Впевнені, що ви неодноразово готували фаршировані гриби. Але приготувавши фаршировані шампіньйони з сиром в сметанному соусі за цим рецептом, ви точно скорите своїх гостей. Швидко, легко і приголомшливо смачно.
Вам знадобляться кілька цибулин. Очистіть їх від лушпиння і помийте під проточною водою. Наріжте дрібними кубиками. У сковороду налийте рослинне або оливкове масло і поставте на вогонь. Киньте в неї цибулю. Час від часу помішуючи, трохи обсмажте її.
Фаршировані печериці в даній страві будуть м'ясним фаршем. Ви можете використовувати як курячий, так і будь-який інший. Можна взяти асорті з декількох видів м'яса. Помістіть потрібну кількість фаршу в глибоку миску. Сюди ж додайте обсмажену цибулю.
Візьміть окрему невелику миску. Помістіть в неї білий хліб. Бажано, щоб він був не найпершої свіжості. Залийте молоком і ретельно розімніть рукою на крихти.
У миску з фаршем та цибулею киньте розмочений в молоці хліб. Посоліть і поперчіть чорним меленим перцем. Додайте сушену петрушку і часниковий порошок. Ретельно перемішайте всі інгредієнти в мисці.
Виберіть картоплю середнього розміру, очистіть від шкірки і ретельно помийте. За допомогою ножа наріжте на кухонній дошці картоплю дуже тонкими кружечками. Або скористайтеся спеціальною теркою для овочів і наріжте картоплю слайсами.
Картопля в цій страві буде служити основою. Дістаньте форму для запікання, викладіть картопляні слайси трохи внахлест на дно форми в кілька шарів.
Видаліть у печериць ніжки і зніміть шкірку з капелюшків. Сполосніть і просушіть гриби. Викладіть підготовлені капелюшки печериць зверху на картоплю основою вгору. Двома руками формуйте з готового фаршу кульку і кладіть її в капелюшок печериці. Таким чином нафаршируйте всі гриби.
Тепер вам знадобляться помідори черрі. Помийте їх під проточною водою і промокніть рушником. Викладіть помідори в форму між капелюшками фаршированих печериць.
Візьміть чисту миску, киньте в неї необхідну кількість сметани і жирних вершків. Розбийте куряче яйце і посоліть. За допомогою вінчика збийте масу до однорідного стану.
Викладіть приготований сметанний соус зверху на фаршировані шампіньйони з помідорами чері, рівномірно розподіливши його по всій поверхні. Надішліть форму в розігріту до 190 градусів духовку на 20 хвилин.
Поки печериці запікаються, візьміть шматок твердого сиру і натріть його на тертці. По закінченню потрібного часу, дістаньте форму з духовки і посипте тертим сиром. Надішліть назад, зменшивши температуру до 180 градусів. Готуйте в духовці ще протягом 15 хвилин. Фаршировані печериці з сиром в сметанному соусі готові. Подавайте до столу поки не охололи.
Випадкові рецепти