Фаршировані яйця - це, мабуть, одна з найвідоміших і популярних закусок по всьому світу. Готується просто, ніяких труднощів у процесі приготування не виникає, тому цю страву готують практично усі, навіть початківці господині. Одним з безпрограшних варіантів даної закуски вважаються яйця, фаршировані сардиною. Це дуже вдалий варіант, адже страва виходить смачною, а набір продуктів цілком доступний.
Немає нічого простішого, ніж приготувати фаршировані яйця, не дарма ж страва така популярна серед господинь, які вміють цінувати час. Ну що ж, приступимо. Насамперед потрібно відварити яйця, і приготувати їх потрібно круто. Для цього є кілька рекомендацій, як зробити роботу якісно. Отже, наливаємо в каструлю води і ставимо на вогонь.
Деякі господині кладуть яйця відразу в холодну воду, але в цьому випадку в процесі варіння вони можуть почати лопатися. Тому ми пропонуємо опускати їх в киплячу воду. Робимо це акуратно, так як для нашої страви нам потрібні цілі і неушкоджені яйця.
Можна також трохи підсолити воду. Ми залишаємо варитися яйця приблизно 8-10 хвилин, цього часу повинно вистачити, щоб вони вийшли крутими. Після цього заливаємо їх холодною водою і залишаємо на кілька хвилин. Таким чином їх зручно буде чистити.
Отже, через деякий час очистимо їх від шкаралупи і розріжемо навпіл. Що стосується способу, краще розрізати їх уздовж, так і зручніше, і більше начинки влазить.
Далі дістаємо жовтки і подрібнюємо їх в окремій ємності за допомогою вилки. Залишимо пару жовтків цілими, вони нам знадобляться трохи пізніше.
Тепер переходимо до наступного етапу і готуємо начинку. Відкриваємо банку з сардинами, до речі, їх краще купувати в маслі або власному соці. Викладаємо їх у миску і гарненько тиснемо виделкою, щоб подрібнити.
Тепер з'єднуємо разом яєчні жовтки і сардини, а також кидаємо дрібно нарізані крабові палички.
Також додаємо майонез і кетчуп, а потім все ретельно перемішуємо. У нас повинна вийти однорідна в'язка маса, ароматна і апетитна на вигляд.
Залишається нафарширувати яєчні білки. У кожну половинку викладаємо нашу начинку. Наповнюємо її повністю і навіть робимо гірку. Зверху посипаємо кожну штучку тертим яєчним жовтком.
Для того, щоб фаршировані яйця з сардиною виглядали ще більш апетитно і нарядно, прикрасимо їх листочками шпинату і шматочком червоної риби. У підсумку маємо гарну, яскраву, ароматну страву, яка відмінно виглядає на святковому столі і прикрашає його. Ця закуска розлітається завжди швидко, зручна і ситна.
Випадкові рецепти