Укр
Рус
thermomix thermomix
Фаршировані гриби Другі страви Російська кухня

Фаршировані печериці з помідорами в духовці на Новий рік

50 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Фаршировані печериці з помідорами в духовці на Новий рік - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ідеальна страва для вегетаріанців або коли ви готові до перерви на м'ясо. А ще ці фаршировані шампіньйони з помідорами, приготовані в духовці, можна подавати і до столу на Новий рік.

Інгредієнти

  • Вершкове масло 1/2 скл.
  • Часник 4 зуб.
  • Сіль 1 щіп.
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Печериці 4 шт.
  • Масло рослинне 1 ч.л
  • Черрі 8 шт.
  • Моцарелла 100 г.
  • Базилік 1/2 пуч.
  • Оцет бальзамічний 1/4 скл.
  • Цукор тростинний 2 ч.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    В першу чергу розігрійте духовку до 200 градусів. У невеликій сотейник або каструлю покладіть вершкове масло і добре розігрійте, додайте подрібнені зубчики часнику (видавлені через чеснокодавку), сіль і чорний мелений перець за смаком (зазвичай просто щіпка). Використовуючи середній повільний вогонь, томіть масло і часник до ароматного стану, приблизно 3-4 хвилини.

    Крок - 1
  2. 02

    Тепер ретельно помийте великого розміру печериці, видаліть в них ніжки, просушіть паперовим рушником і змастіть кожну сторону грибів раніше підготовленим часниковим соусом.

    Крок - 2
  3. 03

    Далі добре промийте під проточною водою і на обробній дошці розріжте навпіл помідори черрі, розріжте на невеликі шматочки сир моцарелла (бажано брати високої жирності) і помийте, а потім дрібно наріжте зелень базиліка. Відкладіть щіпку або дві базиліка для прикраси страви.

    Крок - 3
  4. 04

    Покладіть часточки помідорів, нарізаний сир і подрібнений базилік порівну між грибами, акуратно поклавши в середину кожної шапки печериці. Покладіть начинені гриби на змащене маслом деко і відправте в попередньо розігріту духовку. Готуйте гриби в духовці близько 10-12 хвилин або до повної готовності.

    Крок - 4
  5. 05

    Помістіть невелику каструлю на плиту, залийте в неї бальзамічний оцет і трохи коричневого цукру. Варіть вміст на середньому вогні, поки воно не зменшиться вдвічі і не утворить досить густий сироп, приблизно 4-5 хвилин. Після зменшення кількості вмісту зніміть ємність з вогню.

    Крок - 5
  6. 06

    Вийміть вже запечені гриби з духовки і збризніть кожен зверху раніше підготовленим сиропом з бальзамічного оцту. Прикрасьте фаршировані шампіньйони з помідорами, приготовані в духовці, гілочками базиліка і подавайте до столу. Таку страву можна навіть приготувати на Новий рік або до іншого не менш важливого свята.

    Крок - 6

Оцінити рецепт