Кращий рецепт фалафель, який ви можете приготувати вдома. Просте поєднання нуту, трав і спецій, які змішані і обсмажені (або запечені). Вони хрусткі, м'які і смачні!
Напередодні ввечері замочіть нут у воді. Переконайтеся, що вода покриває нут на 2-3 сантиметри, оскільки зерна потрояться в розмірі. Злийте воду, обполосніть нут і відправте його в кухонний комбайн.
Додайте в кухонний комбайн попередньо очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю, нашатковану свіжу петрушку, кінзу, вичищений від насіння і хвостика перець халапеньо.
Потім додайте в комбайн очищений від лушпиння зубчиками часник, кмин, сіль, кардамон і чорний мелений перець і кілька разів перемішайте на високій швидкості, поки вміст не стане схожим на текстуру грубого піску.
Перекладіть утворену суміш в глибоку миску і додайте в неї борошно з нуту і харчову соду. Перемішайте все ретельно, до об'єднання всіх інгредієнтів, а потім закрийте ємність харчовою плівкою або кришкою. Охолодіть суміш в холодильнику протягом 30 хвилин або до однієї години.
Руками, з допомогою кульки для морозива або ложкою для фалафель, сформуйте з охолодженої маси невеликого розміру кульки або котлети. Якщо ви виявите, що суміш занадто рідка, ви можете додати ще трохи борошна з нуту. Якщо вона занадто суха і розсипчаста, ви можете додати відповідно води або лимонного соку.
Після того, як фалафель буде сформований в кульки, ви можете приготувати його певним способом. Щоб глибоко обсмажити кульки фалафель, залийте досить багато рослинного або оливкового масла в сотейник або каструлю і відправте на середній вогонь. Доведіть масло до кипіння.
Покладіть кульки в сотейник з киплячим маслом і готуйте їх порціями (близько 6-8 за раз) протягом 1-2 хвилин або до золотистого кольору. За допомогою шумівки видаліть готові кульки фалафель на тарілку з паперовим рушником для усунення зайвого жиру.
Подайте фалафель негайно, поки він теплий і хрусткий зовні з улюбленим соусом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти