Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Перець фарширований Другі страви Українська кухня

Фарширований перець в томатно-сметанному соусі

( 4.8333 4 56 6 оцінок)
588 - переглядів
70 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Фарширований перець в томатно-сметанному соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

В Угорщині готують цю страву в основному влітку, коли жовтий перець в сезон. Ви можете замінити його зеленим перцем, якщо не можете знайти такий. Ви можете також використовувати болгарські перці, але їх шкіра товща, тому їм потрібно більше часу для приготування. У будь-якому випадку фарширований перець в томатно-сметанному соусі не залишить вас байдужими.

Інгредієнти

  • Вода 3 скл.
  • Томатне пюре 2 ст.л
  • Сметана 3 ст.л
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Сіль 1 1/2 ч.л
  • Рис 1 скл.
  • Помідор 3 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Фарш яловичий 600 г.
  • Болгарський перець 6 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку ретельно промийте під проточною водою солодкий болгарський перець (в цьому рецепті можна використовувати жовтий) і промокніть серветками або рушником з паперу. Акуратно зріжте верхню частину з хвостиком у кожного болгарського перцю, і усуньте насіння зсередини.

Крок - 1
02

Покладіть, щільно притуляючи один до одного, болгарські перці в заздалегідь змащену оливковим або рослинним маслом невелику каструлю.

Крок - 2
03

Надішліть невелику антипригарну сковороду на плиту, налийте трохи олії і добре прогрійте. Покладіть в нагріту сковороду яловичий фарш (який можете придбати в будь-якому магазині або на ринку) і на середньому вогні починайте його обсмажувати.

Крок - 3
04

Далі очистіть від лушпиння цибулю (за бажанням використовуйте червону) і на кухонній дошці наріжте її маленькими кубиками. Помістіть подрібнену цибулю в сковороду до фаршу і обсмажуйте, постійно помішуючи, до появи коричневого відтінку на м'ясі.

Крок - 4
05

Зніміть сковороду і перекладіть підсмажений фарш з цибулею в глибоку миску. Додайте в миску заздалегідь вимиті і нарізані невеликими шматочками помідори і попередньо відварений довгозернистий рис. Рясно посоліть вміст, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної густої маси.

Крок - 5
06

Далі акуратно заповніть кожен перець (щільно утрамбовуючи) підготовленою рисово-м'ясною начинкою до самого верху. А самі займіться приготуванням томатно-сметанного соусу для майбутньої страви. Для цього в невелику ємність залийте сметану, додайте томатну пасту або пюре, залийте теплу воду і добре перемішайте.

Крок - 6
07

Залийте приготованим соусом покладений фарширований перець в каструлі, додайте лавровий лист, накрийте кришкою і відправте на плиту. Готуйте фарширований перець в томатно-сметанному соусі приблизно 50 хвилин, а потім подавайте до столу з відвареною картоплею і свіжою нашаткованою зеленню.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Роли з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Роли з креветками 60 2 3 з 5 - детальніше -
Соус Бешамель - покроковий рецепт, фото 1 Соус Бешамель 40 1 2 з 5 - детальніше -
Суп харчо зі свинини з рисом - покроковий рецепт, фото 1 Суп харчо зі свинини з рисом 120 4 3 з 5 - детальніше -
Вишнева наливка на горілці - покроковий рецепт, фото 1 Вишнева наливка на горілці 60 1 2 з 5 - детальніше -