Фалафель - це смачна середземноморська вегетаріанська страва, приготована з нуту, суміші цибулі, різних трав і спецій. Вони мають форму фрикадельок, але в них немає м'яса. Хочемо представити рецепт фалафель, який швидкий і легкий, зроблений з консервованого нуту і не вимагає смаження. Рішення, фритюрниця на допомогу!
Протеїнові, поживні і легкі - ці обсмажені фалафель порадують ваш смак. Закуска ідеально підходить для тих днів, коли ви хочете обійтися без м'яса або просто включити в свій раціон більше рослинних продуктів. Отже, очистіть від лушпиння цибулю і часник. Наріжте очищену цибулю невеликими шматками і відправте в чашу кухонного комбайна. Додайте туди ж подрібнений часник. Потім засипте в чашу, заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану петрушку.
Далі засипте в чашу кухонного комбайна попередньо вимиту і дрібно нарізану зелену цибулю, нашатковану зелень кінзи, додайте сушений кмин, сіль і червоний перець чилі (сушений).
Закрийте чашу комбайна кришкою і на середній швидкості збийте вміст, до повного змішування всіх інгредієнтів від 30 до 60 секунд. Потім додайте в чашу нут. Нут зазвичай замочують, потім подрібнюють і приправляють травами, спеціями і ароматичними речовинами. Оскільки замочування сушеного нуту, а потім приготування може зайняти досить багато часу, тому замість того, щоб починати з сухого нуту, замість цього створіть швидшу версію з консервованим продуктом. Змішайте вміст чаші і нут на середній швидкості, від 2 до 3 разів, поки не змішаєте все, але не тріть.
Тепер посипте вміст чаші розпушувачем і просіяним борошном, зберіть утворену суміш по сторонам ємності за допомогою кухонної лопатки і знову перемішайте, до утворення однорідної густої маси. Перекладіть підготовлену суміш для фалафель в глибоку миску, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник приблизно на 2 - 3 години.
Потім сформуйте трохи змоченими водою руками зі суміші фалафель близько 12 кульок (з вказаної кількості інгредієнтів має вийти десь так), якщо вона занадто липка, додайте ще трохи борошна в руки і посипте на робочу поверхню.
Розігрійте фритюрницю до 180 градусів. Наповніть чашу фритюрниці достатньою кількістю рослинного масла. Покладіть в гаряче масло, раніше підготовлені кульки і готуйте близько 14 хвилин, порціями до золотисто-коричневого кольору, повертаючи на півдорозі. Такий фалафель з зеленою цибулею і зеленню сподобається всім легкістю і смаком.
Випадкові рецепти