Укр
Рус
thermomix thermomix
Фалафель Другі страви Єгипетська кухня

Фалафель

30 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Фалафель - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Єгипетська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Цю страву приготувати досить просто, якщо попередньо замочити нут.  

Інгредієнти

  • Нут 1 скл.
  • Масло рослинне 100 мл.
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Перець червоний чілі 1 шт.
  • Куркума 1 ч.л
  • Кардамон 1 щіп.
  • Кінза 1 пуч.
  • Сіль за смаком
  • Петрушка 1 пуч.

Покроковий рецепт

  1. 01

    Вимочений нут перекрутити двічі в м'ясорубці через дрібну решітку, з'єднати з подрібненою цибулею, кинути рубану петрушку і кінзу, гострий перець, видавити декілька зубчиків часнику, додати куркуми, солі, приправити кардамоном і добре вимісити.

    Крок - 1
  2. 02

    З утвореної маси руками сформувати невеликі кульки і трохи придавив, викласти у фритюрницю. При температурі 200 підсмажити до рум'яності.

    Крок - 2
  3. 03

    Готовий фалафель викласти на тарілку, при подачі прикрасити листям петрушки, в ідеалі - полити пікантним соусом.

    Крок - 3

Оцінити рецепт