Будь-яке святкове застілля та й просто обідній стіл часто радують їдців легкими гарячими закусками, які і готуються без особливих зусиль і за смаком перевершують багато гарячіх страв. Якщо перед вами стоїть завдання швидко приготувати оригінальну та ще й смачну страву, досить простий варіант закуски - фаршировані печериці. Звичайно, у вас відразу ж виникне питання, а які ж продукти знадобляться для начинки? Відразу хочу зауважити, варіантів безліч. Від м'яса і риби, до рису і сиру. Але якщо ви скористаєтеся нашим рецептом, то приготовані шампіньйони підійдуть навіть вегетаріанцям. Як я вже говорив, фаршировані гриби, особливо печериці, є дуже легкою і неймовірно смачною гарячою закускою.
Найчастіше, в приготуванні цієї страви використовують як начинку м'ясо курки або індички, і в тому числі справжнісінький жульен. Я ж хочу запропонувати варіант вегетаріанської начинки, яка відмінно впишеться в раціон тих, хто надумав постити. Якщо ви і ваші домашні воліють просту і не дуже важку для шлунка їжу, тоді читайте рецепт і приступайте до справи. Повірте, у вас вийде чудова закуска, яка гідно прикрасить як святковий, так і повсякденний стіл. Ну, для початку приготуємо всі необхідні інгредієнти. Перш за все беремо свіжий шпинат, добре промиваємо холодною водою, обов'язково просушуємо, щоб не було зайвої вологи, а потім дрібно шаткуємо.
Сир пармезан натираємо на дрібну терку.
Тепер приступаємо до грибів. Печериці краще взяти однакового розміру, ну, щоб страва виглядала більш естетично. Капелюшки середнього розміру, до речі, якщо побільше - то не страшно, відрізаємо від корінців, чистимо і промиваємо. Викладаємо на паперовий рушник і просушуємо.
У глибоку миску викладаємо сир рікотта, додаємо нашатковану зелень шпинату і половину натертого сиру пармезан, добре все перемішуємо в однорідну масу.
Тепер беремо підготовлені капелюшки печериць і викладаємо на робочу поверхню, тильною стороною вниз.
Посипаємо кожен грибочок сіллю і в кожен капелюшок поміщаємо томатний соус. Далі кожну грибну ємність заповнюємо приготовленою сирною масою з зеленню.
Після цього посипаємо гриби залишившимся пармезаном і викладаємо фаршировані печериці на деко, застелений пергаментним папером. Деко відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів, і запікаємо протягом 20 хвилин.
Така закуска смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Подаючи до столу, можна прикрасити листочками свіжої зелені і часточкою помідора.
Випадкові рецепти