Якщо ви хочете урізноманітнити свою їжу, приготуйте мексиканський сніданок. Наприклад, фаршировані яйця з гуакамоле. Це смачно і, що важливо, дуже корисно.
Для приготування цієї смачної і корисної страви в першу чергу вам знадобляться курячі яйця. Потрібну кількість яєць помістіть в невелику каструлю і залийте водою. Поставте на плиту. Коли рідина закипить, зменшіть вогонь і засічіть час. Необхідно зварити яйця круто, для цього вам знадобиться хвилин 10 - 12. Відразу після варіння остудіть їх в холодній воді. А потім очистіть від шкаралупи.
Зварені круто і очищені яйця покладіть на кухонну дошку. Розріжте кожне на дві частини вздовж. З усіх половинок дістаньте жовтки і складіть їх в чисту миску.
Також вам знадобиться стиглий авокадо. Вимийте його під краном і протріть рушником. Розріжте авокадо навпіл уздовж і видаліть кісточку. За допомогою ложки відокремте м'якоть і складіть її в чисту глибоку миску.
М'якоть авокадо розімніть вилкою до стану пюре. Збризніть соком лайма. Додайте половинки яєчних жовтків. Від головки часнику відокремте зуби і очистіть від лушпиння. Сполосніть під краном і пропустіть через чеснокодавку або натріть на дрібній тертці. Зазначену в рецепті кількість подрібненого часнику киньте до авокадо і жовтків.
Візьміть гілочки свіжої петрушки, ретельно помийте їх під проточною водою, обсушіть. Дрібно наріжте на кухонній дошці за допомогою ножа. Додайте потрібну кількість подрібненої петрушки в миску. Те ж саме зробіть і зі свіжим коріандром. Вимиту і висушену зелень подрібніть і киньте до решти інгредієнтів.
Дістаньте стиглий помідор середнього розміру і помийте його. Протріть рушником і помістіть на кухонну дошку. Розріжте спочатку навпіл, а потім кожну половинку наріжте дрібними кубиками. Подрібнений помідор киньте в миску. Сюди ж додайте невелику кількість меленого перцю чилі.
Всі інгредієнти в мисці збризніть оливковим маслом першого холодного віджиму, приправте сіллю і чорним меленим перцем. Все ретельно перемішайте.
Отримана суміш називається гуакамоле. Нафаршіруйте нею половинки яєчних білків. Зверху посипте подрібненою зеленню і страва готова. Смачного!
Випадкові рецепти