Створення печериць, фаршированих м'ясом, запечених в духовці, - це хороший спосіб навчитися готувати болоньезе з нуля. Ці смачні гриби - корисний вибір, і хоча ви можете їсти їх в супах або салатах, найкраще вживати їх поодинці, супроводжуючи начинкою, подібної до тієї, яку ми вам представляємо.
В першу чергу розігрійте духовку до 180 градусів. Далі помістіть велику сковороду на плиту і добре розігрійте. У гарячій сковороді розтопіть нарізане кубиками вершкове масло, і покладіть попередньо приготований або придбаний в магазині яловичий фарш. Обсмажуйте фарш, постійно помішуючи, протягом 5 хвилин або поки м'ясо не змінить колір.
Далі очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте її дрібними кубиками. Додайте подрібнену цибулю в сковорідку до присмаженого фаршу.
Потім очистіть від шкірки моркву і наріжте її якомога дрібніше. Можна овоч так само натерти на дрібну тертку. Надішліть подрібнену моркву в сковорідку до м'яса і цибулі. Додайте так само в сковороду, попередньо дрібно нарізану селеру і готуйте вміст, періодично помішуючи ще кілька хвилин, даючи кожному інгредієнту час.
Потім залийте в сковорідку до решти продуктів томатний соус (рідкий) або томатне пюре, варіть кілька хвилин, потім додайте червоне вино, добре все перемішайте і продовжуйте готувати вміст, дайте йому знизитися.
Тим часом, помийте проточною водою, трохи просушіть, а потім наріжте дрібними кубиками на кухонній дошці свіжий помідор. Додайте нарізаний помідор в сковорідку до м'яса і перемішайте.
Далі залийте в сковороду яловичий бульйон, рясно приправте все сіллю і спеціями (чебрець, сушений орегано, чорний мелений перець). Ретельно все перемішайте, зменшіть вогонь і томіть вміст сковороди близько 30 хвилин, поки рідина практично не зменшиться.
Тепер покладіть на деко заздалегідь очищену шапку грибів портобелло (різновид печериці), приправте оливковою олією, посипте сіллю, чорним меленим перцем і орегано.
Заповніть кожну шапку гриба раніше підготовленою м'ясною начинкою, накрийте круглою скибочкою сиру моцарелла, відправте в розігріту духовку і запікайте близько 10 хвилин. Витягніть і подавайте готові фаршировані печериці, запечені в духовці, прикрасивши свіжою петрушкою зі свіжими помідорами чері.
Випадкові рецепти