Укр
Рус
thermomix thermomix
Фалафель Другі страви Єгипетська кухня

Фалафель в домашніх умовах

( 5.0000 5 51 1 оцінка)
50 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Фалафель в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Єгипетська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: У фритюрі

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Фалафель - популярне лакомство арабської кухні, що готують як правило з нуту і безлічі спецій. Нут збивають в пюре, перемішують зі спеціями і смажать у великій кількості масла, до утворення хрусткої скоринки. Фалафель з нуту, приготований в домашніх умовах за цим рецептом, точно не залишить вас байдужими.

Інгредієнти

  • Нут 2 скл.
  • Цибуля 1 шт.
  • Петрушка 1 пуч.
  • Сіль за смаком
  • Кмин 1/2 ст.л
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Коріандр 1 ч.л
  • Чилі сушений 1/2 ч.л
  • Часник 5 зуб.
  • Борошно 2 ст.л
  • Масло рослинне 0.7 л.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для цієї страви вам буде необхідний не завжди звичний інгредієнт - нут. Отже, засипте нут в глибоку миску, залийте, повністю покривши його холодною водою і залиште не менше, ніж на 24 години в сторону.

    Крок - 1
  2. 02

    Після закінчення зазначеного часу за допомогою дрібного сита, звільніть вимочений нут від зайвої рідини і залиште до подальшого використання.

    Крок - 2
  3. 03

    Далі очистіть від лушпиння цибулю, а потім на обробній дошці наріжте її дрібними кубиками. Помийте під проточною водою зелень петрушки і за допомогою гострого ножа також дрібно її наріжте.

    Крок - 3
  4. 04

    Подрібнену зелень з цибулею відправте в чашу мультиварки, посоліть, приперчіть чорним меленим перцем, приправте сухим кмином і коріандром. Далі засипте в чашу червоний перець чилі, заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник (можна дрібно нарізати).

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер накрийте чашу блендера щільно кришкою і на максимальній швидкості збийте вміст (періодично зіскрібаючи ложкою утворену суміш) до утворення однорідної маси.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі засипте в чашу блендера раніше вимочений нут і продовжуйте збивати, періодично відкриваючи кришку, і прибираючи ложкою зі стін чаші, що залишилися продукти, до утворення маси густої консистенції.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер перемістіть густу масу в глибоку миску, присипте просіяним борошном, а потім руками ретельно вимісіть все і залиште на деякий час трохи настоятися.

    Крок - 7
  8. 08

    Далі трохи змоченими водою руками сформуйте з раніше підготовленої маси із нуту невеликого розміру кульки. Викладіть їх на обробній дошці.

    Крок - 8
  9. 09

    А самі залийте рослинне або оливкове масло у фритюрницю і максимально розігрійте. Потім покладіть раніше підготовлені кульки в кошик фритюрниці та опустіть в масло. Обсмажуйте, періодично перевертаючи кульки з нуту, до утворення хрусткої коричневої кірки на них.

    Крок - 9
  10. 10

    Помістіть обсмажені кульки на паперовий рушник для видалення зайвого жиру, а потім викладіть фалафель, приготований в домашніх умовах на красиве блюдо, і подавайте з улюбленим соусом.

    Крок - 10

Оцінити рецепт