємо фаршировані печериці на деко, застелений пергаментним папером. Деко відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів, і запікаємо протягом 20 хвилин.

Крок - 7
08

Така закуска смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Подаючи до столу, можна прикрасити листочками свіжої зелені і часточкою помідора.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Кексы с вишней - покроковий рецепт, фото 1 Кексы с вишней 70 2 3 з 5 - детальніше -
Зразы с говядиной - покроковий рецепт, фото 1 Зразы с говядиной 60 4 3 з 5 - детальніше -
Греческий салат - покроковий рецепт, фото 1 Греческий салат 20 4 2 з 5 - детальніше -