Ескалоп зі свинини зі сметанним соусом і грибами - дуже смачна і ситна страва, подається з кускусом. Здивуйте і порадуйте близьких вишуканою стравою.
Свинячу вирізку промийте під проточною водою. Зріжте непотрібні плівки і зайвий жир. Розріжте вирізку на шматки. Злегка відбийте нарізану свинину кухонним молотком. Приправте ескалоп сіллю і чорним меленим перцем з обох сторін, на свій смак.
Свіжий чебрець сполосніть і просушіть. Дрібно наріжте і присипте ескалоп, потім добре втирайте чебрець в м'ясо, щоб воно просочилося ароматом і набуло вишуканий смак.
Пшеничне борошно висипте на плоску тарілку або іншу ємність. Обваляйте котлети, рясно і рівномірно покриваючи борошном. На плиту встановіть сковороду. Налийте оливкову олію і розігрійте на середньому вогні. На розігріту олію покладіть котлети і готуйте по кілька хвилин з кожного боку до появи трохи рум'яної скоринки.
Потім додайте в сковороду, попередньо очищениу і нарізаниу півкільцями ріпчасту цибулю і нарізаний слайсами часник. Перемішайте, періодично струшуючи сковорідку.
Також вам знадобляться мариновані гриби з додаванням слив, якщо у вас не знайдеться таких, використовуйте печериці або інші наявні у вас в наявності, додавши трохи чорносливу. Готуйте близько 5 хвилин, періодично перемішуючи всі компоненти на сковороді.
Тепер приготуйте гарнір до м'яса. Пропонуємо приготувати кускус. Насипте його в глибоку миску. Трохи присоліть і перемішайте. Залийте кускус гарячою водою вище крупи на один сантиметр. Ємність з кускусом накрийте тарілкою або кришкою, залиште приблизно на 5 хвилин, щоб він набряк, таким чином, він приготується дуже швидко.
Тим часом, додайте до м'яса і овочів в сковороді сметану. Все змішайте. Переверніть ескалопи кілька разів, щоб вони просочилися вийшовшим ароматним соусом з обох сторін. Тушкуйте приблизно 5-7 хвилин.
Тепер поверніться до кускусу. Він уже відмінно набряк. Можете додати до нього зеленого горошку або зелені петрушки, зеленої цибулі, все залежить від ваших уподобань. Перемішайте.
Все готово. Викладіть на тарілку кускус, ескалоп з соусом, прикрасьте зеленню на свій розсуд і подавайте до столу. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти