Чудова закуска, яка готується на швидку руку, з використанням мінімуму продуктів - це не що інше, як фаршировані яйця. Це нехитра, абсолютно нескладна в приготуванні і доступна страва - відмінна закуска для весняних свят, яка може відмінно прикрасити будь-який святковий стіл. Начинку для фарширування яєць можна приготувати з різних інгредієнтів, починаючи з сирів і закінчуючи субпродуктами або рибними консервами. Також можна додати страві пікантності, додавши прянощі або часник. Але сьогодні я пропоную приготувати страву, без якої ви не зможете обійтися, якщо спробуєте приготувати хоча б раз. У моєму варіанті рецепта пропоную в якості начинки використовувати зелену цибулю, з якою вона вийде простою, але смачною, з солодкуватою ноткою, та ще й ароматною. Додавши будь-які прянощі, спеції або екзотичні фрукти ви зможете створити досить вишукану страву.
Починаємо, звичайно ж з підготовки яєць, адже це в загальному то і є основний інгредієнт, з якого готується ця невигадлива закуска. Яйця краще взяти великі, так як їх буде легше фарширувати, але попередньо необхідно відварити. Для цього укладаємо яйця в каструлю, наливаємо води, кидаємо жменю солі і поміщаємо на плиту.
Доводимо до кипіння і відварюємо яйця хвилин 10 в підсоленій воді, так, саме в підсоленій, для того, щоб яєчна шкаралупа добре чистилася.
Після того, як каструлю з вареними яйцями зняли з вогню, гарячу воду, в якій вони варилися, зливаємо і заливаємо холодною водою, залишаємо на деякий час остигати.
Після цього остиглі яйця очищаємо від шкаралупи і розрізаємо вздовж навпіл. З кожної половинки витягаємо жовтки, які перекладаємо в чашу блендера, де будемо готувати начинку для фарширування.
Зелень цибулі обполіскуємо водою, трохи просушуємо і нарізаємо довгенькою соломкою, теж кидаємо в блендер, де вже знаходяться яєчні жовтки.
Очищений авокадо теж кидаємо в чашу блендера, він додасть майбутній страві пікантний смак і аромат.
Обов'язковою добавкою до фаршу є майонез, досить високої жирності і густий по консистенції.
І нарешті, розрізаємо навпіл лимон і з однієї половинки видавлюємо до решти інгредієнтів сік лимона. На цьому етапі трохи всі інгредієнти присолюємо і перебиваємо за допомогою блендера в однорідну масу. Завдяки зелені цибулі, начинка для фарширування яєць вийде красивого салатового кольору.
На красиву тарілку викладаємо половинки яєць (білки), за допомогою кондитерського мішечка наповнюємо приготованою сумішшю, викладаючи красивою гіркою
Зверху на кожне фаршироване яйце кладемо згорнуту скибочку шинки, посипаємо дрібно нарізаною зеленню цибулі і прикрашаємо на свій смак. Ось така красива і смачна закуска чудово прикрасить ваш обідній або святковий стіл.
Випадкові рецепти