Укр
Рус
Фалафель Другі страви Єгипетська кухня

Фалафель

( 4.9286 4 528 28 оцінок)

2663 - переглядів
30 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Фалафель - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Єгипетська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Кращий рецепт фалафель, який ви можете приготувати вдома. Просте поєднання нуту, трав і спецій, які змішані і обсмажені (або запечені). Вони хрусткі, м'які і смачні!  

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Фалафель" (на 100 грам)

  • Білки5.3 гр.
  • Жири29.7 гр.
  • Вуглеводи16.9 гр.
  • Калорії361 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Напередодні ввечері замочіть нут у воді. Переконайтеся, що вода покриває нут на 2-3 сантиметри, оскільки зерна потрояться в розмірі. Злийте воду, обполосніть нут і відправте його в кухонний комбайн.

Крок - 1
02

Додайте в кухонний комбайн попередньо очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю, нашатковану свіжу петрушку, кінзу, вичищений від насіння і хвостика перець халапеньо.

Крок - 2
03

Потім додайте в комбайн очищений від лушпиння зубчиками часник, кмин, сіль, кардамон і чорний мелений перець і кілька разів перемішайте на високій швидкості, поки вміст не стане схожим на текстуру грубого піску.

Крок - 3
04

Перекладіть утворену суміш в глибоку миску і додайте в неї борошно з нуту і харчову соду. Перемішайте все ретельно, до об'єднання всіх інгредієнтів, а потім закрийте ємність харчовою плівкою або кришкою. Охолодіть суміш в холодильнику протягом 30 хвилин або до однієї години.

Крок - 4
05

Руками, з допомогою кульки для морозива або ложкою для фалафель, сформуйте з охолодженої маси невеликого розміру кульки або котлети. Якщо ви виявите, що суміш занадто рідка, ви можете додати ще трохи борошна з нуту. Якщо вона занадто суха і розсипчаста, ви можете додати відповідно води або лимонного соку.

Крок - 5
06

Після того, як фалафель буде сформований в кульки, ви можете приготувати його певним способом. Щоб глибоко обсмажити кульки фалафель, залийте досить багато рослинного або оливкового масла в сотейник або каструлю і відправте на середній вогонь. Доведіть масло до кипіння.

Крок - 6
07

Покладіть кульки в сотейник з киплячим маслом і готуйте їх порціями (близько 6-8 за раз) протягом 1-2 хвилин або до золотистого кольору. За допомогою шумівки видаліть готові кульки фалафель на тарілку з паперовим рушником для усунення зайвого жиру.

Крок - 7
08

Подайте фалафель негайно, поки він теплий і хрусткий зовні з улюбленим соусом.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Дунганський Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Дунганський Лагман 90 4 4 з 5 - детальніше -
Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -
Розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник 55 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Паста Карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара 30 4 2 з 5 - детальніше -
Салат цезар з курячою грудкою - покроковий рецепт, фото 1 Салат цезар з курячою грудкою 50 6 3 з 5 - детальніше -
Соус ткемалі класичний - покроковий рецепт, фото 1 Соус ткемалі класичний 35 1 2 з 5 - детальніше -
Карась в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Карась в соусі 55 2 3 з 5 - детальніше -