Фаршировані баклажани по-турецьки - смачна, соковита і ароматна страва. По суті, це овочі, запечені з м'ясом, але красиво оформлені і подані. В оригінальному рецепті баклажани фаршируються бараниною, але її можна замінити яловичим або свинячо-яловичим фаршем. Вийде теж смачно. Постарайтеся використовувати всі зазначені в рецепти спеції, так як вони роблять смак страви досконалим і надають неймовірний аромат.
Баклажани вимийте і за допомогою ножа-економки зніміть шкірку смужками.
Змастіть деко олією і викладіть туди підготовлені баклажани. Надішліть деко в розігріту до 180 градусів духовку на 45-60 хвилин. Потрібно, щоб баклажани стали м'якими.
Вийміть баклажани з духовки, змастіть рослинною олією і остудіть. Розігрійте в сковороді рослинне масло і відправте туди нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Посоліть і смажте на середньо-сильному вогні до золотистого.
У підсмажену цибулю додайте м'ясний фарш, перемішайте і смажте майже до готовності м'яса.
В кінці приготування додайте нарізаний часник, мелений чорний і кайенский перець, зіру, корицю, сушений розмарин, нарізану петрушку і томатну пасту. Посоліть фарш, перемішайте інгредієнти і готуйте ще близько 2 хвилин.
Болгарський або будь-який інший стручковий перець (можна гострий) вимийте, просушіть і наріжте невеликими кубиками. Додайте кубики перцю на сковороду до м'яса і, помішуючи, готуйте, поки перець не стане м'яким (близько 3 хвилин).
Вимкніть вогонь, остудіть фарш протягом 10 хвилин, а потім всипте дрібнонатертий твердий сир і перемішайте до однорідності.
Остигнулі баклажани розріжте навпіл, але не до кінця, вийміть трохи м'якоті (додайте її в фарш) і наповніть отримані човники м'ясною начинкою.
Зверху прикрасьте фаршировані баклажани смужками перцю і збризніть рослинним маслом.
Влийте в деко курячий бульйон і відправте баклажани в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Вони повинні стати дуже-дуже м'якими. Подавайте фаршировані баклажани по-турецьки, порційно виклавши на тарілки і поливши соусом, який утворився під час запікання. Смачного!
Випадкові рецепти