Фаршировані помідори - відмінна знахідка для святкового столу. Це проста і легка закуска може урізноманітнити і повсякденне меню. Подаруйте своїм близьким святковий весняний настрій і приготуйте смачну і оригінальну страву до вечері або на обід.
Для приготування фаршированих помідор вибирайте щільні, пружні і м'ясисті сорти довгастої форми. Дуже добре підходить сорт Сливка або великі помідори Черрі. У глибоку миску викладіть вершковий сир Жерве. Його можна замінити іншим пастоподібним сиром. Можна використовувати Рікотту, Філадельфію або жирний сир збитий блендером. Твердий сир Ейдам натріть на великій тертці або середній і висипте в миску.
Сири посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте вінчиком до однорідного стану. За бажанням можна додати пропущений через прес часник.
Поки начинка трохи настоїться, приготуйте помідори. Ретельно вимийте їх під проточною водою і обсушіть паперовими рушниками.
Зробіть хрестоподібний надріз в протилежному хвостику частини помідора. До кінця не дорізайте, залишивши 1-1,5 см. Акуратно, за допомогою чайної ложки, витягніть м'якоть з насінням. Плід всередині повинен залишитися практично сухим, без соку.
Заповніть помідори приготовленою начинкою, намагайтеся не пошкодити основу. Щоб бутони тюльпанів виглядали акуратно і красиво, паперовим рушником видаліть з зовнішньої частини помідорів залишки начинки.
Стебла молодого часнику вимийте в прохолодній проточній воді і обсушіть. Викладіть пучок на порційне блюдо і перев'яжіть його стебельком, імітуючи букет.
Розправте верхню частину часникового пір'я і розташуйте фаршировані помідори так, щоб стебла збігалися з бутонами. Красива, яскрава і ошатна страва готова до подачі. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти