Укр
Рус
Бобові Другі страви Єгипетська кухня

Фалафель в домашніх умовах

( 4.8000 4 515 15 оцінок)
1164 - переглядів
50 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Фалафель в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Єгипетська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: У фритюрі

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Фалафель - популярне лакомство арабської кухні, що готують як правило з нуту і безлічі спецій. Нут збивають в пюре, перемішують зі спеціями і смажать у великій кількості масла, до утворення хрусткої скоринки. Фалафель з нуту, приготований в домашніх умовах за цим рецептом, точно не залишить вас байдужими.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Фалафель в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки6.5 гр.
  • Жири54.8 гр.
  • Вуглеводи22.6 гр.
  • Калорії612 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для цієї страви вам буде необхідний не завжди звичний інгредієнт - нут. Отже, засипте нут в глибоку миску, залийте, повністю покривши його холодною водою і залиште не менше, ніж на 24 години в сторону.

Крок - 1
02

Після закінчення зазначеного часу за допомогою дрібного сита, звільніть вимочений нут від зайвої рідини і залиште до подальшого використання.

Крок - 2
03

Далі очистіть від лушпиння цибулю, а потім на обробній дошці наріжте її дрібними кубиками. Помийте під проточною водою зелень петрушки і за допомогою гострого ножа також дрібно її наріжте.

Крок - 3
04

Подрібнену зелень з цибулею відправте в чашу мультиварки, посоліть, приперчіть чорним меленим перцем, приправте сухим кмином і коріандром. Далі засипте в чашу червоний перець чилі, заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник (можна дрібно нарізати).

Крок - 4
05

Тепер накрийте чашу блендера щільно кришкою і на максимальній швидкості збийте вміст (періодично зіскрібаючи ложкою утворену суміш) до утворення однорідної маси.

Крок - 5
06

Далі засипте в чашу блендера раніше вимочений нут і продовжуйте збивати, періодично відкриваючи кришку, і прибираючи ложкою зі стін чаші, що залишилися продукти, до утворення маси густої консистенції.

Крок - 6
07

Тепер перемістіть густу масу в глибоку миску, присипте просіяним борошном, а потім руками ретельно вимісіть все і залиште на деякий час трохи настоятися.

Крок - 7
08

Далі трохи змоченими водою руками сформуйте з раніше підготовленої маси із нуту невеликого розміру кульки. Викладіть їх на обробній дошці.

Крок - 8
09

А самі залийте рослинне або оливкове масло у фритюрницю і максимально розігрійте. Потім покладіть раніше підготовлені кульки в кошик фритюрниці та опустіть в масло. Обсмажуйте, періодично перевертаючи кульки з нуту, до утворення хрусткої коричневої кірки на них.

Крок - 9
10

Помістіть обсмажені кульки на паперовий рушник для видалення зайвого жиру, а потім викладіть фалафель, приготований в домашніх умовах на красиве блюдо, і подавайте з улюбленим соусом.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Вареники з сюрпризом - покроковий рецепт, фото 1 Вареники з сюрпризом 80 4 3 з 5 - детальніше -
Фруктовий торт - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий торт 85 4 3 з 5 - детальніше -
Запечена грудка індички - покроковий рецепт, фото 1 Запечена грудка індички 65 2 3 з 5 - детальніше -