Фаршировані гриби з сиром: гарячі, з начинкою з булгура і холодного контрастного помідора і ароматним свіжим базиліком. Просто, смачно, така закуска відмінно підходить для обіду, вечері чи навіть до пікніка.
Для початку звільніть від ніжки і обережно очистіть гриби (можете використовувати маленький кухонний ніж). Далі за допомогою кондитерської кисті змастіть дно невеликої форми для випічки оливковим або рослинним маслом. Також акуратно змастіть гриби (зверху і знизу), щоб спеції краще прилипали до них.
Посипте гриби сіллю і чорним перцем свіжомеленим і покладіть їх у змащену маслом форму: капелюх вниз, порожнину вгору.
Порожнину кожного гриба змастіть соусом шрірача (можна використовувати соус чилі), акуратно огортаючи. Потім покладіть в кожен гриб рівну порцію, заздалегідь відвареного булгура, акуратно розминаючи по дну капелюха. Тепер розігрійте духовку до 180 градусів.
Наріжте тонко скибочки моцарели, нарізуйте кожну скибочку так, щоб вона розмістилася на грибі, і розташувалась так, щоб сир не стікав під час випікання. Посипте поверх сиру сушений орегано.
Надішліть форму з фаршированими печерицями в духовку, попередньо нагріту до 180 градусів, і запікайте на другій полиці знизу або на середній полиці, приблизно 20 хвилин, і фактично до тих пір, поки гриби не осядуть, а сир апетитно розплавиться. Всі інгредієнти тут в основному їстівні, гриби можна їсти сирими, тому вони не вимагають дуже тривалого часу запікання.
Витягніть запечені гриби, залиште їх на 2-3 хвилини, щоб трохи відпочити, потім акуратно перемістіть на тарілку за допомогою лопатки.
Подавайте фаршировані шампіньйони з сиром, накривши скибочками помідорів і свіжим листям базиліка - ці гриби не тільки виглядають красиво, але і на смак в мільйон разів краще. В кінці посипте помідор свіжомеленим чорним перцем і проста закуска готова. Відразу подавайте фаршировані печериці, тому що такі гриби мають прекрасний смак теплими. Але, приємно знати, що коли гриби охолонуть, ви зможете легко покласти їх в холодильник і взяти їх в судочек на наступний день в якості закуски на винос, або насолодитися нею вдома, наприклад, на вечерю з тостами, розігрів. Смачного.
Випадкові рецепти