Укр
Рус
Баклажани Другі страви Болгарська кухня

Фаршировані баклажани по-турецьки

( 4.6667 4 56 6 оцінок)

653 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Фаршировані баклажани по-турецьки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Фаршировані баклажани по-турецьки - смачна, соковита і ароматна страва. По суті, це овочі, запечені з м'ясом, але красиво оформлені і подані. В оригінальному рецепті баклажани фаршируються бараниною, але її можна замінити яловичим або свинячо-яловичим фаршем. Вийде теж смачно. Постарайтеся використовувати всі зазначені в рецепти спеції, так як вони роблять смак страви досконалим і надають неймовірний аромат.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Фаршировані баклажани по-турецьки" (на 100 грам)

  • Білки5.9 гр.
  • Жири7.9 гр.
  • Вуглеводи3.6 гр.
  • Калорії114 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Баклажани вимийте і за допомогою ножа-економки зніміть шкірку смужками.

Крок - 1
02

Змастіть деко олією і викладіть туди підготовлені баклажани. Надішліть деко в розігріту до 180 градусів духовку на 45-60 хвилин. Потрібно, щоб баклажани стали м'якими.

Крок - 2
03

Вийміть баклажани з духовки, змастіть рослинною олією і остудіть. Розігрійте в сковороді рослинне масло і відправте туди нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Посоліть і смажте на середньо-сильному вогні до золотистого.

Крок - 3
04

У підсмажену цибулю додайте м'ясний фарш, перемішайте і смажте майже до готовності м'яса.

Крок - 4
05

В кінці приготування додайте нарізаний часник, мелений чорний і кайенский перець, зіру, корицю, сушений розмарин, нарізану петрушку і томатну пасту. Посоліть фарш, перемішайте інгредієнти і готуйте ще близько 2 хвилин.

Крок - 5
06

Болгарський або будь-який інший стручковий перець (можна гострий) вимийте, просушіть і наріжте невеликими кубиками. Додайте кубики перцю на сковороду до м'яса і, помішуючи, готуйте, поки перець не стане м'яким (близько 3 хвилин).

Крок - 6
07

Вимкніть вогонь, остудіть фарш протягом 10 хвилин, а потім всипте дрібнонатертий твердий сир і перемішайте до однорідності.

Крок - 7
08

Остигнулі баклажани розріжте навпіл, але не до кінця, вийміть трохи м'якоті (додайте її в фарш) і наповніть отримані човники м'ясною начинкою.

Крок - 8
09

Зверху прикрасьте фаршировані баклажани смужками перцю і збризніть рослинним маслом.

Крок - 9
10

Влийте в деко курячий бульйон і відправте баклажани в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Вони повинні стати дуже-дуже м'якими. Подавайте фаршировані баклажани по-турецьки, порційно виклавши на тарілки і поливши соусом, який утворився під час запікання. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Бульйон в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон в мультиварці 60 5 2 з 5 - детальніше -
Бастурма із конини - покроковий рецепт, фото 1 Бастурма із конини 120 6 4 з 5 - детальніше -
Місо суп з тофу - покроковий рецепт, фото 1 Місо суп з тофу 40 5 3 з 5 - детальніше -